OT.dk-anbefaler: Forstå anklagerne mod Ronaldo

Politiet i Las Vegas har genåbnet efterforskningen af en voldtægtssag mod Cristiano Ronaldo fra 2009. Hvem er kvinden, der er stået frem? Hvad er Der Spiegels beviser? Og hvilke konsekvenser kan det få for den tidligere Manchester United-stjerne? Vi forsøger at finde svar.

Der Spiegel: “Hendes navn er Kathryn: Kvinden som anklager Ronaldo for at have voldtaget hende”

Kathryn Mayorga var et navn, som offentligheden aldrig skulle have kendt. Betalt for at forblive tavs, underskrev hun en kontrakt med Cristiano Ronaldos advokater, så ingen nogensinde skulle høre hendes version af, hvad der skete på et hotelværelse i Los Angeles mellem hende og fodboldstjernen, den 12. juni 2009 – cirka to uger efter at Ronaldo havde spillet Champions League-finale for Manchester United mod FC Barcelona.

Hun gjorde det, fordi hun frygtede for sit eget og sin families ve og vel. Og fordi hun troede, at hun kunne lægge episoden bag sig.

Det lykkedes bare aldrig. Og derfor er hun, ni år senere, stået frem med voldtægtsanklagerne i Der Spiegel. Men hvorfor? Det får vi svaret på i denne artikel fra det tyske magasin, der portrætterer Kathryn Mayorga og hendes anklage. 

Christoph Winterbach, Twitter: Beviserne mod Ronaldo

I 25 Tweets forklarer Der Spiegels sportsredaktør Christoph Winterbach, hvordan det anerkendte tyske medie har grebet historien an. Winterbach har stået i spidsen for imponerende stykke journalistisk arbejde, der startede sidste år. Bevæbnet med hundredevis af dokumenter bestående af lækkede e-mails, medicinal- og politireporter forklarer han anklagerne mod Ronaldo. Samtidig dementerer han effektivt nogle af de beskyldninger, som Ronaldos lejr er kommet med, efter at historien breakede i sidste uge. 

Denne Twitter-tråd er ikke blot en overbevisende gennemgang af sagen. Det er også et fascinerende indblik i arbejdet på et af verdens internationalt set mest anerkendte medier. Eksempelvis blev Winterbach efter eget udsagn ringet op af Ronaldos agent inden udgivelsen og blev truet med et stort erstatningskrav, hvis han trykkede “publicer”. 

Det skal selvfølgelig nævnes, at Winterbachs egen Twitter-profil er en platform, hvor sportsredaktøren kan fremlægge sin sag uden kritiske modsvar. Men med tanke på, at Ronaldos egen reaktion har været en video på Instagram, hvor han anklager Der Spiegel for “fake news”, har Winterbach foreløbigt argumenteret bedst for sin sag. 

Oscar Rothstein, Anne Sofie Allarp, Radio24Syv: Datolinjen 02-10-18 (minut 22:40 – 32:40)

De danske medier har generelt været sløve i dækningen af sagen, men i denne udsendelse af Datolinjen på Radio24Syv fra tirsdag aften, kommer der et fint perspektiv på sagen.

Datolinjen er et dagligt udlandsmagasin, der fortæler “døgnets vigtigste historier og begivenheder”. Værten er Anne Sofie Allarp og til at snakke om Cristiano Ronaldos voldtægtssag har hun inviteret Oscar Rothstein, som studerer en kandidat i idéhistorie og er sportsskribent på Zetland. Sagen er bemærkelsesværdig, mener Rothstein, fordi den er så meget i konflikt med fortællingen om Ronaldo som inkarnationen af en nærmest maskineagtig professionalisme. 

Derudover fortæller Rothstein, hvorfor sagen burde få store konsekvenser for Ronaldo. Og til trods for det, hvorfor den så måske alligevel ikke kommer til at betyde alverden for fodboldens verdensstjerne.

Køb Manchester Uniteds trøje hos Unisport.dk her (så støtter du OldTrafford.dk). 

Total
0
Shares
Forrige artikel

Mason Greenwood får professionel kontrakt

Næste artikel

Antonio Valencia i Instagram-brøler

Relaterede artikler
Total
0
Share