Optakt: Mulighed for hvil eller øjnene på trofæet?

Et benhårdt kampprogram kontra muligheden for at holde klubben inde i alle turneringer. Det er de to faktorer, som skal vejes op i hovedet på Erik Ten Hag, når holdet skal stilles til lørdagens sene hjemmekamp mod Reading.

Manchester United er det eneste engelske hold, som stadig kæmper med i alle fire turneringer, og hvor det i onsdags gjaldt om at sikre sig det bedste udgangspunkt for avancement i Carabao Cup, drejer det sig lørdag i stedet om den prestigefyldte FA Cup, hvor de røde djævle får besøg af Reading. I modsætning til i ligacuppen er der stadig langt til semifinale- og finalekampene i FA Cup, hvor det kun er den fjerde ud af tolv runder, vi er nået til.

Mærk suset på Old Trafford: Se de bedste rejsetilbud her

Alligevel må man ikke tage fejl af kampens betydning. Manchester United er efter alt at dømme ude af kampen om Premier League-titlen, men det er tvivlsomt, at Erik Ten Hag vil se sig tilfreds med en Champions League-kvalificerende position som det eneste at vise for sæsonen 22/23, specielt når man stadig er med i alle turneringer så sent i sæsonen.

Derudover er FA Cup-turneringen en gammel og traditionsrig turnering, som alle engelske fans genkender betydningen af. Og det er måske den gode stime, som er gået mig til hovedet, men det er svært ikke at have en fornemmelse af, at turneringen, som vi ikke har vundet siden 2016, er inde for rækkevidde. Manchester City og Arsenal har trukket hinanden allerede her i turneringens fjerde runde, og udover den tilbageværende fra det opgør er Liverpool, Tottenham, West Ham og Fulham nogle af de nævneværdige hold, som stadig kæmper med om trofæet. Og hvor mange af dem er egentlig bedre end djævlene i rødt? Jeg tror, hvis vi skal ryge ud, skal det være til Arsenal eller City. Selv om kampprogrammet er ekstremt, ser jeg ikke et United-hold, som laver en svipser mod fx Reading.

Sidste gang vi mødte Reading var også i FA Cup tilbage i 2019, hvor det blev til en sejr på 2-0 efter mål fra Lukaku og Mata. Faktisk har United vundet de sidste fem opgør mod Championship-klubben, som i skrivende stund ligger nummer 14 i den næstbedste engelske række. Paul Inces mandskab har haft en blandet sæson i ligasammenhæng, hvor det senest blev til et sviende 4-0-nederlag til et Stoke-hold, som ligger helt nede på 18.-pladsen. Til gengæld præsterede de flot i FA Cuppens første runde, hvor de slog Watford med 2-0 på hjemmebane.

Der er altid svært at spå i fodbold, og dette gør sig især gældende i FA Cup-sammenhæng, men selv under hårdt pres fra kampprogrammet bør et selvtillidsfuldt Manchester United-hold ikke have problemer med at spille sig videre mod et midterhold fra Championship.

Dato, tid og sted:

Old Trafford, lørdag den 28. januar klokken 21.00

Kampens dommer:

Darren England

Skader og karantæner:

Anthony Martial er stadig ude med en skade og må se til fra sidelinjen sammen med Diogo Dalot, Donny Van De Beek og Axel Tuanzebe. Jadon Sancho er tilbage i normal træning, men englænderen meldes også ukampdygtig til opgøret.

Hos Reading er blandt andet den tidligere Liverpool-angriber, Andy Carroll, også skadet, men det er muligt, han når at blive klar. Sam Hutchinson, Liam Moore, Naby Sarr og Dejan Tetek sidder også ude.

Mulige startopstillinger:

Manchester United

Butland

Wan-Bisakka – Maguire – Lindelöf – Malacia

Fred – McTominay

Eriksen

Antony – Weghorst – Garnacho

Reading

Bouzanis

Yiadom – Holmes – Sarr

Hoilett – McIntyre – Hutchinson – Baba

Hendrick

Ince – Carroll

Hold øje med:

Paul Inces bedste målskytte er sjovt nok hans egen søn, Thomas Ince, som har fået nettet til at blafre seks gange i ligaen denne sæson. Thomas Ince har også lavet tre oplæg og har generelt været farligste mand for “The Royals”. Udover det bør man også holde øje med Andy Carroll, hvis han skulle nå at blive klar – den næsten to meter høje angriber har Premier League-erfaring og er en evig trussel i hovedspillet.

Skribentens bud på kampens resultat:

Vi vinder 3-0. På trods af det utaknemmelige kampprogram tror jeg, at vi kommer med et hold, som er stærkt nok til at slå Reading forholdsvis sikkert. Og hvis man så kan sætte Rashford ind med 30 minutter igen, så tror jeg, vi ender med at score tre.

Hvor kan man se kampen?

Kampen kan ses på Viaplay.

📝 VIND MANCHESTER UNITEDS HJEMMETRØJE: Kom med din mening på OldTrafford.dk

➡ ️ Opret din profil her og kommenter artiklen nedenunder.
Læs mere om konkurrencen her

3 kommentarer
 1. Takker for optakten. Selvfølgelig skal vi gå efter at vinde FA cuppen – altid!
  Det vil være fint nok, hvis dette blev startopstillingen. Vil dog håbe Eriksen bliver sparet. Det er fedt, hvis han kommer længere frem på banen, men han ligner lidt én som godt kunne bruge 1½ kamps pause.
  Pellistri og andre unge offensive spillere kommer forhåbentlig ind, hvis vi kommer sikkert foran. Hellere ryge ud af FA-cuppen, end risikere masser af skader, især i det meget tætte februar-program, og måske misse 4. pladsen på sigt…

 2. F.A. Cup. Tradition og en fin pokal tilføjelse.
  Premier League ser yderst svær ud, men ikke umuligt ( ikke endnu ;).
  Reading burde være et hold United skal slå. Selv hvis der skulle spares lidt kræfter og måske et par spændende unge talenter fik chancen fra start.
  Jeg kunne personligt godt tænke mig, at se ham Zidane Iqbal på en fodboldbane med 1.holdet.
  Men har stor tiltro til Ten Hag kommer frem til den rigtige beslutning så kræfterne bliver disponeret korrekt frem mod et voldsomt program.

  Det lyder flot, at i skriver United er det eneste engelske hold der fortsat er med i alle 4 turneringer.
  Men lad os være ærlige og sige, at en klub med Uniteds størrelse og format burde være med i CL og ikke EL 😅🔴🔴
  Tingene ser dog lysere ud end længe🙏

 3. Vi skal selvfølgelig gå efter et eller flere trofæer i denne sæson især Carabao Cuppen hvor vi ligger rigtigt lunt i svinget med en med stor sandsynlighed finale mod Newcastle på Wembley, vi skal dog lige gøre tingene færdige mod Forest først hjemme på OT.

  FA Cuppen har vi jo store traditioner i og en sejr i den “store” Cup vil altid være et mål i sig selv, og jeg mener vi skal satse 100% på den, men vi må under ingen omstændigheder sætte en top 4 position over styr, Champions League er der hvor United hører til, og både med den økonomiske gevinst og fremtidige spillerindkøb i mente er det et absolut must at kvalificere os dertil.

  Europa League er også en flot turnering at vinde, men føles mere sekundær i min optik.

  Mesterskabet er væk desværre, det kræver en lang stime af lutter sejre samt et større “nedbrud” af Arsenal at komme i spil igen til titlen.

  Summa summarum, top 4 er 1. prioritet, tæt efterfulgt af et cup trofæ, gerne to.

  GGMU

Kommentarer er lukket

Forrige artikel

Weghorst: Det er op til mig at gribe chancen

Næste artikel

Ten Hag med trupopdatering før Reading-kampen

ANNONCE