Optakt: Manchester United – Liverpool

Et formstærkt United-mandskab tager imod et såret Liverpool-hold i sæsonens første kamp mellem de to rivaler.

Daniel Sturridge laver en forkølet afslutning på kanten af feltet, som Luis Suarez tager til sig inde i boksen. Han er på grænsen til at være offside, men flaget bliver ikke løftet. Med en enkelt berøring lægger han den over til venstrefoden og skyder den udenom David de Gea.

Danske Christian Eriksen har fået nummer 14 Køb trøjen hos Unisport her og støt samtidig OldTrafford.dk.

3-0 til Liverpool. På Old Trafford. Sejren rykker Liverpool op på anden pladsen i Premier League. 14 point bag dem ligger Manchester United.

Sådan så det ud den 16. marts 2014.  Lige knap ni måneder senere, ligger Liverpool på en niendeplads i Premier League, Luis Suarez spiller i en klub 1800 kilometer syd for Meyserside, og den næstmest vindende engelske klub er lige blevet sparket ud af Champions League efter gruppespillet.

Liverpool har stadig ikke vundet et mesterskab siden 1990, og de synes, at være langt fra styrken til at gøre det. Med andre ord, alt er ved at være back to normal igen.

I morgen står Louis van Gaal i spidsen for Manchester United i sin første kamp mod Liverpool, og vinder ”de røde djævle” den kamp, rykker de ti point foran ærkerivalerne.

Selvom spillet ikke har været prangende, har United vundet fem kampe i streg. Senest slog de Southampton 2-1 på udebane i et opgør, hvor de havde omkring halvanden chance i løbet af 90 minutter.

Uniteds 63-årige hollandske manager har banket vintermentalitet og selvtillid ind i sit mandskab, og efter en svingende start på sæsonen, er de begyndt at lægge pres på Chelsea og Manchester City.

Selvtillid mangler de i den grad i Liverpool. Steven Gerrard & co. blev i tirsdags ekspederet ud af Champions League af Basel, og i den engelske liga har de ikke været i nærheden af den form de viste før sommerferien.

Kampen på Old Trafford er vital for begge hold. Vinder Manchester United kan de bide sig fast i toppen af tabellen. Vinder Liverpool ikke, har de meget langt op til en top 4-position.

Dato, tid & sted:
Søndag den 14. december 2014, klokken 14:30 på Old Trafford.

TV: Kampne bliver vist på TV3Sport2.

Skader/karantæner:
Louis van Gaal har haft 43 forskellige skader i sin trup i denne sæson, men nu begynder det at lysne. I morgen må han ”kun” se bort fra fire spillere: Luke Shaw, Angel di Maria, Daley Blind og Chris Smalling.

Det betyder, at Phil Jones og Rafael begge er meldt kampklar i dag.

Liverpools manager, Brendan Rodgers, skal undvære Daniel Sturridge, Jon Flanagan og Suso. Desuden er Mario Balotelli stærkt tvivlsom.

Dommer:
Martin Atkinson fløjter kampen.

Mulige startopstillinger:

Manchester United
De Gea
Rafael – Evans – Rojo – Young
Carrick – Fellaini
Herrera – Rooney – Mata
Van Persie

Liverpool:
Mignolet
Johnson – Skrtel – Toure – Moreno
Lucas – Allen
Henderson – Gerrard – Sterling
Lambert

Hold øje med:
Raheem Sterling har hurtigheden og teknikken til at udfordre et, i øjeblikket, meget usikkert United-forsvar. Sterling kommer sandsynligvis til at spille overfor Rafael eller Antonio Valencia, og det bliver en interessant duel i kampen.

Den blot 20-årige englænder er blevet fast inventar i Liverpool startopstilling og for det engelske landshold. Ligesom resten af Rodgers’ tropper, har Sterling heller ikke spillet helt op til sit bedse niveau i denne sæson. Men rammer han dagen, kan han være en pine for enhver højreback. 

Sagt om kampen:
Vi er nødt til at tage én kamp ad gangen. Vi skal slå Liverpool, og det er vigtigere end at tænke på Manchester City eller Chelsea.” – Louis van Gaal.

Skribentens bud på kampens udfald:
Manchester United slår Liverpool, og de sender samtidig et signal om, at de har genfundet fordums styrke. 3-0 til hjemmeholdet.

Vidste du, at…

 • Forinden hjemmebanenederlaget på 3-0 mod Liverpool i seneste sæson, havde Manchester United vundet seks kampe i streg over ærkerivalerne på Old Trafford.
   
 • Efter 15 kampe i seneste sæson, var Liverpool ni point, syv pladser og 15 mål bedre, end de er efter 15 kampe i denne sæson. Til sammenligning er Manchester United seks point og seks pladser bedre, end de var på nuværende tidspunkt for et års tid siden.
   
 • Robin van Persie har scoret seks mål i hans seneste ni kampe mod Liverpool.
   
 • Steven Gerrard er den udebanespiller i Premier Leagues historie, som har scoret flest mål på Old Trafford. Han har i alt lavet fem på Uniteds hjemmebane.
   
 • Juan Mata har haft fem skud på mål i ligaen i denne sæson. Fire af dem er gået ind.

Christian Eriksen skal spille i nummer 14

Køb trøjen hos Unisport.dk gennem dette link, så støtter du OldTrafford.dk.

Vær med til at test vores nye forum og kommentarsystem af: Opret en gratis profil her

Total
0
Shares
Forrige artikel

Van Persie: Føler mig i god form

Næste artikel

Carrick: Vi skal blive ved med at udfordre

Relaterede artikler
ANNONCE
Total
0
Share