Optakt: Manchester City – Manchester United

Kampen mod City kan blive vigtig for at kvalificere sig til Champions League.

 

 

I torsdags røg Manchester United ud af Europa League. Kampen på Old Trafford endte 1-1, hvorfor United endte med samlet at tabe 3-1 til Liverpool. Derfor er top fire i Premier League nu holdets eneste chance for at kvalificere sig til Champions League næste sæson.

På søndag tager bysbørnene fra City imod United, der på nuværende tidspunkt er fire point efter City. Med en sejr kan Louis van Gaals tropper ende med kun at være et point bagefter og derved lukke hullet til top fire og øge deres chancer for kvalificering til Champions League markant.

Det bliver dog en svær opgave. City har vundet fire ud af de seneste seks opgør. United har dog generelt fået gode resultater mod topholdene, og har da heller ikke tabt til City i de seneste to opgør. Med Kompanys skade og flere United spillere, der er på vej tilbage i form af Bastian Schweinsteiger, Antonio Valencia, Cameron Borthwick-Jackson og Ashley Young, åbner der sig en chance for, at den røde del af Manchester kan tage sejren. Det kræver dog, at de kan lukke ned for David Silva og Sergio Aguero, der generelt har voldt United problemer.

Denne kamp, samt omkampen mod West Ham i FA Cuppen, kan let blive afgørende for, hvorvidt denne sæson slutter tidligt i år. I så fald bliver det spændende at se, hvad der sker med Louis van Gaal og managerposten.

Lingard har udtalt, at United vil ud for at spille offensiv angrebsfodbold, og vi må håbe, at de kan vinde og redde denne sæson. Der er i hvert fald ingen tvivl om, at det bliver en intens og spændende kamp på søndag mod Manchester City.

Dato, tid og sted:

Kampen spilles søndag d. 20. marts kl. 17.00 på Etihad Stadium

Dommer:

Michael Oliver dømmer søndagens opgør.

Skader og karantæner:

Will Keane, Wayne Rooney, Phil Jones og Luke Shaw er fortsat ude med skader. Borthwick-Jackson og Young er begyndt at træne med, men det er stadig tvivlsomt, hvorvidt de er klar til at spille. Herrera har også pådraget sig en skade, hvorfor han også er tvivlsom til kampen.

Kompany blev skadet i midtugens Champions League kamp, hvorfor han vil være ude af opgøret sammen med Delph, de Bruyne og Nasri. Otamendi, der ligeledes måtte udskiftes under kampen mod Dinamo Kiev, er tvivlsom til opgøret.

Mulige startopstillinger:

Manchester United:

de Gea

Darmian – Smalling – Blind – Rojo

Carrick – Schweinsteiger

Lingard – Mata – Martial

Rashford

Manchester City:

Hart

Zabaleta – Mangala – Demichelis – Clichy

Fernando – Fernandinho

Silva – Toure – Sterling

Aguero

Hold øje med:

En spiller man nok bør holde øje med er argentiske Sergio Aguero. Han plejer altid at volde Manchester United problemer, og har også scoret otte mål i otte Premier League kampe mod United.

Sagt om kampen:

“Et derby er altid farligt. Det har ingen betydning, hvilken placering holdene har. (…) Hvis du har en matematisk chance i fodbold, kan du ikke tænke, at du ikke kan vinde. Det er ikke vindermentalitet. (…) Jo flere point du taber, desto sværere bliver det, men du er nødt til at have mentaliteten til at vinde den næste kamp. Efter det må du se, hvilket hold, der har flest point.” – Manchester City manager, Manuel Pellegrini

“Jeg håber, at City er vores katalysator. Vi skal slå City, og så vil vi stadig have en chance for at kvalificere os [til Champions League]” – Manchester United manager, Louis van Gaal

Skribentens bud på kampens udfald:

Det er altid svært at sige i disse opgør. Udfaldene kan tit være overraskende. Begge hold har været i en dårlig form på det sidste. Det er til Uniteds fordel, at Kompany er ude med en skade, men Silva og Aguero kan let blive for meget for vores forsvar. Jeg tror på et 2-1 nederlag til rivalerne.

Vidste du, at:

 • Marcus Rashford har været involveret i de sidste fire liga kampe, hvor han har scoret to mål og lavet en assist?
 • At kun Wayne Rooney (18) har været direkte involveret i flere mål end Anthony Martial (16) i alle turneringer i denne sæson?
 • City kun har vundet en af deres seneste fem kampe i Premier League?
 • Citys 51 point efter 29 kampe er det laveste de har haft i Premier League de sidste syv sæsoner
 • Der kun var to skud på mål i det modsatte opgør på Old Trafford tilbage i oktober?
 • At City har vundet fire ud af de sidste seks opgør?

TV:

Kampen sendes på TV3 Sport 2 og Viaplay med optakt fra kl. 16.30

Hvem spiller rivalerne imod?

 • Everton – Arsenal (0:2)
 • Chelsea – West Ham (2:2)
 • Crystal Palace – Leicester (0:1)
 • Southampton – Liverpool (3:2)
 • Tottenham – Bournemouth (søn 17.00)

Overvejer du at rejse til Old Trafford? Vi guider dig på vej her

Tjek de gode tilbud på Manchester United-trøjer her

 

Forrige artikel

Yorke som manager i Aston Villa?

Næste artikel

U18: Derby sejrede sikkert

ANNONCE