United sparkede Wayne Rooney og co. ud af FA Cuppen

Manchester United skulle her til aften på et besøg til Pride Park Stadium, der danner hjemmebane for Championship-holdet Derby County. I hjemmeholdets startellever var blandt andet United-legenden og den mest scorende spiller nogensinde i den røde trøje, Wayne Rooney, at finde. Kampen endte 0-3 til “De Røde Djævle”.

Ole Gunnar Solskjær og co. har en vigtig kamp i weekenden mod rivalerne fra Manchester City. Dette kunne også ses på Uniteds norske managers foretrukne elleve til aftenens FA Cup-opgør, idet flere af de spillere, der normalt ikke er at finde i idealopstillingen, var at finde på banen fra kampens start.

Dette forhindrede dog ikke United i at levere en solid indsats og den bedst mulige optakt forud for “Manchester-derbyet” i weekenden.

Luke Shaw-show i to afgørende situationer

Efter en hektisk start kom kampens første nævneværdige chance efter 17 minutters spil. Den helt store hovedperson op til kampen, Rooney, fik muligheden på frispark fra tæt hold. Derbys anfører fik fyret et godt forsøg afsted, men en solid redning fra Sergio Romero sørgede for, at stillingen forblev 0-0.

United havde også et godt forsøg i en ellers chancefattig første tredjedel af kampen. Efter godt og vel en halv times spil brød Scott McTominay bolden på midten af Derbys banehalvdel og sendte Odion Ighalo i dybden. Nigerianeren kom til en fin afslutning men måtte se sit skud reddet af Derby-keeper, Kelle Roos.

Dette blev starten på en god United-periode. Efter et par afslutningsforsøg endte bolden for fødderne af formstærke Luke Shaw. Med en flot helflugter kanonerede venstrebacken bolden ned i jorden, hvorefter den strøg over i det lange hjørne. En flot scoring til 0-1 i Uniteds favør.

Luke Shaw var igen hovedarkitekten efter 40 minutters spil, da United bragte sig på 0-2. Med en flot aflevering fandt englænderen Ighalo, der viste stor fysik og formåede at komme frem til en afslutning til trods for, at han blev hårdt presset at to Derby-spillere. Bolden gik i nettet, og United kunne gå til pause foran 0-2.

Anden halvleg med United i cruise control

Derby kom godt ud til anden halvleg og hjemmeholdets angriber, Martyn Waghorn, var efter 50 minutters spil centimeter fra at heade en reducering i hus.

I en ellers kedelig anden halvleg skete der pludseligt ting og sager efter 70 minutters spil.

Ighalo fandt Mata i højre side af banen tæt på Derbys mål. Spanieren sendte bolden tilbage til nigerianeren, som efterfølgende sparkede på kassen. Angriberens forsøg blev blokeret, men efterfølgende fik Ighalo muligheden igen, og denne udnyttede han resolut til at sparke bolden op i nettaget til 0-3. Nigerianeren har fået en forrygende start på tilværelsen i Manchester.

Wayne Rooney havde endnu et flot frisparksforsøg i de døende minutter af kampen. Endnu engang blev Sergio Romero dog sejrsherre i duellen, idet argentineren på elegant vis kunne puffe det hårde spark over mål.

Dermed er ”De Røde Djævle” videre til FA Cuppens kvartfinaler, hvor Norwich venter på Carrow Road.