Optakt: Tid til revanche mod Bournemouth

United skal i dag en tur sydpå, hvor de gæster AFC Bournemouth, der indtil videre har haft en hæderlig sæson.

I aften kl 18:30 skal United forsøge at slå Bournemouth for første gang i sæsonen, efter de tilbage i december tabte 3-0 på eget græs. Den plet skal vist vaskes væk. Deres seneste besøg på Vitality Stadium var succesfuldt, da de tilbage i foråret sidste år vandt 1-0 på mål af Casemiro.

Head to Head

Bournemouth er som sådan ikke en klassisk Premier League klub, da de er et forholdvist nyt bekendtskab i den bedste engelske fodboldrække. Siden de rykkede op i 2015, har de i Premier League-regi mødt hinanden 13 gange. Udfaldene har været følgende: 9 United-sejre, 3 Bournemouth-sejre og 1 uafgjort.

Bedømt på deres interne historik er der meget, der taler for en United sejr. Og når de så tørner sammen og United vinder, så plejer United at vinde forholdsvist overbevisende. Målstatistikken mellem de to hold lyder på 26-13 til Uniteds fordel. Tager vi et isoleret kig på indeværende sæson er billedet slet ikke så endimensionelt. Her har Bournemouth gang i en rigtig god sæson, hvor de indtil videre har skrabet 41 point sammen – kun 8 færre end United. Selvom der er tale om 6. pladsen mod 12. pladsen, så er der altså ret få point, der adskiller de to hold.

Bournemouth har også haft en udmærket hjemmebanestatistik i denne sæson. De har på hjemmebane kun tabt til City, Arsenal, Liverpool, Wolverhampton og Tottenham, så det er langt fra alle, der tager fra Vicarage Road med et tre point i rygsækken. Det er med undtagelse af Wolves kun de bedste hold i rækken.

Manchester United har heller ikke været et overbevisende udebanehold i løbet af sæsonen. De har spillet 16 udebanekampe, hvoraf de har vundet syv af dem, tabt syv og spillet to uafgjort. Seks ud af de syv kampe, de har vundet, har de kun vundet med et overskydende mål.

Tager vi et kig på de to holds form, så er begge hold meget svingende. United er som nat og dag, og har på det seneste smidt mange “dumme” point kampens sidste fase. Dagens hjemmehold, Bournemouth, havde inden deres seneste kamp, som de tabte til nedrykningstruede Luton Town, været inde i en god periode med tre sejre i træk over Crystal Palace, Everton og Luton Town.

Manchester United

United ligger, som tidligere nævnt, isoleret på en 6. plads, hvor de mere eller mindre er ude af ‘racet’ om Champions League-billetter i næste sæson. Med de seneste tre kampes fejl og dumheder har de tabt syv point samlet, og gjort det rigtig svært for sig selv.

Ligesom i søndags er United meget svækkede i defensiven, hvor de eneste midterforsvarer, der er til rådighed, er Willy Kambwala og Harry Maguire. På venstrebacken er de selvfølgelig også ramt, men det har de været stort set hele sæsonen. I største delen af sæsonens kampe har ten Hag måtte spille med en ikke-rendyrket venstreback. Trods det må forhåbningerne stadig være store, efter Kambwala og Maguires kamp i søndags mod Liverpool. Der gjorde de det virkelig godt sammen.

Derudover jagter United sin første Premier League-sejr siden den 9. marts mod Everton, og en spiller som Højlund jagter sin første scoring siden den 18. februar – det er næsten to måneder siden.

Bournemouth

Bournemouth er placeret på en 12. plads, og er med sine 41 point reelt ude af nedrykningskampen – der er 16 point ned til nedrykningsstregen for dem. De kan nu spille frit og klatre sig længere op i tabellen, hvis de har lyst til det. De kan også ende på nogle af de lidt sjovere pladser med europæisk deltagelse, hvis de får sat en god stime sammen mod slutnigen af sæsonen.

Dato, tid og sted

Den 13. april 2024 kl. 18:30(dansk tid) på Vicarage Road.

Dommer

Kampen dømmes af Tony Harrington.

Skader og karantæner

Aftenens hjemmebanehold har tilføjet Antoine Semenyo til deres skadesliste, da han sidder ude med lægproblemer. Værterne er også ude med Marcus Tavernier, Ryan Fredericks and Luis Sinisterra. Derudover er Tyler Adams og Chris Mepham også tvivlsomme og ude med skader.

Bournemouths træner Andoni Iraola blev kåret som ligaens bedste træner i marts – tillykke til ham og Bournemouth.

United er ude med Jonny Evans og Raphael Varane, der begge udgik med skader i udekampen mod Chelsea i sidste uge. De tilslutter sig en længere skadesliste med spillere som Lisandro Martinez, Luke Shaw, Tyrell Malacia, Victor Lindelof og Anthony Martial. Den skotske midtbanemotor McTominay har også senest været ude mod Liverpool med et knæproblem, han pådrog sig mod Chelsea. Han er heller ikke med, siger ten Hag. Den gode nyhed er, at Marcus Rashford, som også har døjet med små skavanker på det seneste, er i spil til kampen.

Mulige Startopstillinger:

Bournemouth:

Neto

Smith – Disasi – Zabarnyi – Kerkez

Christie – Cook

Unal – Kluivert – Billing

Solanke

 

 

Manchester United:

Onana

Dalot – Varane – Kambwala – Wan-Bissaka

Casemiro – Mainoo

Garnacho – Fernandes (C) – Rashford

 Højlund

Hold øje med

Hvis United skal have tre point med hjem i aften, så kræver det en solid defensiv præstation. Jeg vil derfor lægge ekstra godt mærke til United unge midterstopper Willy Kambwala. Han gjorde det virkelig godt mod Liverpool, og hvis han igen i dag kan præsterer på samme niveau, så lover det rigtig godt for fremtiden. Men ham og Maguire skal altså stå over for Bournemouths angriber Solanke, der har lavet hele 16 mål i denne sæson. Det er mere end, hvad Højlund og Rashford har lavet til sammen.

Skribentens bud på kampen

Ifølge statistikkerne og min egen mavefornemmelse, så bliver kampen tæt. Jeg har også et spinkelt håb om, at United for sat en “prop” i forsvaret, så vi ikke igen i dag lukker flere mål ind. Samtidig må United-spillerne også sidde inde med en indebrændthed over, man har smidt så mange latterlige point væk i des eneste kampe. Forhåbentlig bliver det en motivationsfaktor for spillerne, der vil gå ud og levere en simpel pligtsejr over et dårligere rangeret mandskab. Mit bedste bud på kampens resultat er derfor 2-1 til United.

Forrige artikel

Ugens citat: »It’s not a light switch«

Næste artikel

Startopstillingerne er klar: Alle får genvalg efter Liverpool-kampen

ANNONCE