Mourinho bekræfter Depay-exit

Jose Mourinho bekræfter, at klubben har solgt Memphis Depay til Olympique Lyon, dog med en tilbagekøbsklausul indbygget. Portugiseren vil huske ham som en super professionel.

Manchester United og Olympique Lyon er blot formaliteter fra at kunne bekræfte, at Memphis Depay skifter til den franske storklub. Det kunne José Mourinho fortælle på dagens pressemøde, efter hollænderen selv sagde farvel tidligere i dag.

Mourinho har kun ros til overs for den 22-årige hollænder, som han mener har opført sig top professionelt på trods af manglende muligheder under portugiseren.

– Han var en fantastisk professionel, så hvis nogen tror, det ikke lykkedes, fordi han ikke var super professionel, så tager de helt fejl, siger Mourinho ifølge Sky Sports.

– Én ting er, at nogen tager et billede af ham i en dyr bil eller klædt på en bestemt måde, men det billede af ham er helt forkert. Fyren er en fantastisk professionel, en knægt, der respekterede alle og enhver, arbejdede hårdt for at få flere chancer – og en knægt der var frustreret over ikke at få det. Jeg har kun gode ting at sige om ham.

Konkurrencen gjorde det svært

Skal Mourinho pege på en årsag til, at det ikke lykkedes Depay at få succes under sit ophold i Manchester United, er det, at konkurrencen simpelthen var for stor på de offensive pladser.

– Hvis jeg skal finde en lille årsag, så er det, at han er en spiller til en bestemt position; tilmed den eneste position, hvor vi er over-booket. Han er en kantspiller, og kantspillere har vi mange af. Det er en position, det er svært at få flere chancer på og blive valgt til næste kamp.

– Vi har aldrig problemer på den position; vi har Lingard, Mata, Mkhitaryan, Martial, Young, Rashford – seks muligheder, og selv Wayne Rooney har spillet ude på venstrekanten.

– Selv når vi skal rotere, har vi problemer. Så selv når jeg ville hvile spillere i Europa League og FA Cuppen, havde jeg syv spillere til to positioner.

Mulighed for tilbagekøb

Mourinho bekræfter også, at der er indbygget en klausul i hollænderens kontrakt, der gør det muligt at købe ham tilbage til United på et senere tidspunkt. Det glæder Mourinho, som stadig ser potentiale i den unge kantspiller.

– Han har potentialet til at blive en rigtig god spiller. Jeg synes, det var fornuftigt, da Hr. Van Gaal købte ham. Han kendte ham fra landsholdet, hvor han som ung spiller viste glimt af verdensklasse til VM. Han spillede godt i Holland, som han ikke overførte til England, men han viste virkelig gode takter.

– Han lykkedes ikke i sine 18 måneder her, men han er meget ung, så jeg tror, det er vigtigt for klubben at beholde kontrollen over hans talent. Vi ønsker alle, at han kommer til at spille rigtigt godt for Olympique Lyon – sker det, hvorfor så ikke komme tilbage, for jeg kan virkelig godt lide ham, slutter Mourinho.

Memphis Depay nåede i alt at spille 52 kampe for Manchester United med syv mål til følge. Før det blev det til 49 mål i 124 optrædener i den hollandske liga.

Han er angiveligt blevet tildelt trøjenummer ni i Lyon.

Køb Manchester Uniteds nye trøjer her

Rejseguide: Få hjælp til at rejse til Old Trafford her

Forrige artikel

Depay: Jeg er Lyon-spiller

Næste artikel

- Verdens bedste højre back

ANNONCE