Mourinho: Rooney var en rollemodel

Det er netop blevet bekræftet, at Wayne Rooney skifter tilbage til Everton efter 13 succesfulde år i Manchester United. José Mourinho er vemodig, men mener, at det var den rigtige løsning.

Efter 13 år i klubben og tre år som klubbens anfører, er det nu et faktum, at Wayne Rooney tager tilbage til Everton, som han skifter til på en 2-årig aftale.

Det er ingen hemmelighed, at José Mourinho længe har haft et godt øje til Rooney. Portugiseren indrømmer da også, at han kommer til at savne sin kaptajn over det seneste års tid.

– Det er ingen hemmelighed, at jeg længe har været beundrer af Wayne – han har været en rollemodel i professionalisme igennem sin tid i klubben, og han vil forblive i historiebøgerne i de næste mange år, siger Mourinho til manutd.com.

– Det er aldrig nemt at se en fantastisk spiller spille mindre fodbold, end han bryder sig om, så jeg kunne ikke stille mig i vejen, da han bad om at komme tilbage til Everton. Hans erfaring, fokus og beslutsomhed vil blive savnet, og jeg ønsker ham alt godt for fremtiden.

– Velkommen hjem, Wayne

Evertons træner, Ronald Koeman, er taknemmelig over at få Rooney ombord i den klub, han debuterede for i en alder af 16 år, og som han nåede at optræde 77 gange for, inden han i 2004 tog til United.

– Wayne har vist mig den ambition, vi har brug for, og den vindermentalitet: Han ved, hvordan man vinder titler, og jeg er virkelig lykkelig for, at han har besluttet sig for at komme hjem, siger Evertons manager til klubbens hjemmeside.

– Han elsker Everton, og han var desperat efter at komme tilbage. Han er stadig kun 31 år, og jeg har ingen som helst tvivl om hans kvaliteter. Det er fantastisk at have ham her, slutter Koeman.

Wayne Rooney nåede at optræde 559 gange for Manchester United og hans 253 mål gør ham til den mest scorende spiller i klubbens historie.

Han skifter til Everton på en fri transfer.

Har du set den nye Manchester United trøje? Se den her 

Oplev Manchester United på Old Trafford

Forrige artikel

OFFICIELT: Wayne Rooney skifter tilbage til Everton

Næste artikel

- Har tjent United fantastisk

ANNONCE