Optakt: Manchester United – Fulham

Old Trafford danner rammen, når Manchester United i morgen kl. 16.00 tager imod oprykkerne fra Fulham i Premier Leagues 16. spillerunde.

United har desperat brug for en sejr i morgendagens opgør mod Fulham F.C, hvis man fortsat vil bevare troen på at slutte i top-4.

Mourinhos tropper har ikke vundet i de seneste 4 Premier League-kampe, og vinder man heller ikke mod Fulham, kan man efterhånden godt vinke endegyldigt farvel til ambitionen om top-4 og dermed også muligheden for at spille i Champions League til næste sæson. United ligger, inden lørdagens kamp nummer 8 i tabellen – 8 point efter både Arsenal og Chelsea på henholdsvis 5. og 4. pladsen. Med et nederlag kan United faktisk potentielt ryge helt ud af top-10, såfremt Leicester, Brighton og Watford alle tre vinder deres respektive kampe. 

Ser man på modstanderen, burde kravet om sejr dog også være relativit overkommeligt for de røde djævle. Oprykkerne fra Fulham har fået en umanerlig svær start på tilværelsen i Premier League og indtager i øjeblikket sidstepladsen i ligaen med blot 9 point efter 14 kampe. Man har tabt de seneste 6 kampe på udebane og det er faktisk kun lykkedes en enkelt gang i sæsonen for London-klubben at hente point væk fra hjemmebanen på Craven Gottage, da man i 4. runde spillede 2-2 ude mod Brighton. 

De sort-hvidklædte oprykkere har dog fået lidt bedre styr på tingene, siden man den 14. november skiftede manager og ansatte den tidligere Premier-League vindende træner, Claudio Ranieri. Italieneren har kun stået i spidsen for Fulham i de seneste tre kampe og har allerede haft held med at hente 4 point til klubben. Senest spillede man 1-1 mod Ranieris tidligere mandskab, Leicester.

Og Mourinho har da heller ikke været sen til at anerkende Fulhams nye træners bedrifter. Ranieri udtale, at Mourinho således var den første til at lykønske ham med hans nye job, ligesom Mourinho i optakten til kampen også omtalte den 67-årige italiener i yderst flatterende vendinger ved at kalde ham for en af Premier League historiens vigtigste mangers.

Mourinho udtalte desuden, at det bliver en svær kamp mod Fulham og var altså ikke meget for at tage favoritværdigheden på sig. Uanset hvor meget Mourinho end forsøger at nedtone forventninger til sit mandskab forud for morgendagens kamp, så ændrer det dog ikke på det faktum, at der skal en sejr til. Alt andet vil være decideret uacceptabelt og vil tænde yderligere op under det bål, som i øjeblikket brænder under portugiserens sæde i klubben. 

Dato, tid og sted: 

Lørdag den 8. december 2018, kl. 16.00 på Old Trafford i Manchester. 

Kampens dommer:

Lee Probert skal dømme lørdagens kamp. Det er Proberts første United-kamp siden maj 2015, hvor han smed Marrouane Fellaini ud i Uniteds målløse uafgjort mod Hull City i sæsonens sidste kamp. Ser man bort fra den kamp, har United dog en god statistik med dommeren, da man er ubesjeret i de foregående 12 kampe, som Probert har haft fløjteansvaret i (9 sejre og 3 uafgjorte). Den 46-årige Lee Probert vil få assistance til morgendagens kamp af linjevogterne Adrian Holmes og Andy Garrat, mens Mike Dean agerer fjerde-dommer.  

Skader og karantæner: 

Hos United er Victor Lindelöf og Alexis Sanchez fortsat ude med skader. Derudover er Phil Jones, Eric Bailly, Chris Smalling og Anthony Martial tivlsomme til opgøret. Til gengæld er Ashley Young tilbage efter sin karantæne sidst mod Arsenal og Luke Shaw forventes også at blive klar til kampen. 

Hos Fulham forventes Kevin MacDonald og Floyd Ayite at være tilbage efter begge at have siddet ude med skader. 

Mulige startopstillinger: 

Manchester United 

De Gea

Young – Bailly – Matic – Shaw 

Herrera – Fellaini 

Mata – Lingard – Martial 

Rashford

 

Fulham

Rico 

Christie – Odoi – Mawson – Marchand 

Chambers – Seri

Kamara – Cairney – Sessegnon 

Mitrovic

Hold øje med: 

Sidst mod Arsenal var både Lukaku og Pogba henvist til bænken. Det bliver spændende at se, om det samme gør sig gældende mod Fulham. Umiddelbart gjorde ingen af de to noget særligt væsen af sig, da de blev skiftet ind mod Arsenal. Derfor forventer jeg, at de begge atter vil starte kampen på bænken, omend det selvfølgelig vil vække opsigt.

Nemanja Matic har været næsten umulig at komme udenom i Uniteds startopstilling denne sæson, trods mildest talt svingende præsationer. Han har indtil videre raget 4 gule kort til sig i sæsonen, hvilket betyder, at et gult kort i kampen mod Fulham faktisk vil medføre karantæne til serberen til Uniteds næste kamp i ligaen mod Liverpool. Det bliver derfor spændende at se, hvordan Matic og Mourinho vil forholde sig til det. 

Hos Fulham er situationen den samme for klubbens topscorer Alexandar Mitrovic, som ligeledes er et gult kort fra karantæne. Mitrovic har scoret 7 mål i sæsonen for London-klubben og Uniteds forsvar skal derfor være særligt opmærksomme på ham. 

Sagt om kampen:  

“Jeg vil gerne være positiv og sige, at jeg tror, vi vinder. Men kampen bliver ikke 11 mod 0, det bliver 11 mod 11, gode spillere på det andet hold” 

“Jeg har sagt det før; antallet af point siger ikke alt om et holds potentiale, og de har en af Premier League-historiens vigtigste managers (Claudio Rainieri, red.), så de har potentialet til at komme her i morgen og give os en meget svær kamp.” – Mourinho på fredagens pressemøde forud for kampen. 

“Manchester (United, red.) er et af de bedste hold i Premier League. Også i Champions League, har de gjort det rigtig godt. Og det er et fantastisk hold, et fantastisk stadion. Men vil vil også gå efter at få point der. Vi ved, at det bliver svært, men intet er umuligt” – Claudio Ranieri på Fulhams pressemøde forud for kampen. 

“Hvis de (Manchester United, red.) ikke vinder kampen, så vil jeg være chokeret, hvis Mourinho stadig er der på mandag” – Paul Merson, tidl. Arsenal-spiller og Sky Sports ekspert. 

Skribentens bud på kampen: 

United skal vinde, og det gør de også. Formentlig efter først at være kommet bagud. Statistikken fortæller, at Fulham har det svært, når de gæster Old Trafford. Det får de også i morgen. United har brug for at vinde – alt andet end sejr vil være katastrofalt. Jeg tror, kampen ender 3-1 til United. 

Vidste du, at… 

  • Manchester United og Fulham mødte sidst hinanden i 2014 i Premier League. Her endte kampen 2-2 efter, at Darren Bent udlignede i det 90. minut. 
  • Fulham har tabt 21 af deres seneste 23 udekampe mod Manchester United i llae turneringer. Deres eneste sejr i de 23 kampe var tilbage i oktober 2003 i Premier League. 
  • I de to klubbers seneste opgør i 2014, producerede United hle 81 indlæg. 
  • Manchester United er det hold, som Fulham har tabt næstflest kampe til (18). De har kun tabt flere til Arsenal (19). 
  • Der plejer at blive scoret i første halvleg mellem Fulham og Manchester United. Kun 2 gange i de to klubbers 26 indbyrdes opgør i Premier League, er der ikke blevet scoret i første halvleg. 
  • United har færre point ned til Fulham på sidstepladsen (14) end de har op til Manchester City på førstepladsen (18). 
  • United har lavet 46 ændringer i startopstillingen i alt i denne sæson. Ingne andre Premier League hold har lavet så mange. 
  • Det bliver det 10. møde mellem José Mourinho og Claudio Ranieri. Mourinho har trukket sig sejrsrigt ud i de sneste 3 opgør.

TV 

Kampen vises på TV3+

Hvem spiller rivalerne imod: 

8. december:

Bournemouth – Liverpool, kl. 13.30

Arsenal – Huddersfield, kl. 16.00

ChelseaManchester City, kl. 18.30

Leicester – Tottenham, kl. 20.45

 

Bliv klædt på: Køb Manchester Uniteds trøje hos Unisport.dk her (så støtter du OldTrafford.dk). 

GRUPPETUR: Tag med på vores OldTrafford.dk gruppetur for danske United-fans. Læs mere her

Total
0
Shares
Forrige artikel

Jorge Mendes afviser Mourinho-exit

Næste artikel

8. dec.: Ecuadoriansk granit

Relaterede artikler
Total
0
Share