Optakt: Manchester United – Arsenal

Mandag aften får Old Trafford besøg af Arsene Wenger og hans offensivt indstillede fodboldhold. Forhåbentlig bliver det endnu en magisk aften på Old Trafford med Wembley forude.

Mandag aften står Manchester United over for sidste års vindere, når Arsenal besøger Old Trafford i kvartfinalen af FA Cuppen. Det er mere end 10 år siden hjemmeholdet har løftet det prestigefyldte trofæ, som de – nu sammen med Arsenal – har vundet flest gange (11).

Men for at nå semifinalen, skal der lægges en god præstation for dagen, da Arsene Wengers tropper har set imponerende ud på det seneste. På nær en svipser mod Monaco i Champions League, har man kun smidt point til Tottenham siden 1. januar.

Louis van Gaal kan dog hente godt nyt i statistikbogen. Således skal vi helt tilbage til 17/9/2006 for at finde seneste Arsenal-sejr på “drømmenes teater”. Siden har de to hold mødt hinanden 20 gange, hvoraf United har vundet 13 gange, Arsenal en enkelt og med seks uafgjorte resultater til følge.

Selvom meget har været kritisabelt denne sæson, hiver ”de røde djævle” dog stadig pointene hjem – særligt på hjemmebane. Kun Southampton (11. januar) og Swansea (16. august) har rejst sejrrigt fra Old Trafford i denne sæson, mens Arsenal allerede er blevet besejret i London. I de seneste 22 kampe, United har spillet i alle turneringer, er kun to af dem tabt.

Arsene Wenger må dog være optimistisk. Som forsvarende mestre og med et bedre udgangspunkt i ligaen, præsterer hans hold bedre lige for tiden. Med karantæne til Evans skal van Gaal atter prøve en ny konstellation i de bagerste led.

Og det bliver altafgørende, at han får valgt rigtigt. Ellers kan det godt blive en lang eftermiddag overfor en skræmmende offensiv bestående af blandt andre Welbeck, Sanchez, Cazorla, Özil og Giroud.

Dato, tid og sted:

Kampen bliver spillet mandag 9. marts 2015, kl. 20.45 dansk tid på Old Trafford.

Skader/karantæner:

Robin van Persie må definitivt dømmes ude mod sin gamle klub, efter han sidste måned pådrog sig en skade, der stadig har længere udsigter. Jonny Evans må se til fra sidelinjen, da han har fået hele seks dages karantæne efter spytteepisoden med Papiss Cisse.

Ellers er Luke Shaw tvivlsom med en forstrækning, mens Michael Carrick er meldt fit for fight.

Udeholdet er dog værre stillet. Både profilerne Monreal, Wilshere, Flamini, Arteta og Debuchy er meldt skadede eller tvivlsomme.

Dommer:

Michael Oliver dømmer mandagens kamp.

Mulige startopstillinger:

Manchester United

De Gea

Valencia – Smalling – Jones – Rojo

Blind – Herrera

Di Maria – Mata – Young

Rooney

Arsenal:

Ospina

Bellerin – Koscielny – Mertesacker – Monreal

Coquelin

Welbeck – Özil – Cazorla – Sanchez

Giroud

Hold øje med:

Selvom den helt store spiller for Arsenal denne sæson utvivlsomt har været Alexis Sanchez, er der en anden herre, der er ved at få gang i formen, jeg vil pege på. Siden nytår har Olivier Giroud været den farligste mand for ”The Gunners”. Den store franskmand har tilbageerobret pladsen oppe foran fra Danny Welbeck. I hans seneste syv Premier League optrædener er det blevet til fem mål og to assists. I ligaen er det kun overgået af Harry Kane i samme periode.

Desuden har han bevist, at han har et særligt godt øje til FA Cuppen – her har han scoret syv og lagt op til fire mål i sine 11 optrædener.

Sagt om kampen:

”Vi har fansenes støtte, men Arsenal tager også en masse tilskuere med. Derudover er Arsenal og United nummer tre og fire, så det er en stor begivenhed med to gode hold. Jeg håber, at vi kan give fansene en fantastisk kamp” – Louis van Gaal.

Skribentens bud på kampens udfald:

Der er ingen tvivl om, at det bliver en hård opgave, men alligevel er jeg optimistisk. På Old Trafford har holdet på trods af ringe spil alligevel formået at hente resultater hjem. Jeg var selv henne og se os spille mod et bedre Chelsea-hold i efteråret – der gav vi ikke op, og viste den fightervilje, der kendetegner Manchester United.

Jeg skal selv hen at se kampen i morgen, og holdet har aldrig tabt mens det er sket. Så jeg tror, 7-9-13, på en hårdt tilkæmpet 1-0-sejr.

Vidste du, at…

– Arsenal og Manchester United deler både førstepladsen hvad angår finaledeltagelse (med 18 kampe) samt mesterskaber (11) i FA Cuppen.

– Manchester United har holdt buret rent I deres seneste fire opgør mod Arsenal i FA Cuppen.

– De to hold har i alt trukket hinanden 13 gange i turneringen. Seks af gangene er Arsenal gået videre (Én efter straffspark), mens det er blevet til syv gange for ”de røde djævle”.

– Wayne Rooney har scoret syv og lagt op til to mål i sine sidste otte FA Cup-kampe.

– Juan Mata har scoret i alt fire gange og assisteret to gange i fem starter mod Arsenal i alle turneringer.

TV:

Kampen bliver vist på 6’eren.

Hvem spiller i rivalerne mod:

Bradford City – Reading (endte 0-0).

Liverpool – Blackburn (endte 0-0).

Aston Villa – West Bromwich (endte 2-0).

Husker du?

Da Welbeck, Rooney, Young og co. drev gæk med Wengers grønskollinger? Det gør du jo nok – men heldigvis tåler den gerne at blive set igen!

Forrige artikel

- Holdånden er god

Næste artikel

Rothwell retur til United

ANNONCE