Optakt: PSV Eindhoven – Manchester United

United skal på en meget svær opgave i første runde af dette års Champions League-gruppespil.

Ventetiden er ovre. Manchester United er tilbage i det fineste selskab, når dette års Champions League-gruppespil starter tirsdag. Har vi manglet de Europæiske-aftener tirsdag og onsdag? Jeg kan kun svare for mig selv, men herfra skal der lyde et højt og rungende: JA!! Champions League uden Manchester United er som en julefrokost uden snaps, det holder simpelthen ikke.

Manchester United er startet sæsonen fint med foreløbig 10 point i 5 kampe i Premier League. Point i nederlaget mod Swansea kunne have klædt statistikkerne, men sådan er der så meget. Med en dugfrisk sejr over Liverpool i weekenden, er det et hold pumpet med selvtillid, som løber på banen tirsdag aften. Selvom første halveg var lidt af en dødbider, så viste holdet alligevel spændende takter i anden halveg, hvor spillet flød meget bedre.

I Europa er det indtil videre blevet til to kampe i denne sæson, begge i kvalifikationen mod Brugge. Her viste United stor styrke og gik videre med sammenlagt 7-1. Nå starter turneringen dog for alvor, og det er altid svært at sige, hvad de forskellige hold har at skyde med på forhånd. Hvert år ser vi store overraskelser og hold, som spiller langt over evne, især på hjemmebanen. Hjemmebane har PSV Eindhoven i denne førsterunde kamp af turneringen, og det burde trods alt være et velkendt hold for flere i truppen.

Memphis skiftede inden denne sæson fra netop PSV, så spilleren får en speciel oplevelse på sin gamle hjemmebane. Louis van Gaal har dog også et indgående kendskab til den hollandske fodboldkultur, og vi må gå ud fra, at han ved, hvad der venter United-spillerne i en udekamp i Holland. Men igen må vi sige, disse udekampe kan være svære at forberede sig på!

PSV Eindhoven har fået en godkendt start på dette års æresdivision. Her er det blevet til 11 point i fem kampe, altså et point mere end Uniteds første fem har kastet af sig. Når vi kun skriver godkendt, så er det fordi, at klubben allerede efter fem kampe inde i ligaen har spillet to kampe uafgjort. Sidste år var holdet totalt dominerende over hele året, hvor det kun blev til fire nederlag og én uafgjort i 34 kampe. Vi skal nok ikke lægge så meget i starten, for holdet vil med garanti være at finde i toppen af ligaen igen, når turneringen slutter næste forår. Desuden tankede holdet en masse selvtillid i weekenden, hvor det blev til en vild 6-0-sejr over Cambuur.

PSV er et spændende hold med masser af talent, men det største af dem har de netop solgt til United. Memphis vil med garanti være opsat på at vise sig frem for de gamle holdkammerater, som modsat skal bevise, at de stadig kan præstere, uden at det er den hollandske superstar, som scorer målene for dem. Der er lagt op til en spændende kamp tirsdag aften, hvor der er mange interessante indbyrdes kampe, som skal udkæmpes. Memphis vs. PSV, LVG vs. hollandsk fodbold og ikke mindst den tidligere Ajax-favorit, Daley Blind, vs. sine tidligere ærkerivaler. 

Her på OldTrafford.dk er vi mere end klar til at skyde dette års Champions League turnering i gang. Det er næsten ligesom juleaften!

Dato og tid:

Kampen spilles tirsdag d. 15/9 klokken 20.45 på Phillips Stadion

Skader og karantæner:

Kaptajn Rooney kommer ikke med til kampen, da han stadig sidder udenfor med den samme skade som mod Liverpool. Derfor tør manageren ikke tage chance med ham.

Phil Jones forventes stadig ude til kampen og er under ingen omstændigheder oppe i omdrejninger endnu efter en længerevarende blodprop.

PSV må undvære Jetro Willems, som tidligere på sæsonen gennemgik en knæoperation. Derudover har Florian Jozefzoon siddet ude med en knæskade siden januar.

Kampens Dommer:

Nicola Rizzoli fra Italien dømmer årets første gruppekamp

Mulige startopstillinger:

Manchester United:

de Gea

Darmian – Smalling – Blind – Shaw

Schneiderlin – Carrick

Mata – Herrera – Memphis

Martial

PSV Eindhoven:

Zoet

Arias – Moreno – Bruma – Brenet

Guardado – Hendrix

Pröpper

Lestienne – De Jong – Narsing

Hold øje med:

PSV har mange gode spillere i truppen, en af dem er Guardado, som er en meget vigtig brik i den offensive opbygning. Han har den samme vigtighed for holdet, som vi så Michael Carrick have for holdet i sidste sæson. Udover at han organiserer offensiven fra midtbanen er han samtidigt skarp i det defensive spil, og lægger på sin position og opsnapper mange bolde.

Sagt om kampen:

Vi er alle meget spændte på denne turnering, og en god start kan betyde alt. PSV er et historisk hold i europæisk topfodbold, selvom de ikke har deltaget i de seneste par år. Jeg kan huske, jeg så Cocu, da han spillede. De er ubesejrede indtil videre i denne sæson, så han må gøre et godt job som træner også. Det bliver en speciel kamp for Memphis, og det minder mig lidt om min første tur til Valencia, da jeg lige var kommet til Chelsea. – Juan Mata.

Skribentens bud på resultatet:

Den er virkelig svær at spå om denne kamp. Jeg tror, det bliver en meget svær start for United mod et mere end opsat PSV-mandskab. De vil komme blæsende ud fra første fløjt og forsøge at dominere kampen. United burde dog have midlerne til at stå imod i den defensive organisation, som har set rigtig skarp ud i denne sæson. Selvfølgelig vil begge hold gå efter sejren, men ikke med håndbremsen fuldstændig sluppet, og derfor kan det også blive en taktisk og kedelig affære. Jeg tror dog, Memphis giver United en god start med en enkelt kasse. United vinder kampen 1-0.

Vidste du, at:

  • PSV er i gruppespillet for første gang siden sæsonen 08/09
  • I sidste sæson røg holdet ud til Zenit i Europa League
  • PSV har tabt deres seneste tre hjemmekampe i Champions League mod engelske hold.
  • Det er første gang, At Cocu får lov til at smage på Champions League som manager
  • United vandt 2-0 mod Ajax på deres sidste visit i Holland.
  • Holdet har i holland vundet to, spillet to uafgjort og tabt to.
  • Stijn Schaars og Hector Moreno spillede under Louis van Gaal i AZ Alkmaar, da de vandt ligaen i 2009.

TV:

Kampen bliver vist på TV3+

 

Brug for tips og rådgivning til at se Manchester United live på stadion? Læs vores guide her 

Køb Manchester Uniteds trøje hos Unisport.dk her (så støtter du OldTrafford.dk). 

Total
0
Shares
Forrige artikel

Cocu: Depay har brug for tid

Næste artikel

- Nu skal vi præstere

Relaterede artikler
Total
0
Share