Optakt: Saint-Étienne – Manchester United

Manchester United skal onsdag forsøge at gøre arbejdet færdigt mod Saint-Étienne.

Der er ikke tid til meget hvile for Manchester United. Kampene kommer med tre dages mellemrum, og vi får for alvor set, hvor bred truppen er i denne sæson. Søndag spillede Uniteds sig i kvartfinalen i FA Cuppen, da de leverede comebacket mod Blackburn og vendte 0-1 til 2-1 på mål af Rashford og indskiftede Zlatan.

Kvartfinalen må siges at være en lidt anden størrelse, da skæbnen ville det sådan, at United møder Chelsea i kvartfinalen. Selvfølgelig skal man kunne slå alle hold, hvis man vil vinde turneringerne, men det kunne dog have været sjovere at møde de helt store hold på Wembley i semifinalen og finalen.

Inden kvartfinalen mod Chelsea er der dog masser af fodbold i de andre turneringer, der skal spilles. Onsdag venter returkampen i Europa League mod Saint-Etienne. Manchester United fik noget nær det optimale resultat på hjemmebane, da de formåede at score tre gange, mens de holdte nullet i den modsatte ende. Det betyder også, at et enkelt mål på udebane vil cementere sejren, og det er meget muligt, United slet ikke behøver flere mål.

I det første opgør på Old Trafford viste Saint-Etienne ganske fornuftige takter, især i den første del af kampen. Her virkede omstillingsfasen giftig, og man sad faktisk med en lidt bange anelse, indtil Zlatan slog til første gang. Målet punkterede kampen, og selvom Saint-Etienne fortsat virkede farlige, så cruisede United en sikker sejr i hus til slut.

I returkampen må vi forvente, at Saint-Étienne kommer ud med fuld gas fra første fløjt. De har absolut intet at tabe, og med det altid entusiastiske hjemmepublikum, vil de helt sikkert sætte Manchester United under pres. Det er meget vigtigt, at Manchester United holder hovedet koldt i kampens indledende periode, for et hurtigt mål kan for alvor antænde både spillerne på banen, men også publikum på tribunerne.

Saint-Etienne har siden den første kamp spillet en enkelt kamp, præcis som United. Det gik ikke som håbet, da holdet tabte med 2-1 på udebane til Montpellier. Selvom Monnet-Paquet bragte Saint-Etienne foran, så blev et rødt kort til Intima dyrt i sidste ende.

Det er muligt, José Mourinho igen kommer til at spare nogle af de spillere, der har været trukket store veksler på i den seneste periode. Alligevel tror jeg simpelthen ikke, han tør stille med et rent reservehold, for det kan blive dyrt i sidste ende.

Når alt dette er sagt, så burde der selvfølgelig ikke blive problemer, når man har en solid 3-0-sejr i baghånden. Manchester United var klart det bedste hold i første kamp, og det bør de også være, selvom opgøret nu spilles i Frankrig.

Dato og Tid:

Kampen spilles onsdag klokken 18.00 på Stade Geoffrey Guichard.

Skader og karantæner:

José Mourinho sagde forud for kampen, at David de Gea og Valencia blev sparet i kampen mod Blackburn. Phil Jones og Wayne Rooney er dog begge ude med skader og forventes ikke klar mod Saint-Étienne. Ander Herrera er ikke med i kampen på grund af karantæne.

Kampens dommer:

Deniz Aytekin fra Tyskland passer fløjten.

Mulige startopstillinger:

Manchester United:

De Gea

Valencia – Rojo – Bailly – Blind

Schweinsteiger – Pogba

Mata – Mkhitaryan – Martial

Rashford

Saint-Étienne:

Ruffier

Malcuit – Perrin – Theophile – Pogba

Intima – Veretout – Pajot – Paquet

Saivet – Hamouma

Hold øje med:

Saint-Étienne har flere gode spillere på holdkortet og det er svært at vælge en stor profil. Hvis vi alligevel skal vælge en, så er Monnet-Paquet en ganske glimrende spiller. I denne sæson har kantspilleren fire mål og tre assists for Saint-Étienne i League 1, og han viste også i den første kamp prøver på sine kvaliteter.

Sagt om kampen:

”Det var et godt resultat i den første kamp, det er der ikke nogen tvivl om. Vi ønskede at score mål, så det blev mere overkommeligt i returopgøret, men selvom vi gjorde det, så er intet afgjort endnu. Nu skal vi gøre arbejdet færdigt”. – Paul Pogba

Skribentens bud på kampens resultat:

Jeg tror ikke, det bliver Manchester United, der kommer til at præge denne kamp. Jeg kan faktisk godt frygte, at motivationen til sådan en kamp kommer til at være lidt af et problem. Selvfølgelig giver det en vis sikkerhed, når der er en 3-0-sejr med i bagagen, men det kan nemt blive en sovepude. Jeg tror, Saint-Étienne bliver det dominerende hold, men at Manchester United alligevel får puttet et enkelt mål ind og henter et 1-1-resultat.

Vidste du, at:

 • Manchester United har spillet tre gange mod St. Étienne, og de har endnu ikke tabt.
 • Manchester United har kun vundet én af de seneste otte udekampe i de europæiske turneringer.
 • Zlatan Ibrahimovic har nu lavet 24 mål i denne sæson. Derudover var målet mod Blackburn det 18 mål i 20 kampe for den store svensker.
 • Saint-Étienne bryder sig ikke om Zlatan, for han har nemlig scoret hele 17 mål i 14 kampe mod dem.
 • Saint-Étienne har holdt nullet på hjemmebane i otte ud af de seneste ni hjemmekampe.

TV:

Kampen kan ses på 6eren og DPlay.

Seneste fem kampe:

Manchester United:

 • Blackburn 1 -2 Manchester United
 • Manchester United 3 – 0 Saint-Étienne
 • Manchester United 2 – 0 Watford
 • Leicester City 0 – 3 Manchester United
 • Manchester United 0 – 0 Hull City

Saint-Étienne:

 • Montpellier 2 – 1 Saint-Étienne
 • Manchester United 3 – 0 Saint Étienne
 • Saint-Étienne 4 – 0 Lorient
 • Nice 1 – 0 Saint-Étienne
 • Saint-Étienne 2 – 0 Lyon

Køb Manchester Uniteds nye trøjer her

Rejseguide: Få hjælp til at rejse til Old Trafford her

Forrige artikel

Mourinho giver Chelsea fordelen

Næste artikel

Giggs hylder fantastiske Zlatan

ANNONCE