Optakt: Der skal gang i målscoringen mod Arsenal

United har ikke scoret mere end et enkelt mål i en kamp siden sæsonpremieren mod Chelsea. Det skal der ændres på, hvis det skal blive til tre point mod Arsenal.

Det kører ikke just på skinner for Ole Gunnar Solskjærs projekt i Manchester United. Holdet er i skrivende stund helt nede som nummer 11 i rækken med blot otte point i sæsonens første seks kampe. Og selv om det er tæt, og en sejr vil lægge holdet á point med Tottenham på femtepladsen, så er pointhøsten for ringe, når man er Manchester United.

Det største problem i de seneste kampe har været den manglende evne til at score mål. Både mod Astana (1-0), West Ham (0-2) og Rochdale (1-1) har holdet skulle bruge uforholdsmæssigt mange muligheder for at score, og så er det selvsagt svært at vinde fodboldkampe, uanset hvor mange penge man pumpede i forsvaret i sommer. 

Ret skal selvfølgelig være ret, og det har da ikke gjort det lettere, at flere af de offensive kræfter har døjet med skader i de seneste uger. Rashford udgik mod West Ham, og på det tidspunkt havde både Paul Pogba og Anthony Martial siddet ude i et stykke tid. 

I stedet har vi sat vores lid til en 17-årig akademispiller, som har vist sig at være periodens højdepunkt med mål mod både Astana i Europa League og Rochdale i Carabao Cup. Det bliver sandsynligvis også ham, der skal forsøge at gøre det onde ved Arsenal, når London-holdet kommer på besøg mandag aften.

Unai Emerys mandskab har fået en pointmæssig lidt bedre start med 11 point i deres seks første kampe. Til gengæld har det været meget rodet, uden at brillere og med hele 10 mål imod. Det er to flere end United har formået at score og atypisk for en af de normale top seks-kubber, og måske er dét muligheden. Et svagt Arsenal-forsvar, som kan være til at drille, selv om flere kreative kræfter stadig er en del af lazarettet. 

Dato, tid og sted:
Kampen spilles mandag den 30. september klokken 21.00 på Old Trafford. 

Skader/karantæner:
Skadeslisten er fortsat deprimerende læsning for tilhængere af Manchester United. Paul Pogba, som spillede hele kampen mod Rochdale, er tvivlsom. Det samme er Marcus Rashford og Anthony Martial. Især sidstnævnte ser det svært ud med, og Ole Gunnar Solskjær forventer ikke, at han er tilbage før landskampspausen i oktober. Også Luke Shaw har svært ved at blive helt klar, men til gengæld vil han snart være i aktion igen. 

Phil Jones, Diogo Dalot, Angel Gomes, Eric Bailly og Timothy Fosu-Mensah er alle fortsat ude.

Hos Arsenal ser det noget bedre ud på skadesfronten. Her er Alexandre Lacazette ude, mens Konstantinos Mavropanos og Emile Smith-Rowe er tvivlsomme.

Dommer:
Kampens dommer bliver Kevin Friend.

Mulige startopstillinger:

Manchester United
De Gea
Wan-Bissaka – Lindelöf – Maguire – Young
McTominay – Matic
Pereira – Lingard – James
Greenwood

Arsenal
Leno
Chambers – Sokratis – Luiz – Tierney
Xhaka
Guendouzi – Willock
Cebellos
Aubameyang – Pepe

Hold øje med:
Arsenals nye, unge venstreback, Kieran Tierney, fik sin debut for holdet i midtugen, da det slog Nottingham Forest med 5-0 i Carabao Cup. Den 22-årige skotte har modtaget store roser for sin debutkamp, og han starter med al sandsynlighed igen, når The Gunners kommer på besøg på Old Trafford.

Den tidligere skotske landstræner, Gordon Strachan, har for nylig sammenlignet Tierney med Liverpools Virgil van Dijk.

– Han er mere end bare en god spiller. Han har en utrolig gejst, styrke, evne og alsidighed. Han er perfekt for Arsenal, han Strachan sagt ifølge Mirror. 

Han mener samtidig, at Tierneys evne til at tænke som en angriber giver ham fordelen, når han møder angriberne i kamp.

Sagt om kampen:
”Jeg har ikke kunnet kende Manchester United, siden Alex Ferguson stoppede. De burde skræmme modstanderne, men det har de ikke gjort i lang tid” – Emmanuel Petit, tidligere Arsenal-spiller, til Paddy Power.

Skribentens bud på kampens udfald:
Det bliver rigtig svært. United kommer til kampen med to skuffelser i bagagen fra kampene mod West Ham og Rochdale, mens Arsenal kommer med en 5-0-sejr over Nottingham Forest. Modstanderen har set god ud i de seneste par uger, hvor også Eintracht Frankfurt blev slået sikkert i Europa League.

Men; det er Old Trafford, det her. Og fodboldromantikeren i mig siger, at Mason Greenwood får sit Premier League-gennembrud mod Arsenal på samme måde som Marcus Rashford gjorde det i sin tid. Vi scorer mere end et mål for første gang siden sæsonåbneren mod Chelsea og besejrer Arsenal 2-1.

Husker du?
Vi var allerede inde på det i segmentet ovenfor. Marcus Rashfords fantastiske indtræden på Premier League-scenen. Tre dage forinden havde han fået førsteholdsdebut mod FC Midtjylland med to mål til følge, og mod Arsenal den 28. februar 2016 gjorde han sig selv kunsten efter.

Med to mål inden for få minutter i første halvleg grundlagde han 3-2-sejren på Old Trafford, hvori Ander Herrera stod for Uniteds sidste scoring.

Det var i øvrigt i en af de få sæsoner i nyere tid, hvor Arsenal har været med helt fremme i mesterskabskampen. London-holdet endte som nummer to bag Leicester og foran Tottenham som blev nummer tre. United endte sæsonen som nummer fem på grund af dårligere målscore end Manchester City på fjerdepladsen. Endnu vildere er det, at Liverpool blev nummer otte og Chelsea nummer 10, og det er altså kun tre år siden. Nå, det var et sidespor.

Vidste du, at…

  • United har ikke tabt på hjemmebane til Arsenal siden 2006. Siden er det blevet til otte sejre og fire uafgjorte.
  • I Premier League-æraen har klubberne mødt hinanden 54 gange med 24 United-sejre og 14 Arsenal-sejre til følge. 16 kampe er endt uden vinder.
  • Ingen har scoret flere mål i indbyrdes opgør end Wayne Rooney med 12 mål.

TV:
Kampen vises på TV3+ og Viaplay.

Hvem spiller rivalerne imod:
Lørdag
13.30 Sheffield United-Liverpool 0-1
16.00 Tottenham-Southampton 2-1
16.00 Chelsea-Brighton 2-0
18.30 Everton-Manchester City 1-3

Mandag
21.00 Manchester United-Arsenal

 

 

Se alle rejsetilbud til den nye sæson her
Priser fra kun 2.445,- inkl. fly, kamp og hotel.

Forrige artikel

Liverpool beskylder United-fans for krænkelser i damekamp

Næste artikel

Solskjær: Vi mangler en ny angriber, men det skal være den helt rigtige

ANNONCE