Nedtakt: Tre ting vi lærte af FA Cup-kampen mod Nottingham Forest

Onsdag avancerede Manchester United i FA Cup’en efter en etmåls-sejr over Nottingham Forest. Her er tre ting, vi lærte af opgøret.
Onana er ikke længere en kilde til uro

Den camerounske målmand, som i sommer blev hentet for små 50 millioner pund, har ikke været en udpræget succes i Manchester United-målet indtil videre. Store koks har kostet dyrt, særligt i Champions League, hvilket naturligt har affødt stor kritik.

Men nu er det ved at vende for den 27-årige keeper. Siden han vendte tilbage fra AFCON, har han ikke gjort sig negativt bemærket – tværtimod. Han har leveret store præstationer mod blandt andre West Ham og Aston Villa, og igen i går var han en sikker sidste skanse.

Spillet med fødderne, som var jo årsagen til, at han blev hentet til klubben, ser igen sikkert ud. Jeg er derfor ikke længere nervøs, når han har bolden ved fødderne, eller når modstanderen har en afslutning.

Der er forskel på folk

Det er meget sjældent, at jeg brokker mig over dommerkendelser. Men hvordan i alverden slap Felipe afsted med at tage kvælertag på Bruno Fernandes uden at få rødt kort?

For et år siden fik Casemiro rødt kort mod Crystal Palace for en nærmest identisk situation. Det var en helt korrekt kendelse, hvis du spørger mig. Den slags hører på ingen måde hjemme i fodbold. Derfor skulle Felipe naturligvis også have modtaget en badebillet i går aftes. VAR var i spil?

Normalt holder jeg mig fra at insinuere den slags, men i går fik jeg for alvor følelsen af, at dommerstanden i England er hårdere ved Manchester United end ved andre hold.

Casemiro er færdig

Jeg håber, at Casemiro bliver solgt til en saudiarabisk klub til sommer. Han har simpelthen ikke niveauet til at føre Manchester United tilbage til toppen af europæisk fodbold.

Det virker jo paradoksalt, når den femdobbelte Champions League-vinder netop i går blev matchvinder og sikrede et videre avancement. Men sejrsmålet overstråler en ellers lunken præstation.

Han har alt for mange uprovokerede boldtab, og i går mistede han boldbesiddelsen syv gange i løbet af kampen. Det er et meget lavere antal end eksempelvis Bruno Fernandes og McTominay. Forskellen er dog, at Casemiro ikke skal spille med risiko.

Defensivt ser han også tung og langsom ud. De defensive pligter er ellers hans varemærke. Det gjorde nærmest ondt at se, hvor nemt det var for Morgan Gibbs-White og Anthony Elanga at passere den 32-årige brasilianer.

Casemiros bedste år er bag ham, og jeg håber, at United hiver en transfersum hjem på ham til sommer, mens det stadig er muligt.

 

 

1 kommentar
  1. Tja det er øjnene der ser….

    Onana har ikke lavet fejl nej, men han har ikke overbevist mig endnu, han har haft et par stærke redninger, men ikke nogle wow redninger i min optik, håber det kommer, men jeg er heller ikke så nervøs som før omkring hans evner.

    Tror grunden til at Felipe ikke får rødt er at til forskel fra Casemiro episoden bruger Felipe “kun” en hånd, hvor Casemiro brugte begge hænder….men et gult kort var bestemt påkrævet.

    Jeg mener også Casemiro er ” over the hill” og kan ikke bringe United til tops, han var i Madrid omgivet af klassespillere og var ikke bærende på samme måde som det forventes i United…håber vi kan få lidt mønt for ham.til sommer trods han alt for store løn.

Kommentarer er lukket

Forrige artikel

United er langt fra fordums styrke, når vi tager et kig på defensiven

Næste artikel

Stem her: Månedens spiller for februar

ANNONCE