Storsejr sendte United på førstepladsen

Memphis Depay, Wayne Rooney og Juan Mata scorede målene, da United strøg til tops i Premier League med en stensikker 3-0-sejr over Sunderland.

Lørdag eftermiddag fik Manchester United en gylden mulighed for at vende tilbage til Premier Leagues førsteplads. Manchester City havde tidligere på dagen tabt 4-1 til Tottenham, og United kunne dermed med en sejr over Sunderland tage førstepladsen.

United var naturligvis store favoritter til opgøret med hele 11 point mellem Premier Leagues nummer 2 og Premier Leagues nummer 20. Tilmed havde Sunderland stadig sæsonens første sejr til gode og havde før runden den tvivlsomme ære at have Premier Leagues dårligste forsvar med 13 indkasserede mål.

Ikke overraskende sad United tungt på spillet i første halvleg og spillede sig flere gange tæt på Sunderlands mål. Den sidste aflevering glippede dog gang på gang, og mange gode muligheder blev forspildt. Meget symptomatisk var Uniteds første reelle målforsøg et langskud fra Memphis Depay. Skuddet blev dog skubbet ud til hjørnespark af Pantilimon.

Halvlegens hidtil bedste chance faldt på trods af Uniteds dominans til Sunderland. Jeremain Lens blev spillet fri i venstresiden af feltet og sparkede på mål fra en spids vinkel. David de Gea kom dog hurtigt ned og blokerede forsøget med benene.

Første halvleg udviklede sig i en frustrerende retning fra Uniteds synsvinkel. Sunderland-defensiven afviste flere og flere United-angreb, og frustrationen på tilskuerpladserne var tydelig, men helt til sidst i halvlegen kom gennembruddet. Daley Blind fandt Juan Mata i dybden med en karakteristisk lang aflevering fra midterforsvaret. Mata lagde køligt bolden på tværs til Memphis, der let kunne score sit første Premier League-mål.

I pausen havde Louis van Gaal formentlig snakket om at få scoret til 2-0 så hurtigt som muligt, og hvis det var tilfældet, så fik manageren sit ønske opfyldt. Der var nemlig ikke engang gået et minut, da der stod 2-0 på måltavlen. Anthony Martial driblede til baglinjen og slog bolden ind til Rooney, der med knæet satte bolden i nettet og fik ligesom Memphis scoret sit første ligamål i sæsonen.

Efterfølgende kom Sunderland i en periode lidt bedre med, men United-defensiven holdt stand – blandt andet på grund af et par fine aktioner fra de Gea – og midtvejs i anden halvleg kunne United definitivt have lukket kampen. Anthony Martial spillede Memphis alene igennem, og hollænderen burde have scoret, men satte forsøget lige på Sunderland-målmanden.

Med et kvarter igen var United igen tæt på 3-0-målet. Rooney lagde bolden på tværs af feltet til Juan Mata, der trak bolden til siden og sparkede på mål med venstrebenet. Pantilimon kom dog helt ud til stolpen og fik en hånd til forsøget.

Lige før kampen gik ind i overtiden fik United sat et flot punktum på en overlegen indsats. Indskiftede Ashley Young driblede til baglinjen og fandt Juan Mata bagerst i feltet. Spanieren tæmmede bolden og sparkede den i nettet til 3-0.

Det blev også kampens resultat, og United rykkede over Manchester City og op på Premier Leagues førsteplads.

Få Manchester Uniteds nye fodboldtrøjer med Martial, Memphis, Rooney osv. på ryggen