Optakt: Haaland & co. skal væltes på Etihad

Søndag eftermiddag løber Premier Leagues vigtigste kamp af stablen, når Manchester City møder Manchester United. Læs optakten til kampen her.

Puha, Manchester City ser stærke ud. Stærkere, end de egentlig nogensinde har gjort før. Selvom de ikke engang ligger nummer et. Årsagen?

De har fået, hvad der velsagtens er verdens bedste 9’er ti år fremover i norske Erling Braut Haaland. Det nordiske fænomen har formået at forvalte de mange chancer, Manchester City konsekvent skaber inde i feltet, og nordmanden brænder bare aldrig. Hvordan kan Manchester United stoppe det søndag eftermiddag?

Manchester United kan trøste sig med, at man har hentet en sur, indebrændt, argentinsk midterforsvarer i Lisandro Martínez, der af to omgange i seneste udgave af Champions League lukkede Haaland ned af to omgange.

Desuden er United heller ikke dårligt kørende selv. Siden 0-4-fadæsen i starten af august mod Brentford har man vundet rub og stub i Premier League, inklusiv en berusende sejr mod rækkens nuværende førerhold, Arsenal.

Uniteds ansvarshaver, Erik ten Hag, er ikke i mål med sit United-projekt endnu. Faktisk er han langt fra. Men alligevel har han på rekordtid fået implementeret mange af sine idéer, og mon ikke, en ekstralang landskampspause (grundet to aflyste PL-kampe oveni) har gjort godt for, at han har kunnet arbejde videre med sit projekt.

Den hollandske manager står dog overfor en muligvis endnu dygtigere af slagsen på den anden side af kridtstregen i Pep Guardiola, som dermed også må erkende at tage favoritværdigheden på sine skuldre.

Men hey, alt kan ske i et MCR-derby. Et Rooney-saksespark. Et Van Persie-frisparksmål. En Pogba-double på blot få minutter. Et McTominay-langskud kort inden et corona-lockdown.

Gyldne øjeblikke i det store opgør har gjort, at United flere gange er gået sejrrigt ud af en kamp, City egentlig burde vinde. Hvorfor skulle det ikke også ske søndag?

Dato, tid og sted:

Kampen spilles søndag den 2. oktober på Etihad Stadium – Manchester Citys hjemmebane – klokken 15:00 dansk tid.

Dommer:

Kampen styres af Michael Oliver.

Skader og karantæner:

Trods en uge uden træning forlyder det, at angriberduoen Marcus Rashford og Anthony Martial skulle være noget nær sine skader kvit. Spørgsmålet er, om de er fitte nok til at starte inde. Imens er Harry Maguire ude efter at have pådraget sig en baglårsskade.

Samme skade for værterne har Maguires makker i Englands forsvar, John Stones, også pådraget sig, mens midtbanespilleren Kalvin Phillips også forventes ude med en skulderskade.

Mulige startopstillinger:

Manchester United:

De Gea
Dalot – Varane – Martínez – Malacia
McTominay
Eriksen – Fernandes
Antony – Rashford – Sancho

Manchester City:

Ederson
Walker – Dias – Akanji – Cancelo
Rodri
De Bruyne – Gundogan
Foden – Haaland – Silva

Hold øje med:

Jeg gider ikke engang at prøve at komme med et anderledes svar her. Selvom Manchester City muligvis er verdens bedste fodboldhold og har mange dygtige spillere, er deres altoverskyggende farlige mand Erling Haaland. Stopper man ham – og det gør man i øvrigt ikke bare lige – er man nået langt.

Skribentens bud på kampens resultat:

Jeg tror ikke, United lykkes med at stoppe Erling Haaland, men omvendt elsker Marcus Rashford at score mod bysbørnene. Jeg tror, de laver en hver, og kampen ender 1-1. Et resultat, jeg tror, begge hold godt kan leve med.

TV:

Kampen sendes på See og Viaplay.

📝 Kom med din mening på OldTrafford.dk

➡ ️ Opret din profil her og kommenter artiklen nedenunder.


Forrige artikel

Ten Hag: Vi spiller ikke mod Haaland, vi spiller mod Manchester City

Næste artikel

Guardiola: Vi skal spille perfekt for at slå United

ANNONCE