Optakt: Celta Vigo – Manchester United

Manchester United gæster torsdag aften Celta Vigo i Europa League.

 

Mærk suset på Old Trafford: Se de bedste rejsetilbud her

Denne sæson er næppe gået som de fleste havde håbet eller troet, da Manchester United i sommer kunne præsentere nye folk som José Mourinho, Eric Bailly, Henrikh Mkhitaryan, Zlatan Ibrahimovic og Paul Pogba.

De fleste mente, at vi sammen med Manchester City og Chelsea skulle kæmpe med om mesterskabet til det sidste. Efter det skuffende 1-1 resultat mod Swansea, hvor vi ellers havde mulighed for at spille os op på en 3. plads, står vi dog nu i en situation, hvor vi er bag City og Liverpool, og stadig mangler svære udebanekampe mod Arsenal og Tottenham.

Europa League kan derfor meget vel vise sig at være vores sikreste vej til Champions League-kvalifikation næste år.

United har været heldige med deres lodtrækninger, hvor vi nu står overfor et spansk Celta Vigo-hold i semifinalen. Med Uniteds seneste præstationer bliver det bestemt ikke nogen let opgave. Vi har heldigvis fået flere spillere tilbage fra skade på et tiltrængt tidspunkt, og formår vi at spille op til vores bedste bør vi vinde over Celta Vigo, og kan se frem til at spille finalen i Stockholm den 24. maj – formentlig mod Kasper Dolberg og hans venner fra Ajax, der i går besejrede Lyon 4-1 på hjemmebane.

Normalt har vi haft vores problemer mod de mindre hold, der står dybt, men på trods af, at Celta Vigo på nuværende tidspunkt indtager 11. pladsen i deres hjemlige liga, så er de bestemt ikke noget defensivt minded hold.

Formår vi at stå imod deres hurtige og angrebslystne offensiv, så bør vi have mulighed for at ramme deres defensiv og sikre et godt udgangspunkt til returopgøret, der spilles på Old Trafford næste torsdag.

Dato, tid og sted:

Kampen spilles torsdag kl. 21.05 dansk tid.

Dommer:

Russiske Sergey Karasev dømmer torsdagens opgør.

Skader og karantæner:

United må undvære Zlatan Ibrahimovic og Marcos Rojo, der begge måtte udgå med slemme knæskader mod Anderlecht. United er også uden Timothy Fosu-Mensah, der blev skadet mod Manchester City og Luke Shaw, der måtte udgå med en skade kun ti minutter inde i opgøret mod Swansea. Juan Mata var dog tilbage på bænken sidste weekend, og Phil Jones, Chris Smalling, Paul Pogba og Eric Bailly, der blev skadet mod Swansea, er også alle rejst med til Spanien.

Mulige startopstillinger:

Manchester United:

de Gea

Valencia – Bailly – Jones – Blind

Fellaini – Herrera – Pogba

Mkhitaryan – Rashford – Martial

Celta Vigo:

Alvarez

Mallo – Cabral – Fontas – Jonny

Wass – Radoja – Hernandez

Aspas – Guidetti – Sisto

Hold øje med:

I aftenens kamp bør man nok holde øje med den tidligere Liverpool-spiller Iago Aspas, der i Europa League indtil videre har bidraget med fem mål og to assists.

En anden spiller er danske Pione Sisto, der sidste år for FC Midtjylland viste, at han kan gøre ondt med sin fart.

Sagt om kampen:

“Vi har set videoer og analyseret deres spillestil, der er livlig med talentfulde spillere og med en defensiv intensitet. Bossen har gjort det klart, hvad denne semifinale betyder for dem, deres fans og hele byen, så vi må spille op til vores bedste, hvis vi vil overkomme dem. Personligt synes jeg de er en ukomfortabel modstander, fordi de mandsopdækker og er hurtige i angrebet.” – Juan Mata.

Skribentens bud på kampens udfald:

United bør være favoritter til aftenens kamp. Man skal dog også huske på, at opgøret spilles over to kampe, så jeg tror vi i høj grad vil se et hold, der går efter at give sig selv gode betingelser til returkampen uden at satse alt offensivt. Mit bud er derfor, at vi går fra kampen med et fornuftigt og brugbart 1-0 resultat.

Vidste du, at…

  • Europa League er det eneste store trofæ Manchester United aldrig har vundet?
  • Celta Vigo har tabt deres seneste tre kampe mod engelske hold. Deres seneste sejr var imod Aston Villa i 2000?
  • United har ikke vundet i deres seneste seks europæiske knockout-kampe mod spanske hold?
  • Sergio Romero har med 88% den bedste redningsprocent af alle målmænd i Europa League?

TV:

Kampen vises på 6’eren med optakt fra kl. 20.00.

Hvem spiller rivalerne imod:

Ajax – Lyon (4-1)

Få pladser tilbage: Refundérbar rejse til Europa League-finalen! Læs mere her

Savner du fornuftig diskussion og snak om Manchester United?

Opret dig gratis på debat.oldtrafford.dk

Forrige artikel

Pogba er tilbage mod Celta

Næste artikel

Valencia vil gøre United-trøjen stolt

ANNONCE