Saudi-Arabien afviser, at de vil købe United

The Sun og resten af den engelske tabloidpresse skriver i dag, at den saudiske kronprins Mohammed bin Salman er klar til at betale 3,8 milliarder pund for at vriste Manchester United ud af Glazer-familiens klør. Saudi-Arabiens medieminister afviser rygtet.

Slår man op på sportsiderne i de engelske aviser i dag, vil man i de fleste af dem finde historien om, at olierige Saudi-Arabien er klar med et 3,8 milliarder pund stort bud på Manchester United. Det har fået landets medieminister, Turki Al-Shabanah, til at dementere rygtet. 

– Historierne om at hans kongelige højhed kronprins Mohammed bin Salman har planer om at købe Manchester United er komplet falske. Manchester United har holdt møde med Saudi-Arabiens Public Investment Fond for at diskutere sponsormuligheder. Det har ikke ført til nogen aftale, skriver Al-Shabanah på sin officielle Twitter-profil. 

 

 

 

I forbindelse med rygterne har det amerikanske medie Bloomberg forsøgt at få en udtalelse fra Glazer-familien i Florida – uden held. 

Rygter om det samme sidste år 

Tilbage i oktober 2018 var der også rygter om, at den saudiske kronprins lurede på Manchester United. Men den gang erfarede Sky Sports, at Glazer-familien ikke var interesserede i at sælge klubben. 

Nogenlunde samtidig rodede Saudi-Arabien sig også ud i et internationalt stormvejr, efter en saudisk journalist på Washington Post, der er kendt for sit kritiske arbejde omkring sit hjemland, forsvandt sporløst efter at have besøgt det saudiske konsul i Tyrkiet. Ifølge sidstnævntes myndigheder er han blevet myrdet af saudierne. 

Skandalen fik ifølge The Sun saudierne til at lægge Manchester United-bejleriet på is. Men nu, blandt andet på grund af USA’s præsident Donald Trumps uforbeholdne opbakning til kronprins Mohammed bin Salman, er mordsagen glemt. Og derfor er arbejdet omkring at købe United startet igen. 

Ifølge The Sun er den primære motivation for Saudi-Arabien at kunne konkurre med deres nabostater, Qatar og De Forenede Arabiske Emirater og . Begge er allerede massivt til stede i international topfodbold, da landene ejer henholdsvis Paris Saint-Germain og Manchester City. 

Eksisterer allerede en samarbejdsaftale 

Saudi-Arabien er et af verdens rigeste grundet dets massive oliereserver og dertilhørende produktion. Kongedømmet har længe været kritiseret for at undertrykke dets befolkning gennem en striks fortolkning af den islamiske lovgivning, Sharia. Offentlige henrettelser, afstraffelser og systematisk kvindeundertrykkelse har således været kotume de seneste mange årtier. 

Mohammed bin Salman har imidlertid iværksat en række reformer, der blandt andet giver kvinder flere rettigheder. I juni sidse år blev det for eksempel lovligt for kvinder at sidde bag rettet i en bil.

Glazer-familien købte Manchester United for 790 millioner pund for 13 år siden og børsnoterede klubben i New York i 2012. Siden da er Uniteds markedsværdi steget til omkring 2,3 milliarder pund. 

Manchester United og Saudi-Arabien indgik for et år siden en aftale om, at de 20. dobbelte engelske mestre skal hjælpe med at udvikle landets fodboldinfrastruktur. Derudover er United officiel partner med teleselskabet Saudi Telecom. 

Har du besøgt Unisports sommerudsalg?

Handler du hos Unisport.dk gennem dette link, så støtter du OldTrafford.dk.

Total
0
Shares
Forrige artikel

Optakt: United skal rejse sig og slå Chelsea

Næste artikel

Giggs ønsker Solskjær som kommende United-manager

Relaterede artikler
ANNONCE
Total
0
Share