Optakt: Genrejst Southampton bør ikke give problemer

Southampton er kommet flot igen efter en svær indledning på sæsonen. Især efter genstarten har holdet vist gode takter, men det bør ikke være nok til at få point med fra Old Trafford. Læs alt om kampen her.

Det føles som flere år, men vi skal ikke længere tilbage end oktober 2019 for at finde Southamptons smertelige 0-9-nederlag på hjemmebane mod Leicester. Massakren skete midt i en i forvejen skidt periode for holdet fra sydkysten, hvor manager Hasenhüttls job hang i en tynd tråd, hvis man skal tro de engelske medier. 

Siden er der som bekendt sket rigtig meget, og i Southampton er det lokale fodboldhold nærmest forvandlet.

Hvad der lignede en frygtelig sæson har udviklet sig til en hæderlig en af slagsen, og med den øjeblikkelige 12. plads kan mandagens modstandere være stolte af deres comeback i ligaen. 

Siden genstarten i juni har resultaterne også udelukkende peget fremad med kun ét nederlag og tre sejre – blandt andet over Manchester City. 

Alligevel bør mandagskampen ikke give anledning til panderynker hos Ole Gunnar Solskjær. 

Manchester United er det med afstand bedst præsterende hold i ligaen i øjeblikket, og alt andet end en sejr vil i sagens natur være skuffende. 

Det er ikke mindst, fordi Sheffield United endnu engang har knockoutet en af Uniteds direkte modstandere i kampen om top fire. 

Oprykkerne slog Chelsea 3-0 lørdag aften og banede vejen for, at Martial, Rashford og Greenwood kan bombe sig direkte ind på en af de livsvigtige pladser i toppen af rækken. 

Alt blæser altså Manchester Uniteds vej i øjeblikket, og det er vigtigt at levere en professionel indsats, så man ikke får ødelagt det momentum.

Dato, tid og sted:
Kampen bliver spillet mandag 13. juli klokken 21.00 på Old Trafford.

Skader/karantæner:
Hos Manchester United er Phil Jones og Axel Tuanzebe de eneste skadede spillere, og derfor er det slet ikke usandsynligt, at Solskjær vælger de samme 11 spillere til startopstillingen for femte Premier League-kamp i træk.

Hos udeholdet er danske Jannik Vestergaard tvivlsom, mens Moussa Djenepo, Sofiane Boufal og Yan Valery er ude. 

Dommer:
Chris Kavanagh bliver manden med fløjten. Det er hans første tur til Old Trafford og hans fjerde United-kamp i alt.

Mulige startopstillinger:

Manchester United
De Gea
Wan-Bissaka – Lindelöf – Maguire – Shaw
Matic – Pogba
Greenwood – Fernandes – Rashford
Martial

Southampton
McCarthy
Walker-Peters – Bednarek – Stephens – Bertrand
Armstrong – Ward-Prowse – Højbjerg – Redmond
Ings – Long

Hold øje med:
I front har Southampton en mand med mange mål i støvlerne. Danny Ings er i øjeblikket noteret for hele 19 scoringer i Premier League i denne sæson, hvilket placerer ham som nummer fire på topscorerlisten foran spillere som Rashford, Martial, Sterling og Aguero. 

Det er atypisk for en angriber i Southampton, der kun to gange tidligere har oplevet, at en spiller har scoret mindst 20 mål i en sæson. Ings kan blive den tredje. 

Den 27-årige angriber har også været i god form efter genstarten, hvor han har nettet fire gange – senest i holdets seneste kamp mod Everton. 

Ings har en fortid i Burnley, hvor han især i Championship men også i Premier League var en god succes. Det gjorde, at han blev hentet til Liverpool, hvor han dog aldrig rigtig slog til. Derfor endte han i Southampton, som nu nyder godt af hans målnæse.

Sagt om kampen:
”Vi har brug for de her kampe. Jeg har engang sagt, at hvis man vil være en løve, må man slås med løver, og det er præcis, hvad vi vil” – Ralph Hasenhüttl, Southampton-manager.

Skribentens bud på kampens udfald:
Jeg føler mig ret overbevist om, at den gode form fortsætter. Holdet kan se målstregen og høre Champions League-hymnen i horisonten, og det skal motivere nok til at bide tænderne sammen og gøre, hvad der skal til. Manchester United vinder kampen 4-1 på et mål fra hver af de fire forreste.

Vidste du, at…

  • United har aldrig vundet en kamp med Kavanagh som dommer. De tre forudgående kampe er endt med to nederlag og en uafgjort.
  • De to hold har mødt hinanden 41 gange i Premier League med 26 United-sejre og kun syv Southampton-sejre til følge.
  • Hvis United bruger samme startopstilling igen, vil det være første gang siden 1993, at man stiller med nøjagtigt samme hold fem ligakampe i træk.

TV:
Kampen vises på TV3+ og på Viaplay.

Hvem spiller rivalerne mod:
Lørdag 11. juli
13.30 Liverpool-Burnley 1-1
18.30 Sheffield United-Chelsea 3-0
21.00 Brighton-Manchester City 0-5

Søndag 12. juli
17.30 Tottenham-Arsenal
20.00 Bournemouth-Leicester

Køb Manchester United merchandise via Unisport.dk så støtter du OldTrafford.dk.

 
Forrige artikel

Grisen holdes fortsat lukket - Fans henvises til Farfars

Næste artikel

Pogba: Det handler om trofæer for United

ANNONCE