Optakt: Liverpool – Manchester United

Stoltheden er på spil, når pressede Louis van Gaals United gæster svingende Jürgen Klopps Liverpool søndag eftermiddag, i en kamp, der for alt i verden skal vindes.

 

 

12. september 2015 er nok en dag, der ikke lige foreløbigt vil gå i glemmebogen for de fleste Manchester United-fans. For det var dagen, hvor dengang 19. årige Anthony Martial debuterede mod ærkerivalerne fra Merseyside. Efter en opvisning i hurtighed og fodboldtrylleri tørrede Uniteds nye stjernefrø Liverpools forsvar ganske eftertrykkeligt, og med en kølig afslutning cementerede han sejren kort før tid.

På dette tidspunkt eksploderede Stretford End i en glædesrus, der ellers har været noget af et særsyn denne sæson for de 0-0-vante fans på Old Trafford. ”Velkommen til Manchester United!”, lød det smukt fra den engelske kommentator Martin Tyler til den unge franskmand – som siden da har været et af lyspunkterne i en ellers kedelig sæson.

Godt fire måneder senere, og de to mangeårige ærkerivaler mødes igen, denne gang på ”scousernes” hjemmenbane, Anfield. For begge hold har det været en svingende sæson; United startede flot, men den horrible form i december har sendt dem uden for top fire. Liverpool har ansat Jürgen Klopp, men med svingende resultater til følge. Således ligger de to hold på henholdsvis sjette- og niendepladsen.

Selvom de negative røster om Louis van Gaals spillestil har været mange, og Jürgen Klopps resultater har været svingende, er der dog ingen tvivl om, at der er lagt op til en kamp, der bliver alt andet end kedelig. Hadet, følelserne og stoltheden, der ligger i disse opgør, har i de seneste mange år overskygget umiddelbar form.

Koste hvad det vil, er det bare en kamp, begge hold for alt i verden skal vinde. Louis van Gaal kan bryste sig af at være ubesejret mod Liverpool siden sin ankomst forrige sommer, mens Jürgen Klopp netop kommer fra en opmuntrende præstation i 3-3-kampen mod Arsenal.

Med sejr i morgen kan hullet øges til seks point, mens et nederlag vil betyde, at de to hold er lige i tabellen. Lad os håbe, at sidste års 2-1-sejr på Anfield ligger i frisk erindring for United – der er simpelthen ikke råd til pointtab mod rivalerne.

Dato, tid og sted:

Kampen sparkes i gang søndag 17. januar kl. 15.05 dansk tid på Anfield i Liverpool.

Dommer:

Mark Clattenburg dømmer søndagens brag.

Skader og karantæner:

Hjemmeholdet er hårdt ramt af skader på centrale positioner. Således må man både undvære Divock Origi, Martin Skrtel og Phillipe Coutinho, mens Dejan Lovren og Daniel Sturridge er tvivlsomme. Rygterne skulle dog gå på, at sidstnævnte skulle lave et overraskende comeback i morgen.

Van Gaal kunne i går bekræfte, at United stadig må være foruden Marcos Rojo, Antonio Valencia og Luke Shaw, mens han også kunne fortælle, at Michael Carrick går glip af opgøret. Phil Jones og Bastian Schweinsteiger er yderst tvivlsomme.

Mulige startopstillinger:

Manchester United

De Gea

Young – Smalling – Blind – Darmian

Fellaini – Schneiderlin

Martial – Mata – Lingard

Rooney

Liverpool:

Mignolet

Clyne – Touré – Sakho – Moreno

Henderson – Can – Milner

Firmino – Benteke – Lallana

Hold øje med:

Brasilianske Roberto Firmino blev i sommer hentet til Liverpool fra Hoffenheim med store forventninger og et lige så stort prisskilt på 29 mio. pund. Efter en skuffende første halvsæson er den driblestærke spiller dog begyndt at vise tegn på sin kvalitet – senest med to mål og en ”man of the match”-præstation mod Arsenal.

Hvis Blind, Smalling og co. ikke strammer op i forhold til indsatsen mod Newcastle, kan den 24-årige brasilianer blive et farligt bekendtskab.

Sagt om kampen:

”I vores fans øjne så er det de vigtigste kampe, og det har jeg også mærket fire gange nu. Sidste år blev Steven Gerrard smidt ud efter 50 sek., og det sker ikke så tit. (…) Vi skal være aggressive, men vi skal også kunne styre det, hvilket er svært, da spillerne er meget ivrige efter at spille disse kampe” – Louis van Gaal om rivaliseringen.

Skribentens bud på kampens udfald:

Det har været en mærkelig sæson indtil videre; for en gang skyld viste United noget der lignede god angrebsfodbold mod Newcastle, mens forsvaret valgte at koble fra. Derfor er det også utroligt svært at spå om morgendagens kamp.

Jeg noterer mig dog, at Louis van Gaal plejer at have heldet med mod ærkerivalerne, og derfor siger hjertet, at United igen nupper en sød sejr. 2-1 til gæsterne, er mit bud.

Vidste du, at…

  • Vi skal helt tilbage til september 2005 for at finde sidste indbyrdes kamp, der endte 0-0.
  • Til gengæld har United vundet seks ud af de seneste otte kampe, mens Liverpool har vundet to
  • Liverpool har i to af de seneste tre hjemmekampe måttet score et mål i overtiden for at hente et point hjem, mens Merseyside-holdet kun har fået otte point i de seneste syv kampe.
  • Christian Benteke har scoret i sine tre seneste kampe mod United, men har ikke formået at vinde nogen af dem.
  • Wayne Rooney er med 175 Premier League mål for United nu side om side med Thierry Henry om flest scorede mål for en enkelt klub.
  • Han kan i morgen score for fjerde kamp i træk – for første gang siden marts 2012

TV:

Kampen vises på TV3 Sport 2.

Hvem spiller rivalerne imod:

  • Tottenham 4 – 1 Sunderland
  • Manchester City 4 – 0 Crystal Palace
  • Newcastle 2 – 1 West Ham
  • Aston Villa 1 – 1 Leicester
  • Stoke – Arsenal (søn 17.15)

Køb nu din billet – Der er kun få billetter til det store supportertræf den 7. februar i København tilbage. Få sikret sin plads inden der er udsolgt.

Supportertræf med Mads Timm den 7. februar

Forrige artikel

Van Gaal: United - Liverpool er den største kamp i England

Næste artikel

U18: Tiende nederlag i træk

ANNONCE