OT.dk’s Transferevaluering: Mason Mount

I sommer investerede Manchester United et stort beløb i engelske Mason Mount, som var udset en vigtig rolle for den kommende sæson. Forventningerne var store, og er det stadig, men vi har endnu til gode at se, hvorfor United hentede Mount i Chelsea.

Nu, hvor transfervinduet igen er åbnet, og United går ind i en lille pause uden kampe, vil vi her på Oldtrafford.dk benytte lejligheden til at reflektere over nogle af sommerens spillerindkøb. Derfor vil vi lave en transferevaluering af alle de spillere, som kom til i sommer. Vi vurderer, hvordan de nye spillere har præsteret i den første halvsæson i klubben.

I dag kaster vi os over den engelske landsholdsspiller Mason Mount, der blev hentet i sommer for dyre penge i Chelsea. Han har før bevist sig på allerøverste hylde i Chelsea, hvor han har været en profil gennem flere sæsoner. Derfor var der heller ikke de store betænkeligheder ved købet af ham. Denne holdning er hurtigt blevet gjort til skamme, for Mason Mount har ikke været i nærheden af, hvad United forventede af ham.

Spiller: Mason Mount

Pris: 55 millioner pund 

Kom fra: Chelsea

Egentlig kunne vi stoppe vores evaluering af Mason Mount lige her. Med kun otte Premier League kampe, kun fire fra start, er det meget svært at bedømme hans tid i klubben. Ligeledes står han noteret for nul mål og nul assist – sølle tre afslutninger og ingen inden for målrammen. Med en alder på 25 år og en kontrakt, der løber indtil sommeren 2028, har vi forhåbentligt det til gode.

Efter skiftet i sommer valgte Mason Mount at snuppe det famøse nummer 7 i klubben. Et legendarisk nummer, som er blevet båret af George Best, Eric Cantona, David Beckham og ikke mindst Cristiano Ronaldo. En tung arv må man sige. En arv, der for mange spillere også har været svær at løfte. Siden Ronaldos afgang i sommeren 2009 har der nærmest været en forbandelse over nummeret. Næsten ingen spillere har kunnet præstere i 7’eren. Det gælder spillere som Angel Di Maria, Memphis Depay, Alexis Sanchez. Vores kære Mason Mount har heller ikke ligefrem gjort det lettere for sig selv ved at vælge netop det nummer.

Som tidligere nævnt, så var der ikke mange, der satte spørgsålstegn ved købet af Mount – købet virkede næsten som en no-brainer. Hans rolle på holdet var til at se for sig. Han skulle være den sidste brik på ten Hags tremands-midtbane. En arbejdsom midtbanespiller, der selvfølgelig har sine kvaliteter i det offensive, men som også kan finde ud af at arbejde den anden vej. I sin Chelsea-tid fungerede han nemlig også som en fantastisk presspiller. Lidt en pendant til Christian Eriksen på det punkt. Foruden løbepensumet var han også skarp foran mål, og i sine år i Chelsea formåede han at lave 33 mål og 37 assists i 195 kampe. Hans 22/23-sæson var lidt af en skuffelse med blot tre mål og to assists i 24 Premier League kampe, men sæsonen inden i 21/22 var han en af Premier Leagues absolut største profiler med i alt 11 mål og 10 assists. I Mounts første tre Premier League sæsoner i Chelsea leverede han samlet 44 målinvolveringer (mål og assists) – kun Bruno Fernandes og Kevin de Bruyne overgår ham i den statistik. Det var denne udgave af Mount, man regnede med kom til klubben. Inden sæsonen stod han derfor foran Christian Eriksen, Kobbie Mainoo og Scott McTominay i køen – i dag må han nærmest vente omme bagerst i køen.

Mason Mounts halvsæson er et sammensurium af manglende kvalitet, men i særligt grad også to drillende skader. Derfor kan vi heller ikke endnu fælde en fuldstændig dom over Mason Mount. Men prøver vi alligevel at være lidt kritiske, så kan man godt stille sig mere undrende overfor, hvad United vil med Mount. I de få kampe, vi har set ham i, har det virket som om, at han ikke rigtigt har fundet sig til rette på holdet. Dette synspunkt deler Mounts tidligere cheftræner Frank Lampard i Sky Bets podcast ‘Stick to Football’. Ifølge ham er Mount en gave at arbejde sammen med som træner. Han beskriver ham som altid hårdtarbejdende, god i presspillet, mentalt stærk og en dygtig teknisk spiller. Det, der er det helt store problem, mener Lampard, er, at Mason Mounts rolle ikke er klart defineret. Spørgsmål som, hvordan passer han ind på midtbanen sammen med Bruno Fernandes og Casemiro? Skal han spille 8’er eller 10’er? Ligesom Lampard er der garanteret mange United-fans, der sidder tilbage med samme spørgsmål.

Hans vej tilbage fra skade bliver spændende at følge, for selvom han umiddelbart ikke er blandt ten Hags foretrukne på midtbanen, så skal der ikke meget til, før han pludselig er det igen. Vi har altså at gøre med en spiller, der har kostet 55 millioner pund, så mon ikke ten Hag har planer om at bruge ham, når han er skadesfri igen.

Vurdering 2/10

Ifølge kilder skulle Mount gerne være tilbage efter en lægskade, der har holdt ham ude i mere end to måneder, i begyndelsen af februar.

Forrige artikel

United sender Gore på udleje

Næste artikel

Hvordan bliver Højlund vurderet af fans i Manchester?

ANNONCE