OT.dk-anbefaler: Mig, min far og Manchester United

Engelske Andy Mitten og dansk-iranske Kian Fonoudi skriver rørende om fodboldkærligheden mellem far, søn og Manchester United. To historier, der handler om uendeligt meget mere end selve spillet på banen.

Andy Mitten, South China Morning Post: “Minder om min far: Hvordan fodbold styrker båndet mellem far og søn og danner grundlag for et livslangt kærlighedsforhold til sporten”

Andy Mitten er efterhånden et kendt navn for den flittige OldTrafford.dk-læser. Den mangeårige redaktør for fanmagasinet “United We Stand” har skrevet adskillige bøger om sin hjerteklub i Salford og er lige så meget passioneret fan, som han er journalist. 

Det kan han takke sin far for. 

I et sjældent personligt og rørende skriv, som kom kort tid efter sejren over Everton søndag aften, fortæller Andy Mitten fra sin syge fars dødsleje, hvordan den gamle og ham altid har haft “de røde” tilfælles. Mitten tager læseren med til en svunden tid, hvor Old Traffords fodboldhelte boede side om side med de engelske arbejderklassefamilier i 80’erne. Til Manchester-derby i 1986, som kun 32.000 mennesker gad at se. Og til de største øjeblikke i hans og farens United-minder. 

Det er meget smukt og livsbekræftende. Og så er det et nostalagitrip i Manchester Uniteds og engelsk fodbolds historie. 

Kian Fonoudi, Tipsbladet: “Fodbold med hjertet: Kamaleddin Fonoudi, min far”

Andy Mittens artikel fik mig til at tænke på noget tilsvarende, som Kian Fonoudi skrev tilbage i juni 2017. 11 dage forinden var hans far, Kamaleddin Fonoudi, afgået ved døden på grund af kræft. Han blev stedt til hvile i en Manchester United-trøje.

Kians skriv er lige så følelsesladet, som det er hjertevarmende. Han fortæller humoristiske anekdoter om sit og faderens fælles fodboldliv. Om dengang Solskjærs sejrsmål i overtiden gav dem modet til at give hinanden et sjældent kram. Om hvordan faderen valgte at kaste kærligheden på George Best, fordi han måske godt kunne identificere sig med at toppe, fra han var 20 til 22 år. Og om deres fælles tur til Old Trafford, som de nåede at opleve sammen. 

Perspektivet er dansk. Men ligheden mellem Mitten og Fonoudis personlige historier er slående, og det viser på smukkeste vis, hvordan tilhørsforholdet til en fodboldklub kan forbinde os bedre, end de fleste andre ting kan. 

Har du læst vores tips til køb af kampbilletter til Old Trafford? Læs dem her

Køb Manchester Uniteds trøje hos Unisport.dk her (så støtter du OldTrafford.dk). 

Total
0
Shares
Forrige artikel

Mourinho har fuld tiltro til Lukaku

Næste artikel

Matic øjner spillemæssige forbedringer hos United

Relaterede artikler
Total
0
Share