OldTrafford.dk Julekalender: 11. december

Bag hver låge i årets julekalender finder du en United-spiller, der bærer – eller har båret – det nummer, som står på lågen.

Han spillede på Manchester Uniteds førstehold fra perioden 1991-2014 og var en del af det ikoniske Class of ’92. Han nåede i alt 963 kampe og vandt 34 trofæer, hvilket er flest af alle i Manchester Uniteds historie. Dette gør ham til et symbol på 11-tallet, som han bar i størstedelen af sin tid i klubben.

Danske Christian Eriksen har fået nummer 14 Køb trøjen hos Unisport her og støt samtidig OldTrafford.dk.

Efter Sir Alex Ferguson afgav tronen til David Moyes, der viste sig uegnet til at føre arven videre, blev Ryan Giggs hurtigt spået til at blive Uniteds svar på, hvad Pep Guardiola var til FC Barcelona.

Men mere end syv år senere er waliserens navn nærmest glemt. Der var ingen, der bragte hans navn på banen som mulig kandidat til managerposten, da United for tre uger siden afskedigede Ole Gunnar Solskjær.

Efter han satte støvlerne på hylden som spiller i 2014, forblev han i klubben som trænerassistent under Louis van Gaal. Flere eksperter, medier og fans anså dette som et træk til, at Giggsy skulle forberede sig på en dag at overtage managersædet på Old Trafford.

To år senere blev Louis van Gaal fyret, og samtidig stoppede Giggs i klubben efter næsten 30 år som akademi-, førsteholdsspiller og træner.

Først i 2018 – halvandet år senere – siger den tidligere midtbanespiller ja til et trænerjob igen. Han bliver landstræner for sit fødeland Wales, som han spillede 64 landskampe for som spiller.

Karrieren på pause og en uvis fremtid

På banen kører det for hans walisiske drenge anført af Gareth Bale, og holdet kvalificerer sig til EM. I efteråret 2020 fører det walisiske landshold sin gruppe i Nations League B, da Giggs den 3. november bliver anholdt grundet mistanke for to tilfælde af vold mod sin kæreste og en anden person.

Anholdelsen af United-legenden resulterer i, at hans trænerassistent på landsholdet, Robert Page, overtager landstrænerposten, som han fortsat sidder på dagen i dag, efter Giggs tilbage i april blev tiltalt i sagen.

Selvom waliseren ikke er blevet dømt i sagen, er han for en stund erstattet af Robert Page, der stod i spidsen for Wales ved EM.

Giggs har indtil videre afvist anklagerne mod ham. Der vil blive afholdt et retsmøde mere i december, inden retssagen mod United-legenden indledes til januar.

Hvad mange troede kunne ende i en ansættelse som manager og begyndelsen på en ny æra på Old Trafford, er nu syv år senere endt i en kontrovers, der kan sætte punktum for Ryan Giggs’ karriere indenfor fodbold.

BOG: Peter Schmeichel har udgivet ny selvbiografi. Køb den via Saxo.com og støt samtidig OldTrafford.dk 

TRØJE: Køb den nye Manchester United trøje her via Unisport.dk så støtter du OldTrafford.dk.

OPLEVELSE: Skal du opleve Ronaldo, Sancho og resten af stjernerne på Old Trafford i den nye sæson? Læs vores guide til kampbilletter her

 

Christian Eriksen skal spille i nummer 14

Køb trøjen hos Unisport.dk gennem dette link, så støtter du OldTrafford.dk.

Vær med til at test vores nye forum og kommentarsystem af: Opret en gratis profil her

Total
0
Shares
Forrige artikel

Optakt: Rangnicks første udebanetur går til Norwich

Næste artikel

Rangnick giver genvalg fra sidste uge

Relaterede artikler
ANNONCE
Total
0
Share