Anthony Elanga jubler efter sin scoring mod Atletico

Optakt: Manchester United og Atlético brager sammen i Champions League

Old Trafford danner for første gang siden 2019 rammen om en Champions League knockout-kamp, når Atlético de Madrid kommer på visit i aften klokken 21:00.

I aften lyder Champions League-hymnen atter på drømmenes teater i Champions Leagues slutspil efter tre års knockout-tørke i den fineste europæiske klubturnering.

Det bliver et opgør mellem de snart forhenværende spanske mestre, Atlético Madrid, og, ja, de engelske vicemestre fra Manchester United.

Atlético Madrid kommer ind til kampen i en opadgående formkurve, hvor man siden opgøret mod Manchester United den 23. februar har vundet tre kampe ud af tre mulige mod Celta Vigo, Real Betis og senest Cadiz.

Det har været medvirkende til, at Atlético i skrivende stund indtager La Ligas 4. plads efter en i øvrigt svingende sæson, hvor man ikke har ramt det niveau, som ellers kastede et spansk mesterskab af sig i sidste sæson.

Det første opgør endte som bekendt 1-1, hvor João Félix først stangede Atlético i front. Siden udlignede en vis Anthony Elanga, da han med sin første boldberøring udplacerede en fikseret Jan Oblak. Med den skrottede regel om udebanemål in mente er alt således åbent før opgøret i aften.

Cristiano Ronaldo er selvsagt et stort tema før aftenens kamp. Først og fremmest scorede han som hattrick i weekendens opgør mod Tottenham, ligesom han historisk har været lidt af en nemesis for Atlético. 36 gange har portugiseren mødt aftenens modstander, hvori det er blevet til 25 scoringer og 9 assists.

Bookmakerne anser da også Manchester United som værende favoritter, men alligevel er det svært ikke at lede tankerne hen på nogle af de skuffelser, som United har leveret mod spanske hold i de europæiske turneringer. I flæng kan nævnes: Semifinalenederlaget i Europa League til Sevilla i 19/20-sæsonen, 1/8 finale-nederlaget igen til Sevilla i Champions League i 17/18-sæsonen og selvfølgelig finalenederlaget til Villareal i Europa League i sidste sæson.

Manchester United skal for alt i verden undgå en lignende skuffelse i aftenens opgør, og det påkræver, at man først og fremmest viser en markant forbedring af spillet fra det første opgør mod Atlético, og weekendens sejr mod Tottenham vidner om, at Cristiano Ronaldo bliver instrumental i bestræbelserne på videre avancement.

Dato, tid og sted:
Kampen spilles kl. 21:00 på Old Trafford.

Kampens dommer:
Rumænske Ovidiu Hațegan er manden med fløjten – Fire gange har rumæneren dømt Manchester United i de europæiske turneringer, hvor det er blevet til to sejre og to uafgjorte.

Skader og karantæner:
Luke Shaw er som eneste United-mand tvivlsom til aftenens opgør, efter han har været ramt af Covid-19. Det udtalte Rangnick på gårdsdagens pressemøde.

Hos Atlético er Sime Vrsaljko, Thomas Lemar, Daniel Wass og Matheus Cunha ude med skader, mens Yannick Carrasco har karantæne.

Mulige startopstillinger:

Manchester United (4-3-3):
De Gea;
Dalot, Varane, Lindelöf, Telles;
Fred, McTominay, Bruno;
Elanga, Sancho;
Ronaldo

Atlético de Madrid (3-5-2)
Oblak;
Savic, Felipe, Mandava;
Llorente, De Paul, Koke, Herrera, Lodi;
Felix, Correa

Hold øje med:
João Félix scorede i det første opgør, og udover scoringen var Felix en konstant kilde til uro i United-defensiven. Portugiseren har i denne sæson bidraget med otte scoringer og fem assists i 38 kampe i alle turneringer, og seere såvel som folkene i Uniteds defensiv skal holde et vågent øje med den fodrappe portugiser.

Skribentens bud på kampens resultat:
Det er svært at gøre sig klog på, hvad man skal forvente af Manchester United lige for tiden, og jeg må indrømme, at jeg går ind til kampen med en grundlæggende skepsis. Jeg gætter på, at kampen ender 2-2 efter 90 minutter. Cristiano Ronaldo scorer Uniteds mål.

TV: 
Kampen vises på TV3+ og Viaplay

Forrige artikel

Romano: United skriver under med Brighton-talent

Næste artikel
Jesse Lingard sparker på mål mod Atletico

Podcast: Lynoptakt til Atlético Madrid-opgøret med kompetent kender af spansk fodbold

ANNONCE