Optakt: Manchester City – Manchester United

United har mulighed for at rykke seks point foran City, når det søndag er blevet tid til denne sæsons første Manchester-brag.

Det tegner allerede nu til, at mesterskabskampen for andet år i træk kommer til at stå mellem Manchester United og Manchester City.

De to lokalrivaler har efter de første 15 kampe i denne sæson slået et lille hul ned til Chelsea på tredjepladsen. United ligger i spidsen med tre point mere end City og hele ti point mere end Chelsea.

Søndag får Fergies tropper så mulighed for at slå et mindre hul ned til City også, når de to Manchester-klubber tørner sammen på Etihad.

Hvis det skal lykkes, kræver det dog at ”De Røde Djævle” får styr på defensiven. Den bagerste kæde har til tider sejlet gevaldigt i denne sæson, hvilket senest blev udstillet for en uges tid siden, hvor United lukkede tre mål ind på 30 minutter mod Reading.

Manchester City har heller ikke ramt deres topniveau i denne sæson. De lyseblås præstationer har været svingende, og især i Champions League har de skuffet fælt. Citys præstation i den prestigefyldte turnering, rent pointmæssigt, har således været den dårligste nogensinde for et engelsk mandskab.

Lokalbraget søndag bliver en stor test – både for Manchester City såvel som Manchester United. Ingen af holdene har imponeret endnu i denne sæson, og kampen i morgen kommer til at give en god indikation af, hvor de to hold står i forhold til hinanden.

Desuden er det en chance for United for at få revanche mod City, som havde et godt tag på Rooney & co. i sidste sæson. Udover at de lyseblå løb med mesterskabet, slog de også United i begge indbyrdes kampe i ligaen.

Skader
Manchester United kommer til at undvære Antonio Valencia, Shinji Kagawa, Nemanja Vidic og Nani, som alle fire er ude med skader.

Anderson og Tom Cleverley er stærkt tvivlsome.  Anderson fik en forstrækning i lørdagens kamp mod Reading, mens Cleverley pådrog sig en lægskade i onsdagens Champions League-kamp mod CFR Cluj.

Manchester City er uden de skadesramte Alexander Kolarov, James Milner og Micah Richards.

David Silva er ude med en mindre forstrækning, og det er tvivlsomt om spanieren bliver klar til søndagens brag.

Dommer
Martin Atkinson skal dømme kampen.

Mulige startopstillinger

Manchester City
Hart
Zabaleta – Kompany – Nastasic – Clichy
Barry
Nasri – Toure – Garcia
Tevez – Agüero  

Manchester United
De Gea
Rafael – Ferdinand – Evans – Evra
Carrick – Scholes
Young – Rooney – Welbeck
Van Persie
 

Hold øje med:
Manchester Citys Yaya Toure bliver afgørende for kampens udfald. Toure er motoren på det her City-mandskab, og United skal gøre, hvad de kan for at få ham lukket ned. Midtbanespilleren har ikke helt ramt det samme niveau, som han havde sidste sæson, hvilket muligvis skyldes mangel på motivation, da han har ytret ønske om, at han gerne vil spille et andet sted.

Mod Manchester United tror jeg dog, at han vil være topmotiveret, og rammer han dagen, bliver det meget svært for ”De Røde Djævle at få et godt resultat med hjem fra Etihad.  

Skribentens bud på kampens udfald
Jeg tror, at vi kommer til at se Manchester Uniteds første remis i denne sæson. 1-1 ender kampen, hvilket vil være et resultat som begge mandskaber kan leve med.

Vidste du at…

 • Manchester City ikke har tabt en ligakamp på Etihad Stadium siden den 20. december 2010, hvor Everton slog dem 2-1.
   
 • Siden 2002 har City ikke smidt point mod United, i en kamp hvor de er kommet foran (7 kampe, 7 sejre til City)
   
 • United har i indeværende Premier League-sæson hentet 21 point fra de kampe, de har været bagud i.
   
 • Tre af de seneste seks Premier League-kampe på Etihad mellem City og United er endt 1-0 til gæsterne.
   
 • Javier ’Chicharito’ Hernandez og Edin Dzeko er de to skarpeste angribere i Premier League, hvis man kigger på mål pr. spillede minutter. Chicharito scorer i gennemsnit et mål i hvert 78. minut, mens Dzeko bruger 92 minutter pr. mål.

Husker du…
Da Paul Scholes sikrede Manchester United sejren over City på et hovedstød i overtiden af kampen på Etihad Stadium? Det var i slutningen af 2009/10-sæsonen, og United vandt 1-0. 

City 0 1 Utd Paul Scholes
 

Hvem spiller rivalerne imod?
Chelsea skal en tur på Stadium of Light, hvor de skal møde Sunderland. Arsenal tager imod ligaens fjerdeplads West Bromwich, og Tottenham spiller mod Everton.

Statistik

Seneste kampe

Indbyrdes

30/04-2012 City 1-0 United (PL)

08/01-2012 City 2-3 United (FAC)

23/10-2011 United 1-6 City (PL)

07/08-2011 United 3-2 City (CS)

16/04-2011 City 1-0 United (FAC)

 

Manchester United

05/12-2012 United 0-1 Cluj (CL)

01/12-2012 Reading 3-4 United (PL)

28/11-2012 United 1-0 West Ham (PL)

24/11-2012 United 3-1 QPR (PL)

20/11-2012 Galatasaray 1-0 United (CL)

 

Manchester City

04/12-2012 Dortmund 1-0 City (CL)

01/12-2012 City 1-1 Everton (PL)

28/11-2012 Wigan 0-2 City (PL)

25/11-2012 Chelsea 0-0 City (PL)

21/11-2012 City 1-1 Real Madrid (CL)

 

Historie

Kampe: 162

United-sejre: 67

City-sejre: 45

Uafgjorte: 50

 

Odds

City: 2,24

Uafgjort: 3,43

United: 3,17

 

Tv

6’eren

Forrige artikel

Carrick: Ro på

Næste artikel

I fjendens lejr: I kamp med et presset City

ANNONCE