Rekorder slået i ydmygelsen mod Liverpool

Flere rekorder blev søndag slået, da Manchester United kapitulerede overfor Liverpool, der vandt med 7-0 på Anfield.

7-0.

Resultatet taler næsten for sig selv. En historisk mørk dag for Manchester United.

Som resultatet kan antyde, var det et rekordstort nederlag for de røde djævle, der også så andre rekorder blive slået og tangeret.

Vi har i denne artikel samlet de United-relaterede rekorder, der blev slået og tangeret søndag.

Manchester Uniteds største nederlag

Nederlaget søndag er Manchester Uniteds største i Premier League-æraen. Aldrig før har United tabt med mere end fem mål i Premier League-regi.

Kigger man længere tilbage i historien er søndagens nederlag en tangering af klubbens største nederlag nogensinde. I 1926, 1927 og i 1931 tabte klubben med 0-7 på udebane mod henholdsvis Blackburn Rovers, Aston Villa og Wolverhampton.

Erik ten Hags største nederlag

Søndagens ydmygelse var ikke kun Uniteds største nederlag. Det var også Erik ten Hags største nederlag som træner for et hold.

Hans største nederlag indtil i går var tilbage i september 2017, hvor FC Utrecht tabte med 1-7 på hjemmebane til PSV Eindhoven i den hollandske Æresdivision.

Klubbens største nederlag til Liverpool

Det giver sig efter det ovennævnte. Inden søndagens kamp var rekorden 7-1, som Liverpool vandt i 1895. Dengang hed United Newton Heath.

Første gang tre spillere scorer to mål hver i det 21. århundrede

Cody Gakpo, Darwin Nunez og Mohamed Salah scorede alle to mål i 7-0-kampen. Det er første gang siden årtusindeskiftet, at tre spillere gør det i samme kamp i Premier League.

De sidste til at gøre det var Dwight Yorke, Andy Cole og Ole Gunnar Solskjær, da de hjalp United til en 8-1-sejr over Nottingham Forest i februar 1999.

Mohamed Salah – mest scorende spiller mod United

Egypteren blev den første Liverpool-spiller til at score i seks kamp i træk mod de røde djævle. Med sine to mål tangerede Salah rekorden for flest mål scoret mod Manchester United – en rekord han deler med Alan Shearer. Salah har nu scoret ti mål i 11 kampe, mens Shearer scorede ti mål i 25 kampe.

Flest mål lukket ind på en halvleg af United

Seks af de syv mål Liverpool scorede søndag blev sat ind i anden halvleg. Aldrig før har United lukket seks mål ind på en halvleg. I 2011 hvor de røde djævle tabte med 1-6 til Manchester City lukkede holdet fem mål ind i anden halvleg.

Uniteds længste sejrstørke på Anfield

Liverpool har ikke tabt i de seneste syv kampe på Anfield i Premier League, når United har været gæster. Det er den længste periode uden en United-sejr i Premier League-æraen, der startede i 1992.

Den længste stime uden en djævlerød sejr på Anfield finder man i perioden 1970-1979, hvor United var sejrsløse i ni kampe på Anfield.

Flest mål lukket ind af David de Gea

Det var første gang i sin professionelle karriere, at David de Gea måtte pille bolden ud af mål syv gange i samme kamp. To gange har han oplevet at gøre det seks gange i samme kamp. Det skete senest i efteråret, da United tabte 3-6 mod City på Etihad Stadium.