Spillerkarakterer: Formstærke Shaw bedst i sikkert avancement

Manchester United slog her til aften Derby County ud af FA Cuppen. Flere spillere tegnede sig for flotte præstationer.

5 – Den middelmådige indsats

6 – Den middelmådige indsats – Dog mere positiv end negativ

7 – Den flotte indsats, der er mere end godkendt

8 – Den stærke indsats med flere rigtig gode aktioner

9 – Den sublime indsats, der er tæt på at være perfekt. Som da Cristiano Ronaldo i sin debut i 2003 drev gæk med Bolton-forsvaret uden dog helt at have slutproduktet med.

10 – Den sensationelle og ikoniske indsats, der ikke kan sættes en finger på. Tænk Roy Keane mod Juventus i Torino i foråret 1999.

Sergio Romero – 8

Leverede en god redning på Wayne Rooneys frispark i første halvleg og sidenhen en flot refleks i slutningen af kampen. Sluttede en flot præstation af med en pragtredning på endnu et godt Rooney-frisparksforsøg. Uniteds andenkeeper ser ud til at være i solid form.

Diogo Dalot – 6

Portugiseren havde en nem aften, idet Derby mest angreb fra banens højre side. Spillede sig hverken af eller på holdet.

Victor Lindelöf – 7

Solid defensive indsats. Leverede dog ikke mere, end hvad man kunne forvente i en kamp mod et midterhold i Championship.

Eric Bailly – 7

Spillede en fin kamp i midterforsvaret sammen med sin svenske makker.

Luke Shaw – 9 (kampens spiller)

Scorede et utroligt flot mål, der bragte United foran 0-1. Venstre backens andet mål i sin professionelle fodboldkarriere. Tegnede sig senere i første halvleg for en assist til Ighalos scoring. Burde begynde at have spillet sig i betragtning til et comeback på det engelske landshold. Kunne tilfreds forlade banen efter 79 minutters spil.

Fred – 7

Fortsatte med at vise fine takter. Endnu en boldstærk præstation, hvor brasilianeren utroligt sjældent mistede bolden. Skiftet ud i det 73. minut.

Scott McTominay – 6

Virkede en smule overtændt i løbet af anden halvleg, efter han kom i clinch med en Derby-spiller. Derudover var der tale om en stille dag på kontoret for den arbejdsomme skotte, som kunne tegne sig for en masse nærkampe med et af sine helt store idoler, Rooney.

Juan Mata – 6

En forholdsvis usynlig Mata i aftenens opgør. Kom i løbet af kampen i et par gode aktioner, men det blev aldrig til en kamp, hvor Mata fik skabt sig de store overskrifter. Leverede dog en flot assist til Ighalos 0-3-scoring.

Bruno Fernandes – 7

Stor arbejdsindsats. Desuden ser Uniteds spil bare ud til at flyde, når portugiseren er på banen. Skiftet ud efter 66 minutter og klar til Manchester-derby i weekenden.

Jesse Lingard – 5

Spillede en anonym kamp.

Odion Ighalo – 8

Havde et fint forsøg på mål efter en halv times spil. Kom tilmed på måltavlen efter 40 minutter, hvor nigerianeren viste god fysik og klogskab, idet han positionerede sig godt, skubbede to Derby-forsvarsspillerne væk, og sparkede bolden i kassen til 0-2. Scorede sit andet mål i midten af anden halvleg, og virkede til at tilegne sig mere og mere selvtillid, eftersom kampen skred frem. Begynder at ligne en god signing.

Andreas Pereira (ind 66. minut) – 5

Blev aldrig rigtigt en del af opgøret. Kom dog også ind på et tidspunkt, hvor kampens resultat var slået fast.