Podcast-special: München-ulykken

62 år efter at et hold af Busby Babes styrtede i graven på en landingsbane i München og udødeliggjorde sig selv, tager Casper Heiselberg og Emil Jørgensen en snak om, hvad historien betyder for Manchester United og klubbens fans.

Den 6. februar, klokken 15:04, 1958.

Mærk suset på Old Trafford: Se de bedste rejsetilbud her

Tidspunktet som forevigt er brændt i Uniteds historie og mange tusinder menneskers hjerter. Dengang et fly styrtede ned med et hold af unge Manchester United-spillere, trænere og journalister; en trup med en gennemsnitsalder på 22 år, som havde vundet to engelske mesterskaber i træk, på vej hjem fra samlet sejr over Røde Stjerne i Beograd i Europa Cuppens kvartfinaler; en manager ved navn Matt Busby, som var i gang med at revolutionere engelsk fodbold; en samling mænd, som aldrig skulle se deres familier igen.

23 mennesker omkom i ulykken, men blev aldrig glemt. Og United rejste sig igen, som en fugl Fønix ud af asken. 10 år senere stod Matt Busby på toppen af Europa, da han gjorde United til de første engelske Europa Cup-vindere nogensinde.

Det er “never say die”-attituden i de mest dramatiske og episke klæder. Og fortællingen har mere end noget andet formet Manchester United, som vi kender det i dag.

Alt det snakker OldTrafford.dks stifter og ejer, Casper Heiselberg, med sitets redaktør, Emil Jørgensen, om i denne podcast. Begge er de født mange år efter ulykken, og alligevel er de stærkt følelsesmæssigt forbundne til historien.

– Hvorfor identificerer vi og Manchester United os med München-ulykken?
– Hvordan kan historien spores i klubbens DNA?
– Hvordan mindes vi tragedien?
– Har United udnyttet det kommercielt?
– Hvor længe Busby ånd leve videre på Old Trafford?

Det forsøger de at sætte ord på i udsendelsen.

Vores ugentlige podcasts mellem Uniteds kampe – med nedtakt, optakt, skiftende gæster og forskellige temaer – er tilbage igen i næste uge. 

Se alle rejsetilbud til den nye sæson her
Priser fra kun 2.445,- inkl. fly, kamp og hotel.

📝 VIND MANCHESTER UNITEDS HJEMMETRØJE: Kom med din mening på OldTrafford.dk

➡ ️ Opret din profil her og kommenter artiklen nedenunder.
Læs mere om konkurrencen her

Forrige artikel

Derby County venter i femte runde af FA Cuppen

Næste artikel

Ungdomschefen Butt vil have ændret lånereglerne

ANNONCE