Norsk keeper på prøve i United

15-årige Kjetil Haug har været på en uges træningsophold i United, og den unge keeper sammenlignes allerede med Peter Schmeichel.

United har for kort tid siden haft 15-årige Kjetil Haug til prøvetræning i en uge. Den unge norske keeper har desuden været på træningsophold hos Manchester City og Everton, for at få en ide om livet i engelsk fodbold.

Den unge keeper, der selv er glødende United-fan, fortæller at han fik en snak med Lindegaard og mødte David Moyes under det ugelange ophold i United.

– Jeg snakkede en del med Anders Lindegaard, han gav mig en masse gode råd omkring et skifte, hvilket var vældig interessant og hjalp mig meget. Vi havde også frokost, hvor flere af spillerne kom og Davis Moyes satte sig ved siden af mig, fortæller Haug.

På trods af hans unge alder, er han allerede blevet sammenlignet med en af de bedste målmænd gennem tiderne. Haug sammenlignes af flere med danske Peter Schmeichel, grundet hans højde og fysik, samt hans udstråling på banen. En sammenligning der gør nordmanden stolt.

– Det er underligt at blive sammenlignet med en af de bedste målmænd nogensinde, men jeg er naturligvis stolt og glad for det, og han er et af mine store forbilleder. Jeg er forsigtig med at sige for meget om ligheder, men der er nogle, såsom vores fysik, men der er stadig lang vej før jeg er i nærheden af hans niveau, fortæller Haug.

Nu hvor det unge talent er stor United-fan skulle man måske mene et skifte til Old Trafford ville være det oplagte, såfremt United vil skrive under med ham. Men i følge Haug selv vil han ikke vælge med hjertet, men vælge det der er mest fornuftigt for hans udvikling. Han ventes at beslutte sig inden jul.

United har tidligere haft en ung norsk keeper på prøve. Sondre Rossbach var blevet tilbudt en 4-årig aftale med United i 2011, men en ankelskade ødelagde aftalen. I stedet har den nu 17-årige keeper allerede fået debut for Odd Grenland i den norske Tippeliga, og United siges fortsat at følge hans udvikling tæt.

Forrige artikel

Barton: Fergie var en elendig træner

Næste artikel

Cleverley roser UEFA Youth League

ANNONCE