Ryan Giggs 20 års jubilæum

Den walisiske kantspiller har i 20 år løbet grønsværen på Old Trafford, og utallige andre stadions verden rundt, tyndt. Hans debut for Manchester United…

Den walisiske kantspiller har i 20 år løbet grønsværen på Old Trafford, og utallige andre stadions verden rundt, tyndt.

Hans debut for Manchester United var i et 2-0 nederlag til Everton i 1991, men siden da har det været tyve lange år med en række af trofæer selv de mest successfulde klub spillere kun kan drømme om.

11 Premier League trofæer, 2 Champions League trofæer, 4 FA Cup”s, 8 Charity shields, en Uefa Super Cup, en Intercontinental cup og et verdensmesterskab for klub hold, er hvad der står på hans CV. Alle på senior plan samt 1 FA youth Cup for 1 klub: Manchester United.

Giggs indskiftning i Chelsea kampen i går var hans liga kamp nummer 606. En tangering af den tidligere klub rekord sat af Sir Bobby Charlton.

Det er dog længe siden at Giggs slog rekorden for optrædener for Manchester United, hvor han nu i alle turneringer er oppe på imponerende 863 kampe.

En af de mere fremtrædende politikere i Manchester, Tony Lloyd, har da også været ude og gratulere jubilaren:

“Ryan Giggs er set som en rolle model for medspillere og unge fodbold spillere alle steder.”

“igennem hele hans utrolige karriere har han opnået respekt for hans måde at håndtere og været med til at fremme fair play.”

Tony Lloyd har også bedt andre politikere om at lykønske Giggs for alt han har givet både for engelsk fodbold og hans medvirken for Wales hvor han opnåede 64 kampe for landsholdet.

Siden 1991/1992 sæson har der også været et væld af personlige hyldester til Giggs.

Et par af de mere nævneværdige er:
PFA young player of the year 2 år i træk.
Valgt til sæsonens hold i Premier League 9 gange
Valgt til PFA Team of the Century (97-2007)
Årets spiller i Premier League
BBC sports personality of the year.
Sir Matt Busby Player of the year

Giggs er i sine 20 år, måske lidt uforståeligt for mange, kun blevet valgt til månedens spiller i Premier League 3 gange.

Selvom der er mange som mener Giggs burde været blevet slået til ridder, ligesom Ferguson og Charlton er blevet, er det indtil videre “kun” blevet til en OBE orden for hans tjeneste for fodbolden, en Honorary Master of Arts fra Salford University for hans arbejde med fodbold og velgørenhed i udviklings lande og han blev i 2010 den 22. person der modtog Freedom of the City of Salford ordenen.

Ryan Giggs er den eneste person der har scoret i alle Premier League sæsoner. Han er også den eneste person der har været med til at vinde Premier League 11 gange.

Han har rekorden for flest assist i Premier League og rekorden for flest kampe spillet i Premier League.

Udover det var Giggs den første United spiller til at score 100 mål i Premier League og har rekorden for flest scorede mål i Champions League for en britisk spiller. En turnering hvor han har scoret i 14 forskellige sæsoner.

Udenfor fodbolden blev Ryan Giggs gift med sin kone, Stacey, i 2007 og de har sammen 2 børn.

Han blev i 2002 udnævnt som UNICEF Ambassadør og har været involveret i flere forksellige projekter, så som en kampagne imod landminer.

Det er stort set umuligt at opliste alle de præstationer som Ryan Giggs har opnået i sin, i dag, helt uvirkelige karriere for en enkelt klub. Men efter at han tidligere i år satte en underskrift på en 1-års forlængelse af sin kontrakt kan man kun håbe at ovennævnte rekorder skal skrives om.

Jeg kan kun opfordre alle til at besøge nedenstående hjemmeside og være med til få Ryan Giggs ændret til SIR Ryan Giggs. Der er ikke mange sportsfolk der fortjener det mere.

Sir Ryan Giggs

Tillykke til (Sir)Ryan Giggs.

Forrige artikel

United tæt på Adnan Januzaj

Næste artikel

Marseilles-spiller drømmer om United

ANNONCE