Optakt: Anderlecht – Manchester United

Det bliver formentlig ingen walk-over, når Jose Mourinho og Manchester United her til aften tager hul på kvartfinalerne i Europa League ude mod talentfulde Anderlecht.

Selvom Mourinhos tropper vandt en pligtsejr på 3-0 mod Sunderland i weekenden, rykkede det ikke synderligt ved stillingen i den hjemlige liga. Det betyder, at både Liverpool og Manchester City lige nu ligger over Manchester United i tabellen.

Dermed tyder alt stadig på, at den sikreste vej til næste års Champions League for Zlatan og co. er gennem Europa League. Her møder holdet i aften det belgiske førerhold Anderlecht i den første af to kvartfinaler.

Selvom de fleste nok var glade, da Mourinhos mandskab trak belgierne, skal man dog passe på med at undervurdere dem. De har således et ungt og talentfuldt hold med en gennemsnitsalder på blot 24,6, og flere af deres spillere er rygtet til de større klubber. Det er svært at finde en bedre scene at vise sig frem på for det unge hold, der har vundet fire ud af deres seneste fem kampe.

Omvendt er det dog heller ikke for sjov, at United er udråbt som favoritter af turneringen. Zlatan Ibrahimovic er med fem mål og tre oplæg i årets turnering den tilbageværende spiller, der har været med i flest mål. Samtidig har Mourinho og co. den klart bedste defensiv af de hold, der stadig er tilbage.

Derfor må portugiseren da også føle, at et videre avancement bør være muligt. Spørgsmålet er så bare, hvor mange kræfter, man tør lægge i opgøret, især med tanke på, at Chelsea gæster Old Trafford allerede søndag.

Dato, tid og sted

Kampen spilles i aften, 13. april, og sættes i gang kl. 21.05 ligesom de øvrige kvartfinaler. Første kamp er på Anderlechts hjemmebane, Constant Vanden Stock Stadium.

Dommer

Tyske Felix Brych er sat til at dømme aftenens opgør-

Skader og karantæner

Både David de Gea, Antonio Valencia og Ashley Young deltog i gårsdagens træning, hvorfor Juan Mata, Chris Smalling, Wayne Rooney og Phil Jones er de eneste, der med sikkerhed er ude af billedet til aftenens opgør.

Hjemmeholdet må undvære midtbanemanden Andy Najar, mens deres talentfulde polske angriber Lukasz Teodorczyk er tvivlsom grundet en skulderskade.

Mulige startopstillinger

Anderlecht

Boeckx

Appiah – Mbodji – Spajic – Opradovic

Tielemans – Hanni – Dendoncker

Stanciu – Teodorczyk – Chipciu  

Manchester United

Romero

Valencia – Bailly – Rojo – Darmian

Pogba – Herrera – Fellaini

Mkhitaryan – Ibrahimovic – Rashford

Hold øje med

Anderlecht har et spændende, ungt hold med masser af talent, som har tiltrukket interesse fra større europæiske klubber. Her kan især peges på Youri Tielemans. Den 19-årige centrale midtbanespiller har tiltrukket opmærksomhed fra flere engelske klubber, og det er ikke svært at forstå hvorfor. Han er ikke bare fysisk stærk og målfarlig, men viste også, at han var klar til at tage ansvaret på sig, da han blev tildelt anførerbåndet i begge kampe mod Zenit i 16. delsfinalerne.

Sagt om kampen

”Han føler sig ikke selvsikker, han er ikke glad. Han har det dårligt med sin ankel og er ikke klar til at spille” – Jose Mourinho om Manchester United-kaptajnen, Wayne Rooney.

Skribentens bud på kampens udfald

Ingen udekampe er lette, og slet ikke så langt i en europæisk turnering. Jeg tror dog på et udebanemål fra United, så man kan afgøre det på hjemmebane. 1-1.

Vidste du, at…

  • Anderlecht har vundet de sidste to hjemmekampe mod Manchester United, i hhv. en 3-1-sejr i november 1968 og 2-1 i oktober 2000.
  • Uniteds største sejr nogensinde fandt sted mod netop Anderlecht, som man slog hele 10-0 tilbage i september 1956.
  • Jose Mourinho vandt begge sine tidligere opgør mod Anderlecht, da han var manager for Chelsea i gruppespillet af Champions League tilbage i 2005.
  • Det er første gang, Anderlecht spiller i kvartfinalen af en europæisk turnering siden 1996-97-udgaven af UEFA-cuppen. Her tabte de 2-3 til Inter Milan over to kampe.
  • United er det hold, der har fået flest clean sheets (6) i dette års Europa League, og er det tilbageværende hold i turneringen, der har lukket færrest mål ind.

Indbyrdes form

Anderlecht

  • Anderlecht 0 – 0 Gent
  • Waregem 1 – 2 Anderlecht
  • Anderlecht 1 – 0 Apoel
  • Anderlecht 3 – 0 Waasland-Beveren
  • Apoel 0 – 1 Anderlecht

Manchester United

  • Sunderland 0 – 3 Manchester United
  • Manchester United 1 – 1 Everton
  • Manchester United 0 – 0 West Brom
  • Middlesbrough 1 – 3 Manchester United
  • Manchester United 1 – 0 Rostov

TV

Kampen vises på 6’eren.

Hvem spiller rivalerne imod?

  • Ajax – Schalke 04
  • Celta Vigo – Genk
  • Lyon – Besiktas

Køb Manchester Uniteds nye trøjer her

Rejseguide: Få hjælp til at rejse til Old Trafford her

Forrige artikel

Carrick: Overvejer at blive manager

Næste artikel

Zlatan nomineret til årets spiller

ANNONCE