Overblik: Her skal United-spillere i aktion ved EM – kvartfinaler

1/8-finalerne bød desværre på et farvel til Uniteds to danskere, og dermed er der kun 5 United-spillere tilbage ved EM. Her følger et overblik over de kvartfinaler, hvor United-spillerne kan komme til at spille en rolle.

Foto: Lars Baron, Getty Images

Fredag den 5. juli kl. 21 – Diogo Dalot og Bruno Fernandes, Portugal mod Frankrig – TV2

To af sportens største målslugere – Cristiano Ronaldo og Kylian Mbappé – står over for hinanden fredag aften.

Ironisk nok har begge deres landshold vist tegn på at have svært ved at score mål. Frankrig har kun scoret 3 mål i 4 kampe. To af dem har været selvmål, og det sidste var på straffespark. Imens har Portugal ikke scoret et eneste mål i sine to seneste kampe, mod Georgien og Slovenien.

Til gengæld har Frankrig ét af EM’s bedste forsvar med kun ét mål lukket ind indtil videre. Så der venter Portugal noget af en opgave at skulle forsøge at lirke det op. Og derfor må Bruno Fernandes forventes at være en nøglespiller for dem i kampen. Dalot så hele 1/8-finalen fra bænken og forventes heller ikke at starte mod Frankrig.

Chance for plads i portugisisk startopstilling: 20% Dalot 95% B.Fernandes

Rygnumre: 5 Dalot 8 B.Fernandes

Lørdag den 6. juli kl. 18 – Luke Shaw og Kobbie Mainoo, England mod Schweiz – TV2

England er også kendetegnet ved en stærk defensiv. Måske lige med undtagelse af Kyle Walkers placering ved Slovakiets åbningsmål i 1/8-finalen.

Til gengæld har det ikke set godt ud offensivt, selvom unge spillere som Kobbie Mainoo og Cole Palmer roses for at have pyntet på holdet.

Vi forventer genvalg til Mainoo i kvartfinalen, mens det efterhånden er tvivlsomt, om vi overhovedet når at se noget til Luke Shaw under EM. Men mon ikke de fleste United-fans også foretrækker dette, hvis bare han er klar igen til opstarten i United.

Chance for plads i engelsk startopstilling: 20% Shaw 75% Mainoo

Rygnumre: 3 Shaw 26 Mainoo

Lørdag den 6. juli kl. 21 – Altay Bayindir, Tyrkiet mod Holland – DR1

Tyrkiet tog Østrig på sengen og holdt lige nøjagtigt fast i sejren med en fantomredning af Mert Günok i de døende sekunder.

Målmanden havde kort forinden lavet et tvivlsomt indgreb i forbindelse med et frit hovedstød til Christoph Baumgartner. Men den efterfølgende redning har gjort ham til tyrkisk folkehelt, og det er næsten utænkeligt, at han ikke vogter buret i kvartfinalen.

Det må derfor blive til endnu en bænkplads for Altay Bayindir.

Chance for plads i tyrkisk startopstilling: 5%

Rygnummer: 12

Skal du med på holdet? OldTrafford.dk søger skribenter

 

Forrige artikel

Karakterbogen: Sådan præsterede United-spillerne i 1/8-finalerne

Næste artikel

Podcast: Sæsonafslutning 23/24

ANNONCE