Optakt: Sunderland – Manchester United

United skal revanchere den dårlige sæsonstart, når de søndag møder Sunderland på Stadium of Light.

Det var de færreste, som havde forudset et United-nederlag mod Swansea i første kamp. Ovenpå ansættelsen af Louis van Gaal og en lovende pre-season var optimismen atter begyndt at blomstre i den røde del af Manchester.

Derfor var det ekstra skuffende, at ”de røde djævle” for første gang i 42 år tabte åbningskampen på Old Trafford. Skuffende var det også, at van Gaals nye 3-5-2-system slog fuldstændig fejl. Hollænderen skiftede formation i pausen, og det bliver interessant, om han vil give det nye system endnu et skud fra start mod Sunderland.

”The Black Cats” fik en fin start på Premier League-sæsonen, da de i sidste spillerunde fik 2-2 med hjem fra West Bromwich. Efter Sunderlands mirakuløse redning fra nedrykning i seneste sæson, hvor de blandt andet tog point fra Liverpool og Chelsea i de sidste runder, er der kommet fornyet tro på tingene på Gus Poyets mandskab. De vil lure på sensationen mod United søndag.

Fans og eksperter påpegede efter nederlaget til Swansea, at tendensen på Old Trafford syntes at være uændret i forhold til seneste sæson. Spillet hang ikke sammen, og attituden var til tider opgivende. Der er ikke krisestemning endnu, men United-spillerne kan fjerne en stor del af presset fra deres skuldre med en overbevisende præstation mod Sunderland.

Dato, tid og sted:
Kampen bliver spillet søndag den 24. august 2014, klokken 17:00 på Stadium of Light.

Skader/karantæner:
Sunderland forventes at være uden Billy Jones, Emanuele Giaccherini og Santiago Vergini.

United kommer til at stille med en stærkt amputeret midtbane. Michael Carrick, Marouane Fellaini og Ander Herrea er alle ude med ankelproblemer.

Luke Shaw er også definitivt ude af Sunderland-kampen, og Jesse Lingard er stærkt tvivlsom, efter han humpede af banen mod Swansea. Derudover har nyindkøbet Marcos Rojo endnu ikke fået sin arbejdstilladelse i orden.

Til gengæld trænede Robin van Persie, Danny Welbeck, Antonio Valencia og Jonny Evans med i torsdags, og de burde alle være klar til kampen på Stadium of Light.

Dommer:
Martin Atkinson dømmer kampen.

Mulige startopstillinger:

 

Sunderland
Mannone
Roberge – O’Shea – Brown – Van Aaenholt
Cattermole
Johnson – Rodwell – Larsson – Buckley
Fletcher

Manchester United
De Gea
Jones – Smalling – Blackett
Valencia – Cleverley – Fletcher – Young
Mata
Rooney – Van Persie

 

Hold øje med:
Den hidsige midtbanespiller Lee Cattermole er værd at hold øje med. Englænderen kan på gode dage vinde fodboldkampe, på dårlige dage ødelægge kampe for Sunderland. Han har været anfører for ”The Black Cats” i tre sæsoner og er kendt for at have et temperament, han ikke altid kan styre.

I Sunderlands sæsonåbner mod West Bromwich kom han flot fra start, med et kanon langskudsmål efter fem minutter. Hvis han får sit spil til at fungere, kan han blive et uhyggeligt bekendtskab for svækket Manchester United-midtbane.

Sagt om kampen:
”Vi har fået en forfærdelig start (på sæsonen, red.), men vi er nødt til at komme videre. Vi er ikke tilfreds, manageren er ikke tilfreds. Jeg synes ikke, vi spillede så godt sammen som et hold, som vi er i stand til. Det skal vi have styr på.” – Wayne Rooney.

Skribentens bud på kampens udfald:
Manchester United henter sæsonens første tre point, når de sejrer 1-0.

Vidste du, at…
– Sunderland slog Manchester United to gange i sidste sæson.

– Da Sunderland slog United i maj i år, var det første gang i 23 indbyrdes ligakampe, at ”The Black Cats” fik tre point med.

– Med scoringen mod Swansea kom Wayne Rooney op på 174 Premier League-mål i sin karriere. Han er nu et mål fra at tangere Thierry Henrys rekord, hvilket vil gøre ham til den tredje mest scorende i ligaens historie.

– Sunderlands keeper, Vito Mannone, havde den bedste redningsprocent af alle målmænd i ligaen i sidste sæson. Mannone reddede 77,4 procent af alt, der blev skudt mod hans mål.

Husker du?
Da Adnan Januzaj for alvor sparkede sig selv ind på den store fodboldscene i sidste sæson?

På Stadium of Light vendte den unge belgier et faretruende 1-0-nederlag til en 2-1-sejr med to flotte mål. Gense scoringerne i videon her.

TV:
Kampen bliver vist på TV3 Sport2.

Hvem spiller i rivalerne imod:
Chelsea – Leicester
Everton – Arsenal
Manchester City – Liverpool

Forrige artikel

Dagens rygtebørs

Næste artikel

Mølby langer ud efter 'desperate' United

ANNONCE