Optakt: Torsdagsbold i giganternes tegn

Der er en sand lækkerbisken i vente, når Barcelona og Manchester United til aften mødes på Camp Nou.

F.C. Barcelona–Manchester United. Begge klubber har været inde i et lidt af en lavkonjuktur de seneste år – Manchester United især resultatmæssigt, mens Barcelona har kæmpet med at få spillet såvel som økonomien til at hænge sammen.

Derfor var det også en enorm skuffelse for det catalanske mandskab, da de i efteråret blev elimineret i Champions Leagues gruppespil for andet år i træk ovenpå en sommer, hvor man finansierede transfers igennem salg af fremtidige Tv-rettigheder i håbet om en hurtig tilbagevenden til europæisk topfodbold.

Avancementet i Champion League udeblev, og samtidigt måtte Manchester United i efteråret tage til takke med en andenplads i puljen i Europa League.

Derfor står de to mandskaber i aften ansigt til ansigt, når de for første gang nogensinde mødes i Europa League-regi.

Formmæssigt kommer begge mandskaber ind til kampen med selvtillid i bagagen. 

FC Barcelona topper i skrivende stund La Liga med otte point ned til ærkerivalerne fra Real Madrid. Barcelona er samtidig ubesejret i de seneste 16 kampe, hvor det er blevet til 15 sejre og en uafgjort. I den periode har Barcelona blandt andet formået at slå Real Madrid, Real Betis, Real Sociedad og senest Villareal, som man i weekenden besejrede med 1-0.

Manchester United er ubesejret i sine seneste seks kampe, hvor modstanderne dog har heddet Leeds, Crystal Palace, Nottingham Forest og Reading.

En interessant duel bliver naturligvis mellem Casemiro og Frenkie de Jong på midten. Manchester United måtte som bekendt “nøjes” med at hente Casemiro sidste sommer, da Frenkie de Jong ønskede at blive i Barcelona trods klubbens ihærdige forsøg på at sælge ham til netop Manchester United, hvor Erik ten Hag ventede med åbne arme.

Siden har Casemiro vist sig at være en kæmpe succes i den røde trøje, og hans tilbagevenden efter karantænen vil være kærkommen, når den i aften står på torsdagsbold i giganternes tegn.

Dato, tid og sted

Kampen spilles i aften klokken 18:45 på Camp Nou i Barcelona.

Dommer

Den 40-årige italiener Maurizio Mariani dømmer kampen.

Skader og karantæner

Christian Eriksen og Donny Van de Beek er fortsat ude med deres længerevarende skader i henholdsvis anklen og knæet.

Derudover er Antony, Anthony Martial og Scott McTominay ikke rejst med truppen til Barcelona med småskavanker.

Til sidst er Lisandro Martinez og Marcel Sabitzer ude med karantæne. Martinez fik tre gule kort i løbet af gruppespillet. Sabitzer er ikke tilgængelig, fordi han fik tre advarsler i løbet af Champions Leagues gruppespil med Bayern München.

Hos Barcelona er Ousmane Dembele og Sergio Busquets ude med skader.

Mulige startopstillinger:

Manchester United

De Gea

Dalot – Varane – Shaw – Malacia

Casemiro – Fred

Sancho – Fernandes – Rashford

Weghorst

F.C. Barcelona

Ter Stegen

Kounde – Araujo – Christensen – Alba

De Jong

Pedri – Kessie

Raphinha – Lewandowski – Gavi

Hold øje med

Personligt glæder jeg mig altid til at se Pedri spille, men samtidigt frygter jeg, at han med sin polerede teknik kan løbe om hjørner med Manchester United i aften. Lewandowski skal Manchester United naturligvis også holde øje med. Den polske spids har scoret 14 mål og lavet fem assists i 21 La Liga-kampe. 

Skribentens bud på kampens resultat

Jeg tror desværre, at Barcelona tager første stik. 2-1 er mit bud.

TV

RTL, TV2 Sport X

3 kommentarer
  1. Det bliver sgu fedt endelig at skal United mod en af giganterne igen, jeg ikke i enig vi taber den ender 2-2 i dag..💪🙂
    ❤️🖤GGMU FOREVER❤️🖤

Kommentarer er lukket

Forrige artikel

Shaw om hård start på sæsonen: Vi var ikke i nærheden af hvor vi skulle være

Næste artikel

Startopstilling: Varane og Shaw danner makkerskab i midterforsvaret

ANNONCE