Neville væmmes over United midt i Super League-rygter

Det er en hån mod fodboldspillet i Englands historie, at ejerne i United er i færd med at trække klubben med i en Super League.

Gary Neville har her til aften reageret på de rygter, der florerer om, at blandt andet Manchester United er i gang med at kuppe det europæiske fodboldsystem sammen med samtlige af Europas største klubber. Og United-legenden væmmes over, at klubben tager del i det.

– Jeg er Manchester United-fan, og jeg har været det i 40 år, men jeg væmmes. Jeg væmmes mest over Manchester United og Liverpool. Liverpool er folkets klub “You’ll never Walk alone”-klubben. Manchester United, 100 år gammel, skabt af arbejdere fra det her område(Trafford-området, red.), og de bryder ud i en turnering uden konkurrence, som de ikke kan rykke ud af!?, siger han på Sky Sports.

– Det er en skændsel, fortsætter han.

Neville peger på at, at han længe har advokeret for, at klubberne i Premier League skulle reguleres og ledes af en uafhængig organisation, så der kan komme kontrol over ligaens “super klubber.”

– Det er ren og skær grådighed. Ejerne af den her klub, ejerne af Liverpool, ejerne af Manchester City, ejerne af Chelsea de har ikke noget at gøre med fodbold i det her land. Der er plus hundrede års historie med fodbold her i landet fra fans, der har levet og elsket de her klubber. Og de skal beskyttes, siger han.

Den tidligere United-anfører erkender, at han også har haft stor glæde af, at der er mange penge i fodboldspillet, men det er ikke det, der er det sprængende punkt.

– Men det handler om pricipperne og etikken i fodboldspillet, der er rettigheden til at spille det- så når Leicester vinder Premier League, så ryger de i Champions League. United er ikke engang i Champions League – Arsenal er ikke i Champions League – og så vil de de have en guds given ret til at være der? siger han ophidset.

Gary Neville slutter af med at foreslå, at Premier League straffer Big Six-klubberne med pointreduktion for det nummer, de er i færd med at udføre.

Køb den nye Manchester United trøje her via Unisport.dk så støtter du OldTrafford.dk.

 
Forrige artikel

Karakterbogen: Sejr trods middelmådig indsats

Næste artikel

Greenwood deler opskrift bag genfunden storform

ANNONCE