Nedtakt: Tre ting vi lærte af Bournemouth-kampen

Lørdag aften leverede Manchester United endnu en skuffende præstation, da man på udebane spillede 2-2 mod Bournemouth. Her er tre ting, vi lærte af kampen.
Garnacho har brug for et hvil

Det 19-årige stortalent har fået sit gennembrud på den store scene i denne sæson. Det er derfor også fuldt fortjent, at han er blevet en fast starter på Uniteds mandskab.

Men i går startede den vævre argentiner inde for Manchester United for 30. gang i træk, og i halvdelen af kampene har han spillet samtlige minutter. Det er voldsomt – både fysisk og mentalt – for en så ung spiller.

I går spillede han ikke en god første halvleg, og han blev med rette udskiftet i pausen. Jeg tror hans lave niveau var udtryk for, at han har brug for en mindre pause. Det skal klubben give ham, hvis det er tilfældet.

Alt ander er uansvarligt. Det er klubbens opgave at passe på vores unge spillere, så de ikke brænder ud i en tidlig alder.

Der kommer ikke et vendepunkt

Erik ten Hag har sagt det. Fans har troet på det. Men der kommer ikke et vendepunkt – i hvert fald ikke i denne sæson.

Den fantastiske FA Cup-kvartfinale mod Liverpool er det seneste eksempel. Den kamp burde da virkelig have givet et rygstød til truppen. Men siden da har de røde djævle ikke vundet en fodboldkamp.

Og der har heller ikke været spillemæssig fremgang at spore. Udekampen mod Brentford lige efter landskampspausen var decideret jammerligt. Igen i går var det svært at argumentere for, at United var det bedste hold på banen.

Vi må indse, at der ikke kommer et vendepunkt i denne sæson. Og jeg tror desværre heller ikke længere på, at det kommer under Erik ten Hags ledelse.

Højlund er på egen hånd

Manchester United formår ikke at sætte Rasmus Højlund i scene. Det har været et problem i hele denne sæson, men det blev for en stund camoufleret af, at danskeren selv var dygtig nok til at komme frem til afslutninger.

Det kæmper han med i øjeblikket. Han har reelt ikke haft en chance post landsholdsterminen. Og det er ikke hans egen skyld.

Højlund er dygtig til at finde plads i feltet, når hans medspillere kommer til baglinjen. Omvendt er hans holdkammerater ikke dygtige til at finde ham. Det må de simpelthen få trænet på Carrington.

En anden side af sagen er, at United alt for få gange kommer om bag modstanderens organisation. Dermed spiller Højlund konstant med ryggen til målet. Det er han også dygtig til, men man scorer ikke mål, når man er fejlvendt.

Karakterbogen: ‘Our Portuguese magnifico’ kan være sin indsats bekendt

 

 

2 kommentarer
 1. Tja ikke for at træde i det og sige “hva sagde jeg”….men jeg mistede troen på EtH længe før nytår….desværre, for jeg også en af dem der efter sidste sæson, EtHs første var fuld af optimisme og havde tiltro til EtH car manden der ville få United tilbage hvor vi bør være, i toppen af Premier League og Champions League ligeså….

  Mine alarm klokker bimlede efter de første 8-10 kampe…nu har vi 7 runder tilbage i ligaen, jeg frygter vi ender på.9 pladsen, 2 placeringer dårligere end Moyes (fyret før afslutningen) sæsonen.

  Det eneste positive jeg kan finde på at sige er at EtH ikke bør kunne undgå at blive smidt på porten nu….det kan Sir Ratcliffe simpelthen ikke undgå

 2. Mikel Artetas historik i Arsenal:
  19/20: 8. plads
  20/21: 8. plads
  21/22: 5. plads
  22/23: 2. plads
  23/24: Mesterskabskandidater for andet år i træk

  Hans første sæson var kun en halv af slagsen, men det vidner om at tålmodighed er en dyd og at man ikke implementerer sine idéer og taktikker over natten. Det er svært at acceptere, men hvis du vil hive rødderne op for at gro noget nyt, så kommer resultaterne heller ikke med det samme. Til info endte Klopps første sæson også med en 8. plads.

  Når det er sagt så føler jeg mig efterhånden sikker på at vi laver en “classic United”, fyrer manageren og fortsætter den nedadgående spiral (måske kun forhindret af Ratcliffes indtog) fordi vi ikke evner at indse at fordums tid for længst er ovre og vi skal i gang med en genopbygning der tager tid og kun udskydes yderligere med nye managers. Når setup omkring manageren er det rigtige kan vi bedømme ham ordentligt – frem til det tidspunkt handler det, øjensynligt for mange, udelukkende om at finde de bedste midlertidige løsninger, som kan hente et enkelt trofæ eller en top-4 hjem. Det synes jeg er ærgerligt og en anelse naivt.

  Lad os se hvad der sker 🙂

Kommentarer er lukket

Forrige artikel

Jagten på nummer 250: Eddie Lewis, nummer 24, 1952-1955

Næste artikel

Highlights: Se kaptajnens to scoringer mod Bournemouth

ANNONCE