Ungdomschefen Butt vil have ændret lånereglerne

Som det er nu, kan spillere ikke lånes ud til en anden klub, hvis de har fået annulleret en lejekontrakt andetsteds.

Manchester Uniteds tidligere midtbanedynamo Nicky Butt vil have ændret lejereglerne, så klubber som Manchester United kan kalde en spiller tilbage fra lån fra en klub, der eksempelvis fyrer træneren.

Nicky Butt er ansvarlig for at sikre en god overgang mellem ungdom og førsteholds fodbold i United, og han kalder systemet, som det er nu, for skørt.

– Det plejede at være et åbent vindue stort set hele året, men det ændrede man for et par år siden. Med det samme kunne vi se, at der var færre spillere, der blev lejet ud, og det skal dem, der laver reglerne kigge på, siger han til The Athletic.

Indtil 2016 fungerede systemet sådan, at klubberne fra The Championsship og ned kunne leje spillere i to perioder uden for de to ‘rigtige’ transfervinduer, som vi kender fra sommer og januar, og det gav bedre muligheder for unge spillere, der kunne komme ud og få førsteholdserfaring, mener Butt.

Den tidligere engelske midtbanespiller mener yderligere, at den klub, der lejer en given spiller ud, skal have en større kontrol over forløbet. 

– Jeg mener, det bør være sådan, at man kan kalde sin spiller tilbage fra lån, hvis en klub fyrer en træner, for det kan være, at den nye træner ikke kan lide spilleren, og så er han fanget der i et år, siger ungdomschefen.

Interviewet med The Athletic er lavet i forbindelse med FA Youth Cup kampen mellem Manchester United og ærkerivalen Leeds United onsdag aften. Nicky Butt har fået ros for at genoprette Uniteds akademi, der i en række år led under manglende investeringer.

 

Se alle rejsetilbud til den nye sæson her
Priser fra kun 2.445,- inkl. fly, kamp og hotel.

Forrige artikel

Podcast-special: München-ulykken

Næste artikel

Sidste chance: Kom med på grupperejse til United-City

ANNONCE