Optakt: Everton – Manchester United

Efter små to ugers pause står den igen på Premier League-fodbold for Manchester United, når de lørdag eftermiddag gæster formstærke Everton på Goodison Park.

3-0 – og så ikke engang i Manchester Uniteds favør. Det er ikke ligefrem et resultat, der er hverdagskost for ”de røde djævle”. Ikke desto mindre var det realiteten, da man for små to uger siden blev totalydmyget af Wengers frække London-drenge. En svær forret at måtte sluge lige før de afgørende EM-kampe.

Hvis du også mærkede en mærkelig, hovedpinefremkaldende form for deja vu, da resultatet mod ”The Gunners” blev en realitet, så er det nok fordi, at United for under seks måneder siden oplevede selvsamme måltavle på udebane – netop mod morgendagens modstander fra Everton.

Et Everton-hold, der oven i købet er fyldt med selvtillid; ubesejrede i de seneste syv kampe, og uheldige ikke at vinde over naboerne fra Liverpool i den forgange runde. Hjemmekampen før det tog Roberto Martinez’ tropper sig af en stensikker 3-1-sejr over Jose Mourinhos Chelsea. Den eneste tabte kamp i sæsonen har været mod førerholdet fra Manchester City. Noget, Rooney og co. må håbe at kunne kopiere.

Historisk set er den blå den af Merseyside et sted, United har gode minder fra. Men som vi så tydeligt kunne se i foråret – og igen blev mindet om i den forgangne runde – betyder historie ret lidt, når det kommer til Louis van Gaals United væk fra Old Trafford. Man må derfor håbe, at hollænderen kan finde noget af den gejst og vindermentalitet frem, der ellers har virket så fint for ”de røde djævle” på Old Trafford.

Desserten efter landsholdspausen ser altså ikke særlig appetitlig ud for de tilrejsende fra Manchester. Det bliver da heller ikke bedre af, at førerholdet fra Manchester City lurer runden efter, omgivet af de to vigtige Champions League-opgør mod CSKA Moskva.

Lad os derfor satse på, at Louis van Gaal efter kampen har mere end blot de medrejsende supportere at rose. Vi har simpelthen ikke råd til andet.

Dato, tid og sted:

Kampen sparkes i gang lørdag d. 17. oktober 2015 kl. 16.00 på Goodison Park i Liverpool.

Dommer:

Jonathan Moss dømmer lørdagens kamp.

Skader og karantæner:

Foruden Luke Shaw kommer Paddy Mcnair og Ashley Young ikke i betragtning til morgendagens kamp, da begge er ude med mindre skader. Dog ser det ud til, at både Bastian Schweinsteiger, Marcos Rojo,Wayne Rooney, Ander Herrera og Michael Carrick igen er fit for fight.

Af nøglespillere må både Leighton Baines, Tom Cleverley og Muhamed Besic se til fra sidelinjen for gæsterne. Forsvarsesset John Stones forventes klar, men er stadig en smule tvivlsom efter en knæskade.

Mulige startopstillinger:

Manchester United:
De Gea
Darmian – Smalling – Blind – Rojo
Schneiderlin
Herrera – Schweinsteiger
Mata – Rooney – Martial

Everton:
Howard
Coleman – Stones – Jagielka – Galloway
Barry – McCarthy
Koné – Barkley – Naismith
Lukaku

Hold øje med:

Af de spillere, der har vist fanen positivt frem for Everton i indeværende sæson, er jeg nødt til at pege på Ross Barkley som den mest iøjnefaldende. En genistreg, vil nogen nok kalde det, da Roberto Martinez rykkede offensivspilleren ind på en mere central plads bag Romelu Lukaku. I hvert fald har han sprudlet på sin nye position, hvor han endelig har fået mulighed for at vise, at han er ekspert i at drive bolden frem. Han har allerede scoret og lagt op til flere mål, end tilfældet var i sidste sæson, og skal United holde Everton fra at komme til muligheder, er det Barkley, der først og fremmest må kigges efter.

Sagt om kampen:

”Goodison er nok det bedste sted at være (mod United, red.), og når Goodison hjælper dig med den energi og intensitet, så mærker du forskellen som spiller, og som hold kan du mærke, at du kan klare alt, hvad der kommer imod dig” – Everton-manager, Roberto Martinez.

Skribentens bud på kampens udfald:

Sidst jeg skrev optakten til en udebanekamp, spåede jeg et 1-1-resultat mod Southampton. Jeg synes stadig, at spådommen var velbegrundet, taget ”de røde djævles” udebaneform in mente, og på trods af, at de dengang modbeviste mig, holder jeg fast – og spår samme resultat i morgendagens kamp (Bare spørg Anders, der skrev den sidste optakt, hvad der kan ske, hvis man er alt for optimistisk). Det ”værste”, der kan ske, er jo, at jeg bliver modbevist i morgen. Så lad os da håbe på det!

Vidste du, at:

  • Everton har vundet de seneste tre opgør i Premier League på hjemmebane mod Manchester United – senest med 3-0-sejren tilbage i april måned.
  • Der er dog trøst for United at hente i, at Everton kun har vundet én af deres seneste seks kampe på Goodison (2 uafgjorte, 3 tabte), og i ingen af kampene har de holdt buret rent.
  • Ross Barkley har scoret fem mål i 14 kampe denne sæson for Everton og England. Det tog ham 63 kampe at nå samme antal før det.
  • United har tabt fire af deres seneste otte udebanekampe (3 vundne, 1 uafgjort).
  • Wayne Rooney har ikke scoret et mål i 17 udebanekampe. Sidste gang, at han scorede på sin tidligere hjemmebane, var i april 2007.
  • Everton var det seneste hold, der vandt fire hjemmebanekampe i træk mod United. Det skete i perioden 1984-1987.

TV:

Kampen vises på 6’eren og TV3+.

Hvem spiller rivalerne imod:

  • Manchester City – Bournemouth (lør 16.00)
  • Crystal Palace – West Ham (lør 16.00)
  • Southampton – Leicester (lør 16.00)
  • Watford – Arsenal (lør 18.00)

Vil du på Old Trafford og opleve The Red Devils? Vi guider dig i de forskellige muligheder her

Forrige artikel

LVG: Martial har været fantastisk

Næste artikel

Bébé om United-skifte: Troede de tog pis på mig

ANNONCE