Premier League-klubber enige om nyt økonomisk system

Selvom der ikke kom nogen konkret aftale på plads ved aktionærmødet, er PL-klubberne alle enige om at prioritere en hurtig udvikling og implementering af et nyt økonomiregulerende system.

Hentet fra United.no:

Mandag den 11. marts 2024 blev aktionærerne i Premier League enige om at udvikle og implementere nye økonomiske regler, der skal omfatte hele det engelske ligasystem. Dette fremgår af en pressemeddelelse fra Premier League.

Forslaget kommer midt i en ophedet debat om den stigende ulighed i fodboldverdenen, og på et tidspunkt hvor den britiske regering overvejer at indføre en uafhængig arbejdsgruppe til at håndtere problemet. Tre Premier League-klubber er desuden under anklage for at have brudt de nuværende økonomiske regler.

Ifølge The Athletic har der tidligere været forslag på bordet om en lignende ordning, men den adskiller sig markant fra den, som klubberne nu har forsøgt at blive enige om. Journalisten Matt Slater skriver, at klubberne endnu engang ikke har formået at nå til enighed om en løsning, der dækker hele ligaen, til trods for pres fra den britiske regering.

Uenigheden menes at stamme fra forskellige holdninger til, hvordan et nyt finanssystem skal udformes. Nogle klubber mener, at Premier League først skal have styr på sine egne Financial Fairplay (FFP)-regler, før de implementeres i resten af ligaen. Andre mener, at den foreslåede aftale er for dyr.

Der er dog enighed vedrørende et ønske om at skrotte ligaens nuværende regler om lønsomhed og bæredygtighed, som har fyldt meget i medierne de seneste måneder. I stedet ønsker man at indføre et system, der ligner det, som UEFA, det europæiske fodboldforbund, har brugt de seneste to sæsoner.

Pressemeddelelsens hovedpunkter:

  • Premier League-klubberne er enige om at prioritere en hurtig udvikling og implementering af et nyt finanssystem for hele ligasystemet.
  • Det nye system skal give klubberne sikkerhed i forhold til deres fremtidige økonomiske planer og sikre, at Premier League fortsat kan være førende i verden med hensyn til investeringer på alle niveauer af spillet.
  • Klubberne bekræfter også deres forpligtelse til at sikre en bæredygtig finansieret aftale med EFL, når det nye system er godkendt.
  • Premier League og klubberne understreger desuden deres engagement i at støtte bredden af fodbolden med en samlet investering på 1,6 milliarder pund over den nuværende treårscyklus.
  • Dette betydelige bidrag dækker alle EFL- og National League-klubber, ligesom kvinde- og pigefodbold og græsrodsniveauet i spillet.

Den nye aftale er et vigtigt skridt i retning af at skabe et mere retfærdigt og bæredygtigt engelsk fodboldsystem. Det er dog endnu uvist, hvordan detaljerne i aftalen vil se ud, og om den vil være tilstrækkelig til at imødegå de udfordringer, som fodboldverdenen står over for.

Forrige artikel

Jagten på nummer 250: Jackie Wassall, nummer 2, 1935-1946

Næste artikel

Medie: Greenwood vil gerne blive i Spanien

ANNONCE