Norsk stortalent besøger United

Martin Ødegaard besøger i de kommende dage Manchester, hvor han både skal træne med hos United og City.

16-årige Martin Ødegaard må udleve de fleste drenges drøm. Han er et af Europas største talenter, er ønsket af samtlige storklubber og har de seneste uger trænet med hos storklubber som Bayern, Ajax, Real Madrid og Barcelona.

Nu skal den norske teenager så et smut til Manchester, hvor han de kommende dage skal træne med i både United og City. Det er altså ikke meget juleferie den unge Ødegaard har fået sig.

– Der er vel ingen andre der har rejst og besøgt så mange klubber før. Han har en gylden mulighed for at få en god og bred viden om klubberne, så han har det bedst mulige grundlag til at træffe den rette afgørelse om hvor han vil spille, siger Rosenborgs træner Kåre Ingebrigtsen, der har en fortid som spiller i City.

Cheftræner støtter Ødegaard

Martin Ødegaard har på trods af sin unge alder allerede fået debut på det norske landshold, efter han gennem længere tid har været en af de bedste i den norske Tippeliga. Her er hans cheftræner i Strømgodset, danske David Nielsen, tilfreds med sin unge spiller, og mener det er fornuftigt at rejse rundt og se på forholdene.

– Han er 16 år og har muligheden for at se nærmere på de største klubber. Den mulighed får han aldrig igen i sin karriere. Jeg synes det er glimrende det han gør. Så længe han får energi af det er det fint at se på mulighederne. Jeg har selv besøgt City og Leverkusen i min ferie. Det er altid godt og lærerigt at komme helt ind i hjertet på så store klubber, siger David Nielsen i følge den norske avis VG.

Strømgodset starter træningen igen 6.januar, og David Nielsen forventer at hans unge stortalent er til rådighed der. Den norske klub har en samarbejdsaftale med Manchester City, men Nielsen påpeger dog, at man ikke kan tvinge spillere til City.

– Vi kan ikke styre spillerne og bestemme hvor de skal hen. Da vi indgik samarbejdsaftalen var der ingen der regnede med, at vi ville kunne producere en spiller der kunne gå direkte ind på Citys førstehold, siger David Nielsen.

– Bør blive i Norge

En af Norges mest markante trænere, Nils Arne Eggen, der i en årrække stod i spidsen for Rosenborg da klubben var på toppen, mener ikke at Ødegaard skal rejse fra den norske liga allerede. Han mener der stadig er mulighed for at udvikle sig i den norske liga.

– Han udvikler sig mindst lige så godt i Norge, som han vil gøre i Manchester eller et andet sted. Martin er et stort talent, men han er ingen færdigudviklet spiller. Skal vi hæve niveauet i Tippeligaen, så skal de største talenter blive længere, lyder det fra Eggen til VG.

Det ventes at Martin Ødegaard og hans familie vil træffe et valg i starten af januar, om hvorvidt stortalentet bliver i Norge eller skifter til et af de store klubber som jagter ham. Men spørger man Rosenborgs nuværende træner, så bør han holde sig fra England.

– Med tanke på hvor hårde kampene er i England, så er han ikke god nok til Premier League lige nu. Jeg tror jeg ville vælge Bayern München hvis jeg var ham. De vinder stort set alle kampene, og kan nemmere give ham kamperfaring. Det samme gælder Barcelona og Real Madrid. Men Martin og hans familie må selv vælge det de føler er det rette for ham, siger Kåre Ingebrigtsen.

Martin Ødegaard har tidligere i sin karriere været på besøg i United, hvor han trænede med Warren Joyce og u21-holdet, men i de kommende dage skulle han altså få lov at træne med under Louis van Gaal og Ryan Giggs ledelse.

Forrige artikel

Herrera klar til kamp igen

Næste artikel

Strootman: Alle drømmer om Real og Barca

ANNONCE