Skuffende pointtab mod Stoke

United måtte nøjes med 1-1 hjemme mod Stoke, på trods af massevis af chancer til Zlatan og co.

Jose Mourinho havde valgt samme 11 mand til startopstillingen, som i sidste weekend kørte mestrene fra Leicester over. Det betød blandt andet, at Wayne Rooney atter måtte se til fra bænken, mens Lingard og Rashford fik genvalg på kanterne.

United var storfavoritter til opgøret, da Stoke har fået en alt andet end god start på sæsonen. Inden opgøret lå Mark Hughes og co under stregen, og der var da heller ikke meget i de første 45 minutter der pegede på, at gæsterne ville komme fra Old Trafford med point.

Zlatan Ibrahimovic var med i det meste og havde mulighederne for at score et par gange. Paul Pogba havde også chancen for at få kuglen i nettet, men de mange chancer strøg enten tæt forbi mål eller blev reddet af en storspillende Lee Grant i Stoke-målet.

Men stik i mod logik, måtte United gå til pausen med 0-0. Ganske vist er det ikke en stilling fansene på Old Trafford er uvante med, efter sidste sæsons mange målløse opgør under van Gaal. Men at der ikke blev scoret i dag inden pausen, var rent og skær uheld, for spillet var bestemt til scoring for Mourinhos tropper.

Stoke startede anden halvleg markant bedre, og formåede at holde bolden væk fra eget felt i det første kvarters tid af anden halvleg. Ved enkelte lejligheder blev David de Gea og co i defensiven endda presset til det yderste.

Mourinho tog konsekvensen af stillingen og valgte efter 67 minutter at sende Martial og Rooney på banen i stedet for Lingard og Mata. Og den udskiftning bar frugt allerede to minutter senere, da Martial sendte bolden i nettet.

Franskmanden fik tid og plads på venstrekanten, en Stoke-fod fik sendt bolden fra Rooney til Martial der sendre bolden flot over i det lange hjørne til 1-0.

Derefter fulgte en periode med et tungt pres fra United. Igen kunne Zlatan og flere andre med lidt ekstra held i sprøjten have udbygget føringen. Der var intet der pegede på, at gæsterne skulle komme tilbage i opgøret.

Men som lyn fra en klar himmel fik Stoke udlignet til 1-1 efter 82 minutters spil, da David de Gea for engangs skyld fejlede og Joe Allen fik sendt bolden ind til 1-1.

Et dyrt pointtab lurede, og United pressede nu hårdt på for den forløsende scoring, for ikke at falde yderligere efter de andre tophold i ligaen. Pogba headede kort før tid på overliggeren, men det var bare en af de dage, hvor det sidste ikke lige gik Uniteds vej.

1-1 hjemme mod Stoke kan bestemt ikke siges at være godkendt, selv om spillet i lange perioder egentlig var ganske ok. Nu venter en pause med landskampe, inden nogle vigtige opgør venter på Mourinhos mandskab.