Optakt: United skal rejse sig og slå Chelsea

Manchester United og Ole Gunnar Solskjær skal forsøge at rejse sig fra nederlaget i midtugen til PSG, når man i morgen aften gæster Chelsea på Stamford Bridge i FA-cuppens 5. runde.

11 kampe som ubesejret blev det til for Ole Gunnar Solskjær, inden han og resten af United-mandskabet tirsdag aften løb ind i det første nederlag, da PSG besejrede de røde djævle med 0-2 på eget græs i Champions League. 

Danske Christian Eriksen har fået nummer 14 Køb trøjen hos Unisport her og støt samtidig OldTrafford.dk.

Nederlaget har slået enkelte skår i den uforbeholdne Ole Gunnar-optimisme, som havde spredt sig i og omkring Manchester United i den seneste tid, hvor man så småt var begyndt ellers at tro på, at United var uovervindelige. Mbappé og PSG udstillede på 45 minutter, at United trods alt har et stykke vej at gå endnu, før man kan spise kirsebær med de allerbedste, og at træerne alligevel ikke voksede helt ind i himlen.

Men store har det trods alt vokset sig – træerne – under Ole Gunnar Solskjær. 

Det er blevet til imponerende 10 sejre og et enkelt uafgjort resultat i nordmandens første 11 kampe som manager for klubben. Man har halet utrolige 12 point ind på konkurrenterne fra Chelsea og selvom PSG-kampen viste, at der stadig er forbedringspunkter at finde på Uniteds hold, så er der alligevel blevet forbedret på en lang række punkter, hvis man sammenligner med den tilstand United var i, da de to klubber sidst stod over for hinanden i oktober måned sidste år i Premier Leagues 9. spillerunde.

Her endte kampen 2-2, men Chelsea gik ind til opgøret som kæmpe forhåndsfavoritter og var 7 point foran United i tabellen – et forspring der skulle nå at vokse sig yderligere 4 point større, inden United-ledelsen altså tog konsekvensen og gav José Mourinho sparket. 

I morgen – godt 2 måneder senere – er billedet pludselig et helt andet. Chelsea er ganske vist stadig, ifølge bookmakerne, knebne favoritter til opgøret, men forspringet på 11 point er forsvundet som dug for solen. United har overhalet Cheslea i tabellen og ligger i øjeblikket på den fjerdeplads, som Chelsea sad så solidt på, inden Ole Gunnar gjorde sin entré i United. 

Med til den fortælling hører det narturligvis også, at det ikke kun er gået usædvanligt godt i den røde del af Manchester. Det er også samtidig gået usædvanligt skidt for de blå fra Vestlondon. Sarris projekt er ved at gå fuldstændig i opløsning og senest kulminerede fiaskoen så, da man tabte med tenniscifrene 6-0 til Manchester City. Inden da, havde man blot 10 dage forinden tabt med 4-0 til Bournemouth. Så der ser ud til at være et eller andet rivravruskende galt i Chelsea. 

Og det skal man udnytte i morgen aften.

Chelsea er et såret dyr, som United skal angribe med fuld styrke. Bookmakerne vurderer, som nævnt, stadig Chelsea som små favoritter til opgøret og historien tilsiger da heller ikke, at United skal trække sig sejrsrigt ud af opgøret mandag aften. United har således ikke vundet på Stamford Brigde siden oktober 2012 og i FA-cup-sammenhæng, skal man faktisk helt tilbage til 1999 for at finde den sidste United-sejr mod Chelsea. Sidste år mødtes man i finalen i turneringen, hvor Chelsea vandt med 1-0.

Men statistik siger nu engang kun noget om fortiden og hvis man ser på nutiden, så er Chelsea i alvorlige problemer, hvorimod United indtil for en uge siden, kunne gå på vandet. Hævnens time er kommet.

Sarri har selv udtalt, at han har haft svært ved at motivere sine spillere og hvis der er noget, som Ole Gunnar har haft succes med i United, så er det netop at motivere sine spillere. Nederlaget til PSG gjorde naturligvis ondt og har måske rystet Uniteds nye selvforståelse en smule, men man har trods alt ikke lukket 10 mål ind i de seneste 3 Premier League-kampe. 

United faldt mod PSG, men i morgen skal man forsøge at rejse sig igen og komme tilbage på sejrskurs. Chelsea er i frit fald og United skal ikke lægge noget sikkerhedsnet ud. 

Dato, tid og sted: 

Kampen spilles mandag den 18. februar, kl. 20.30 på Stamford Bridge.  

Kampens dommer: 

Kevin Friend er kampens dommer. Han har tidligere på sæsonen dømt tre af Uniteds kampe – 3-2-nederlaget til Brighton og de to uafgjorte kampe mod Wolves og Southampton. Han får assistance af linjevogterne Stuart Burt og Edward Smart, mens Andrew Marriner agerer fjerdedommer. Værd at bemærke er det i øvrigt, at der vil blive gjort brug af VAR (Video Assistant Referees) i kampen og Lee Mason vil have ansvaret for at vurdere eventuelle VAR-kendelser. 

Skader og karantæner: 

Solskjær kunne meddele, at både Anthony Martial og Jesse Lingard er ude i 2-3 uger efter, at de begge måtte udgå med muskelskader mod PSG for nylig. Mason Greenwood som ellers var blevet nævnt som en mulighed til kampen mod Chelsea er ligeledes blevet meldt ude med en skade, mens Antonio Valencia og Matteo Darmian stadig menes at være ukampdygtige på grund af skader. Til Gengæld er både Marcos Rojo og Chris Smalling i spil til kampen. Alexis Sanchez er tvivlsom efter angiveligt at skulle være stødt sammen med en linjevogter i opvarmningen til PSG-kampen

Hos Chelsea var Ruben Loftus-Cheek sat ud af spil til Chelseas kamp i midtugen mod Malmö, men han ventes at være klar. Callum Hodson-Odoi sad ude med sygdom mod Manchester City men var tilbage i træning i sidste uge og ventes ligeledes at være klar. Klubanfører Gary Cahill er også tilbage i betratgning til førsteholdet, mens Danny Drinkwater, som endnu har sin første optræden i denne sæson til gode, stadig er ude med en skade. Marcos Alonso blev sparet senest mod Malmö, men bør være med mandag aften. 

Mulige startopstillinger: 

Manchester United

De Gea

Young – Lindelöf – Jones – Shaw

Herrera – Matic – Pogba 

Rashford – Lukaku – Sanchez

 

Chelsea 

Arrizabalaga 

Azpilicueta – Rüdiger – Luiz – Alonso 

Kanté – Jorginho – Kovacic 

Willian – Higuain – Hazard 

Hold øje med: 

Når Chelsea spiller, skal man altid holde øje med Eden Hazard. Han er en tryllekunstner på banen og nærmest umulig at få bolden fra. I min optik, er han den bedste spiller i Premier League og så meget af Chelseas succes afhænger af, om den vævre belgier rammer dagen. Derudover tror jeg, at slaget på midtbanen bliver afgørende. Jorginho blev rost til skyerne i starten af sin Chelsea-karriere for sine afleveringsevner, men har på det seneste vist, at han godt kan lade sig stresse, når man presser højt og mangler både placeringevne og fart i det defensive. Chelsea er klart bedst, når de får lov at være på bolden, men det samme er United. Kampen om midtbanen bliver afgørende for, hvilket hold, der får lov til at spille på sine præmisser. 

 

Sagt om kampen: 

Solskjær om skaderne til Martial og Lingard: 

– Anthony (Martial, red.) og Jesse (Lingard, red.) har gjort det rigtig godt for os, de er vitale for den offensive del med deres kvaliteter og med deres fart, men så igen, med Rom (Lukaku, red.) og Alexis (Sanchez, red.) de har nogle andre kvaliteter, så de får muligheden for at vise, hvad de kan.  

Assistentræner, Ginafranco Zola om Chelseas situation: 

–  Vi ved, at det er et afgørende øjeblik. Det er meget udfordrende. Jeg tror, at nøglen bliver at fokusere på en kamp af gangen. Den første er mod United og vi kommer ind til kampen efter en god præstation i Europa League. Det er en god udfordring, det er faktisk, hvad vi har brug for lige nu. Vi ved, at vi bliver nødt til at være konsistente. Det ved vi allesammen. Det er vigtigt, at alle forstår situationen og arbejder på det, spillere, trænere og klubben. 

 

Skribentens bud på kampens resultat: 

Statistikken tilsiger måske en uafgjort. Men jeg tror, at Chelseas problemer stikker dybere end Uniteds og jeg tror, at man vil se det komme til udtryk i morgen. United kommer blæsende ud til kampen og bringer sig hurtigt foran. Chelsea svarer igen og får udlignet, hvorefter United scorer til 2-1 og efterfølgende 3-1 – kampens resultat. 

Vidste du, at…

  • Kampen bliver det 14. opgør mellem de to mandskaber i FA-Cuppens historie. Chelsea har vundet i de seneste 4. 
  • United har kun vundet på Stamford Bridge 2 gange tidligere i FA-Cup-sammenhæng. 5-3 i 97-98 og 2-0 i 98-99. 
  • Chelsea kan med en sejr blive det første hold nogensinde til at slå United ud af FA-cuppen 5 gange i træk. 
  • United har kvalificeret sig videre til kvartfinalen i FA-Cuppen de seneste 4 år i træk. 
  • United har vundet deres seneste 6 udekampe i træk. 
  • Chelsea er ubesejrede i 6 hjemme-kampe i træk. 

TV:

Kampen vises på TV3+ og viaplay og på pubs landet over. 

 

Hør også: Podcast: PSG-problemer og optakt til Chelsea

Christian Eriksen skal spille i nummer 14

Køb trøjen hos Unisport.dk gennem dette link, så støtter du OldTrafford.dk.

Vær med til at test vores nye forum og kommentarsystem af: Opret en gratis profil her

Total
0
Shares
Forrige artikel

Times: United klar med rekordkontrakt til De Gea

Næste artikel

Saudi-Arabien afviser, at de vil købe United

Relaterede artikler
ANNONCE
Total
0
Share