United er langt fra fordums styrke, når vi tager et kig på defensiven

Tal viser, at de rødblusede fra Manchester halter gevaldigt efter rent defensivt. Ud fra udvalgte statistikker har United sluppet utroligt billigt i denne sæson.

Den efterhånden kendte ekspert og tidligere legende hos rivalerne fra Liverpool, Jamie Carragher, var i kølvandet på nederlaget til Fulham ude med kritik af Uniteds taktiske set-up til kampen. En kritik, der gik på, at United havde alt for stor afstand mellem sine kæder – særligt midtbanen og bagkæden, hvor der var alt for meget plads. Der var hermed også tale om en lille stikpille, der blev sendt afsted mod ten Hag.

I et interview senere på ugen virkede det som om, at ten Hag ikke som sådan har tænkt sig at tage kritikken til sig.

– Først og fremmest er nogle analytikere meget objektive i deres kommentarer og giver mange gode råd. Nogle er meget subjektive. Jamie Carragher er en af ​​dem, siger hollænderen.

Om ten Hag er komplet uenig med Carragher eller i forvejen udmærket er klar over det, men ikke vil indrømme det, fordi det kommer fra en tidligere Liverpool-spiller, er ikke til at sige.

Foruroligende tal

Men kigger vi på United defensive præstationer, så er der i hvert fald et gran af sandhed i kritikken af Uniteds taktiske evner i forsvarsspillet. For det første har United en alarmerende dårlig målscore – den hedder 36-36 i skrivende stund. Trods en meget haltende offensiv, så har defensiven altså heller ikke været noget at råbe hurra for.

Graver vi dybere ned i Uniteds kampe i sæsonen, står det faktisk mere kritisk til. Statistikker fra understat.com viser, at hvis man kigger på xG i denne sæson, så ligger United endnu længere nede i tabellen. Her ser vi, at United ville ligge på en 11. plads med 33.78 point, når man kigger på xPTS (forventede point). Det er altså 10.22 mindre, end de nuværende 44. point, man har høstet i løbet af sæsonen. Ifølge xGA (forventede mål imod) burde United have indkasseret 45.69 mål i sæsonen – altså 9.69 mål mere end tilfældet. Dog er xG også højere, men ikke nær så voldsomt som xGA.

Et skydetelt

Tal fra Opta Analyst bekræfter også, at Uniteds mål har været et skydetelt i denne sæson. Særligt i hjemmekampene har forsvaret været usikkert, og kampene har derfor bølget frem og tilbage. Dog tillader Uniteds defensiv også rigtig meget. United har indkasseret rekordmange afslutninger mod eget mål. I de første 13 hjemmebanekampe i Premier League har modstanderholdet haft 13,8 skud i gennemsnit pr. kamp. Til sammenligning har Manchester City inkasseret 6,61 skud imod sig i kampene på Etihad. For Arsenal er det 7,23 skud i gennemsnit pr. hjemmekamp. Der er altså kæmpe forskel på topholdene og United.

I åbent spil har United haft 286 afslutninger imod sig i sæsonens første 26 kampe. Her ligger de på en 16. plads – kun West Ham, Brentford, Luton og Sheffield United overgår United. Skræmmende tal, må man sige. På dødbolde står det endnu værre til. På det parameter har United inkasseret 128 afslutninger – et antal, der indbringer dem på en sidsteplads i Premier League. Uniteds xGA på dødbolde er 11.10, og de har lukket ti mål ind samlet. Det placerer dem på en samlet 17. plads, hvor kun Nottingham Forest, Burnley og Aston Villa har lukket flere mål ind.

Skal vi så give Jamie Carragher ret i, når han udtaler, at United forsvarer som et hold, han ikke har set før? Det er der meget, der tyder på. Tallene er i hvert fald hovedrystende.

Forrige artikel

Ærkerivaler venter i FA Cup-kvartfinale

Næste artikel

Nedtakt: Tre ting vi lærte af FA Cup-kampen mod Nottingham Forest

ANNONCE