OldTrafford.dk Julekalender: 18. december

Bag hver låge i årets julekalender finder du en United-spiller, der bærer – eller har båret – det nummer, som står på lågen.

Vi nærmer os stille og roligt den 24. december. Det er hele tiden mørkt udenfor, det er blevet køligere, og nu kan vi ikke gå i biografen og se den nye Spiderman eller Paolo Sorrentino-film (seriøst, se den).

På OldTrafford.dk har vi hele december forsøgt at få ventetiden til at føles en smule kortere ved at åbne låger, der gemmer på tidligere United-spiller med dagens dato på ryggen. I dag er det nummer 18, og det kan vist ikke være nogen overraskelse, at valget er faldet på Paul Scholes.

Der er en sjov fortælling fra dokumentaren “Class of 92”, som ikke behøver nærmere introduktion, hvor Gary Neville fortæller om Scholes, at han i ungdomsårerne altid “forsvandt”, ligeså snart træningen var slut.

Ind på sit værelse, hvor Scholes sad i i sit undertøj, i buldermørke, spiste slik og så TV. Det var det. Scholes var en klejn dreng, som ikke var en af dem, der skilte sig mest ud på fodboldbanen i teenageårene.

Det skulle han komme til. Som Luis Figo har fortalt, så mistede Paul Scholes ikke sin evne til bare at forsvinde: “Jeg er starstruck, når jeg ser ham, for det sker nærmest aldrig. På banen kan du ikke fange ham, og uden for banen, forsvinder han.”

Hans indflydelse på banen var dog enorm. Han havde evnen til at diktere tempoet i en fodboldkamp og ifølge Gary Neville var det ikke tilfældigt, at United før i tiden så mange gange kunne tippe kampe til deres fordel i det sidste kvarter.

Med Scholes i midten af det hele sørgede de for at holde bolden kørene, så modstanderne kunne løbe trætte, og som man ofte så, udnyttede Cristiano Ronaldo, Wayne Rooney, Dimitar Berbatov eller hvad de hed, trætheden til at afgøre tingene.

Scholes var arkitekten bag det ifølge Gary Neville.

Den rødhårede midtbanespiller kunne dog også selv score mål – men hans bedste målsæsoner kom i starten af årtusindet, hvor han i et par sæsoner nåede op og snuse til 20 scoringer. 

Der hænger 11 Premier League-guldmedaljer hjemme hos United-legenden, som efter karrieren er gået pundit og klubejer-vejen. Han er ekspert hos BT Sport, hvor han er lidt mere åbenmundet og grov end som spller, selvom han også kunne lave nogle grimme tacklinger.

Men Scholes gemmer sig dog ikke helt på samme længere, og når han ikke sviner United til efter en ringe Champions League-optræden mod Atalanta, så forsøger han at hjælpe Salford op igennem de engelske rækker i kraft af sit medejerskab i klubben.

En enkelt gang er han endda trådt til som manager, da der skulle være en midlertidig løsning i den seneste sæson. 

 

BOG: Peter Schmeichel har udgivet ny selvbiografi. Køb den via Saxo.com og støt samtidig OldTrafford.dk 

TRØJE: Køb den nye Manchester United trøje her via Unisport.dk så støtter du OldTrafford.dk.

OPLEVELSE: Skal du opleve Ronaldo, Sancho og resten af stjernerne på Old Trafford i den nye sæson? Læs vores guide til kampbilletter her

 
Forrige artikel

Mirror: Rangnick vil lade Martial og Lingard gå

Næste artikel

OldTrafford.dk Julekalender: 19. december

ANNONCE