Optakt: Romerne på togt i Nordengland

Efter 13 år uden at have mødt hinanden skal A.S. Roma og Manchester United dyste i Europa Leagues semifinaler. Et historisk 7-1 opgør på Old Trafford spøger i historien.

Der var en fantastisk periode i 2007-2008 hvor Manchester United og AS Roma mødte hinanden seks gange på et år.

Roma vandt det første af de opgør i kvartfinalen i Champions League i 06/07-sæsonen.

Mirko Vucinic skaffede romerne en 2-1 sejr der i min (uden tvivl fejlbarlige) hukommelse ikke var helt velfortjent. Paul Scholes måtte udgå med to gule kort og både Gary Neville og Nemanja Vidic var skadede til returopgøret.

Men United tog revanche på den mest fantastiske manér i returkampen med en uforglemmelig 7-1 sejr, hvor Francesco Totti, Daniele de Rossi og co. blev tromlet ned af et United-hold ledt an af en Cristiano Ronaldo i absolut topform, og en Michael Carrick i sjældent målhumør. Han kom på måltavlen to gange med to fornemme afslutninger, og United ekspederede Roma ud af turneringen på ydmygende vis.

Sæsonen efter (seneste gang United vandt CL-trofæet) mødte de to klubber hinanden fire gange i Champions League. Først to gange i gruppespillet og siden i kvartfinalen (igen), hvor der ikke var nær så meget drama men sejre til United både ude og hjemme.

Siden har de to klubber ikke mødt hinanden i en meningsfuld kamp. Der er sket meget med de to klubber på 13 år (det er primært gået ned ad bakke for begge parter), og nu står den på semifinale, men turneringen hedder Europa League i denne omgang.

Men der er et trofæ på spil, og United står i en god position forud for opgøret. Hvor Manchester-klubben har konsolideret sin 2.plads i Premier League og er sikker på Champions League næste sæson, står Roma i en meget mere prekær situation.

De er inde i en relativt dårlig periode af form uden sejre eller clean sheets i deres seneste fire opgør, og er godt i gang med at smide deres billet til Europa League i næste sæson væk, da Lazio har overtaget 6. pladsen i Serie A (hvilket betyder at Roma på 7.pladsen kvalificerer sig til den nye Conference League).

United står i en bedre position i de respektive ligaer, og er i en langt bedre stime af sejre og ubesejrede kampe. Derfor bør det være en kamp på hjemmebane hvor United tager kontrollen. Romerne er dog også i en desperat situation hvor europæisk fodbold i næste sæson hænger i en tynd tråd for dem, så de har rigeligt at kæmpe for.

Dato, tid og sted:

Kampen spilles torsdag den 29. april klokken 21.00 på Old Trafford i Manchester.

Kampens dommer:

Kampen dømmes af den spanske dommer Carlos Del Cerro Grande, der har masser erfaring fra La Liga, Champions League og Europa League. Han dømte for nyligt Manchester City mod Dortmund hvor han gav et tvivlsomt straffespark mod Emre Can der headede bolden ned på sin egen arm.

Skader og karantæner:

Roma må se bort fra skadede Pedro, Riccardo Calafiori og stortalentet Nicolo Zaniolo der har siddet ude siden september. Forsvarsklippen Gianluca Mancini har samlet tre gule kort op i Europa League og er dermed ude med karantæne.

United har to skader i form af Anthony Martial og Phil Jones.

Mulige startopstillinger:

Manchester United

De Gea

Wan-Bissaka – Lindelöf – Maguire – Shaw

McTominay – Fred

Rashford – B. Fernandes – Pogba

Greenwood

 

Roma

Pau López

Smalling – Cristante – Ibañez

Karsdorp – Villar – Veretout – Spinazzola

Mkhitaryan – Pellegrini

Dzeko

Hold øje med:

Der er masser af spillere der har været forbi Manchester at holde øje med. Henrik Mkhitaryan, Chris Smalling og Edin Dzeko kan alle tre meget muligt komme i spil. Men Roma’s mest spændende spiller er nok Lorenzo Pellegrini. En relativt høj og stærk offensiv midtbanespiller, men lad ikke hans kropsstatur narre dig, han er en yderst kreativ spiller der har styrker i pasningspilllet. Ligesom Pogba har han en god blanding af fysik og teknik, og derfor kan Romas nr. 7 blive den spiller der får United-fansene til at spærre øjnene op.

Skribentens bud på kampens resultat:

United har overhånden historisk, formmæssigt og har simpelthen også bare en bedre trup og start-11’er. En kneben sejr ligger i kortene, for jeg forventer et Roma-hold der nok ikke er bange for at have et defensivt udgangspunkt og gøre det svært for Uniteds offensiv. 1-0

Hvor kan kampen ses?

Kampen vises på 6’eren.

Køb den nye Manchester United trøje her via Unisport.dk så støtter du OldTrafford.dk.

Forrige artikel

Giggs erklærer sig 'ikke skyldig' i voldsanklager

Næste artikel

Mkhitaryan ser frem til Old Trafford-gensyn

ANNONCE