Rygter og facts om Alexis og hans transfer

Hvor meget kostede han, kan han spille Champions League i denne sæson, og er det sandt, at United er en drengedrøm for Alexis Sanchez? Vi forsøger at give dig svar.

Alexis Sanchez fik valget mellem Pep Guardiola og penge, og han valgte pengene. Hans agent får 15 millioner pund for salget, og selv bliver han den bedst betalte spiller i Premier League. 

Sådan portrætteres virkeligheden af nogle engelske journalister og fans på sociale medier. Men hvad er kendsgerninger, og hvad er rygter? Oldtrafford.dk forsøger at give svar på de mest presserende spørgsmål vedrørende transferen, lønningerne og spilleren selv. 

Hvad har han kostet? 

Prisen, som Arsenal og Manchester United blev enige om, var ifølge flere engelske medier 35 millioner pund plus tiltrædelsesbonusser til både Alexis Sanchez samt spillerens agent. Derfor løber rygtet nu også, at Ed Woodward og co. har betalt, hvad der svarer til små 300 millioner kroner OG Henrikh Mkhitaryan til London-klubben. 

Det passer ikke. Ifølge flere troværdige journalister og medier i England – blandt andet Simon Stone fra BBC – er der tale om en ren byttehandel. Dette skal ses i lyset af, at Alexis Sanchez kontrakt med “The Gunners” udløb til sommer, hvorimod Henrikh Mkhitarayan stadig var forpligtet til Old Trafford i mange år. 

Samtidig rapporteres der om et godt forhandlingsklima mellem Arsenal og Manchester United, hvilket underbygges af Arsene Wengers udtalelser i sidste uge, hvor han roste Uniteds måde at drive forretninger på. Det har også været afgørende for handlen, skriver blandt andet Manchester Evening News. 

Hvor meget får han i løn? 

Tilsyneladende er dette spørgsmålet, som der er mest uenighed om på nettet. Flere steder er det blevet skrevet, at Alexis Sanchez får op mod 500.000 pund om ugen, hvilket ville gøre ham til den bedst betalte fodboldspiller i Premier League – og den næstbedst betalte efter Lionel Messi. The Mirror gik særligt i detaljer med lønnen. 215 millioner kroner om året, eller cirka 400 kroner i minuttet, ville Uniteds nye nummer 7 eftersigende kunne indkassere. 

Virkeligheden er dog ikke helt så absurd. Ifølge sportsredaktøren på The Independent, Miguel Delaney, kommer Alexis Sanchez til at tjene omkring 300.000 pund om ugen, svarende til hvad Paul Pogba også tjener. Miguel Delaney baserer sine tal på “kilder tæt på klubben”, men det må betragtes som sandsynligt, at chilenerens lønniveau ikke skal overskride Paul Pogbas så drastisk. 

Hvor meget får hans agent? 

Det skal understreges, at intet er officielt. Flere steder råbes der op om 15 millioner pund til hans agent Fernando Felicevich. Dette er ikke usandsynligt taget i betragtning af, at Mino Raiola angiveligt fik 41 millioner pund for at sikre, at Paul Pogba skiftede fra Juventus til Manchester United. 

Andre steder, eksempelvis Goal.com, melder om, at agenten får mellem 5 og 10 millioner pund. Det er umuligt at sige med sikkerhed, men omkring 10 millioner pund er nok ikke et helt dumt bud. 

Kan han spille Champions League i denne sæson? 

Ja. Så enkelt kan det siges. Selvom Alexis Sanchez har spillet Europa League for Arsenal i indeværende sæson, kan Manchester United godt registrere ham i Champions League-truppen. Det er muligt for hvert hold at gøre med én ny spiller, som har spillet en anden UEFA-turnering.

Eksempelvis kan Henrikh Mkhitarayan også spille Europa League for Arsenal, med mindre de ender med at købe Pierre-Emerick Aubameyang fra Dortmund og registrerer ham i stedet for. 

Er det sandt, at United er en drengedrøm for ham? 

Det er efterhånden blevet standardreplikken for mange fodboldspillere, at det er, “drømmen der går i opfyldelse”, når de skifter til deres nye klub. Udsagn som disse er selvfølgelig ret svære at validere. Med hensyn til Alexis Sanchez vil mange nok påpege det pudsige ved, at han i så lang tid var på vej til Manchester City, hvis United virkelig var drengedrømmen.

Et enkelt billede cirkulerer imidlertid på nettet og giver tyngde til nyindkøbet udsagn. Her står en ung Sanchez – formentlig i de sene teenageår – iført en Uniteds træningsdragt. Et bevis for, at han har holdt med klubben. 

Men så igen. Jeg havde også en gang en AC Milan målmandstrøje med Dida på ryggen. Men det betyder ikke, at det altid har været min drøm at spille for den italienske klub. 

Alexis Sanchez får den ikoniske trøje nummer 7 – Skal du også have den? 

Læs mere om:

Podcast: Lyt til OldTrafford.dk’s podcast om Manchester United. Læs mere her
Rejser og billetter: Vi har samlet en masse tips og gode råd, hvis du vil opleve Manchester United på Old Trafford

Køb din trøje hos Unisport, så støtter du OldTrafford.dk. Handler du hos Unisport.dk gennem linket, så støtter du OldTrafford.dk.

Total
0
Shares
Forrige artikel

Van Persie skifter til Feyenoord

Næste artikel

Aston Villa lejer Tuanzebe

Relaterede artikler
ANNONCE
Total
0
Share