Rashford atter på pletten for United

United vandt 1-0 hjemme mod Aston Villa, og holder presset på de øvrige hold i toppen af Premier League.

Der var på forhånd lagt op til en storsejr til van Gaals tropper. I hvert fald var der håb hos de fleste United-fans, om at der langt om længe ville være gang i netmaskerne i dagens opgør mod Aston Villa.

Den traditionsrige Birmingham-klub har haft det svært de seneste år, og har i år slet ikke fundet rytmen i Premier League. På papiret lever håbet om overlevelse stadig, men reelt set virker det mest af alt til, at Jores Okore og holdkammeraterne i næste sæson skal spille i the Championship.

De medrejsende Villa-fans havde da også medbragt den gode humor til dagens opgør, da de først sang “fuck the Premier League”, inden de tre minutter inde i opgøret drillende hyldede deres egne spillere, ved at juble over det stadig var 0-0.

Louis van Gaal havde til dagens opgør givet comeback i startopstillingen til anfører Wayne Rooney, der gik ind i 10’er positionen lige bagved Marcus Rashford. Samtidig blev Anthony Martial sparet, i stedet fik hollandske Memphis chancen på venstrekanten.

United satte sig ganske som ventet på begivenhederne fra kampens start. Efter et kvarters tid havde hjemmeholdet haft mere end 80% af spillet, mens Aston Villa havde travlt med at forsvare eget felt.

De store åbne målchancer kom dog ikke, og scoringen faldt først efter 32 minutters spil. Wayne Rooney sendte i bedste Paul Scholes-stil en lang tværspasning til Antonio Valencia, der med et fladt indlæg fandt stjerneskuddet Rashford, som sendte bolden i nettet. Det var syvende scoring i 12 kampe af det 18-årige stortalent.

Daley Blind havde flere fine lange skift og startede en række angreb, og United-forsvaret havde samtidig godt styr på de sporadiske besøg der var fra Aston Villa. Ellers blev første halvleg aldrig rigtig den helt store oplevelse, og slet ikke den målfest, som der var håb om på forhånd.

Målene udeblev også i anden halvleg. Enten kunne United ikke, ellers ville de ikke, dominere kampen. Hjemmeholdet satte ikke for alvor et tungt pres på Villa-forsvaret, men virkede i stedet tilfredse med 1-0.

At Aston Villa med stor sandsynlighed er at finde i the Championship næste sæson, er ikke den store overraskelse efter dagens opgør på Old Trafford. Gæsterne havde meget lidt at komme med, og defensivt var de heller ikke solide. De virkede ganske enkelt ikke som et hold der tror på overlevelse.

Undervejs blev Rooney byttet ud med Lingard, mens Martial erstattede Rashford. Kaptajnen fik en times tid på banen, og gjorde en fin figur på den offensive midtbane. Vigtigt for United og van Gaal, at Rooney er tilbage og klar til de afgørende kampe den næste måneds tid.

De største chancer i anden halvleg tilfaldt faktisk Aston Villa. Med ti minutters tid tilbage havde gæsterne to kæmpe chancer, og kun en heroisk tackling af Daley Blind, samt den ene stolpe, reddede United fra ydmygelsen mod bundproppen.

United holdt dog fast i 1-0, og kan sætte tre vigtige point ind på kontoen. Der er nu et enkelt point op til City på den vigtige 4.plads, og tre point op til Arsenal på 3.pladsen.