Sir Bobby får bane opkaldt efter sig

En af de største spillere gennem tiderne, får nu en bane opkaldt efter sig.

Sir Bobby Charlton er en af de største spillere og personligheder, der nogensinde har repræsenteret United og engelsk fodbold. I forvejen har den snart 80-årige Charlton en tribune på Old Trafford opkaldt efter sig, og nu får han en bane på de engelske landsholds træningsanlæg St George opkaldt efter sig.

Sir Bobby Charlton pitch vil blive taget i brug i den kommende uge, hvor der vil være en markering af Charltons 80-årigs fødselsdag og samtidig fejre at det nu er fem år siden træningsanlægget blev taget i brug af de engelske landshold.

– Det er fantastisk at få lov at være med til at fejre og hylde den kæmpe indsats som Sir Bobby Charlton har gjort for fodbolden, ikke bare som spiller, men også som ambassadør for spillet. Det bliver et stolt øjeblik for mig, at kunne præsentere truppen for ham, og officielt tage den nye bane i brug, udtaler den engelske landstræner Gareth Southgate i følge manutd.com.

I lang tid havde Sir Bobby Charlton en række fantastiske rekorder i engelsk fodbold. Han var med sine 758 kampe i United-trøjen over 17 år, den spiller med flest kampe indtil Ryan Giggs gik forbi for få år siden. Og indtil for ganske nylig havde Charlton også rekorden for flest scoringer på både landsholdet (49 mål) og i United (249), begge rekorder er dog nu slået af Wayne Rooney.

Charlton vandt Balon d’or i 1966, samme år som han vandt VM med det engelske landshold, og to år senere var han en nøglefigur i det United-mandskab der endelig vandt datidens udgave af Champions League, efter han selv havde overlevet ulykken i München og været en del af genopbygningen af klubben.

 

Læs mere om:

Podcast: Lyt til OldTrafford.dk’s podcast om Manchester United. Læs mere her
Rejser og billetter: Vi har samlet en masse tips og gode råd, hvis du vil opleve Manchester United på Old Trafford
Forrige artikel

Ferdinand: Mourinho vil se en reaktion fra Shaw

Næste artikel

- Rashford kan gå hele vejen

ANNONCE