Regeringen sikrer gratis madordninger efter Rashfords opfordringer

Marcus Rashford opfordrede regeringen om at forlænge de gratis madordninger i de engelske skoler – og det har regeringen nu lyttet til.

Mange engelske familier lever i alvorlig fattigdom og er meget afhængige af den gratis madordning, der er i engelske skoler – en ordning, der oprindeligt skulle udløbe nu, men Manchester Uniteds Marcus Rashford har været aktivt ude og opfordre den engelske regering til “at lave u-vendingen” og sikre denne ordning fremover i stedet for blot i en kortere periode.

Og Manchester Uniteds stjerneangriber har fået den engelske regering til at lytte. Det er nu bekræftet, at regeringen forlænger denne ordning med det, de kalder “Covid Summer Food Fund”, som altså skal sikre gratis måltider til børn i England de næste seks uger. Her er den officielle udmelding:

– På grund af coronapandemien forstår premierministeren fuldt ud, at børn og forældre står over for en helt hidtil uset situation i løbet af sommeren. For at afspejle dette leverer vi en “Covid Summer Food Fund”. Dette vil give madkuponer, der dækker ferieperioden på seks uger, og det er en specifik foranstaltning for at afspejle pandemiens unikke omstændigheder.

– Ordningen vil dog ikke fortsætte efter sommeren, og det vedrører dem, der allerede kvalificerer sig til gratis skolemåltider. Dette er en u-vending fra Boris Johnson. Tanken om de 1,3 millioner børn, der skulle gå sultne igennem sommeren, var ufattelig. Godt gået til Marcus Rashford og mange andre, der italesatte dette problem.

Køb Manchester United merchandise via Unisport.dk så støtter du OldTrafford.dk.

 
Forrige artikel

The Athletic: Forvent ikke, at Pogba starter mod Spurs

Næste artikel

Quiz: Test dig selv i Uniteds 19/20-sæson

ANNONCE