Taktisk nulløsning på Anfield

Liverpool og Manchester United delte i porten, da årets første North West Derby endte 0-0 på Anfield.

Der var på forhånd lagt op til et festfyrværkeri i søndagens North West Derby, hvor United inden startfløjt kunne bryste sig af overhånden, hvad angik placering i Premier League-tabellen.

Første halvleg blev dog mere som forventet, end som håbet. Værterne med mest boldbesiddelse og overskud i pres- og pasningsspillet.

I Uniteds bagkæde lå Maguire og tilbagevendte Lindelöf, der med stor autoritet dirigerede organisationen i de rigtige retninger. Chancerne forblev derfor små i begge ender, hvor en dødbold med portugisisk afsender gjorde den største tilnærmelse.

Opgørets dommer, Paul Tierney stod bag første halvlegs mest kontroversielle situation. Med ét minuts tillægstid fløjtede han til pause 45:55, hvilket frarøvede Liverpool en friløber.

Kampbilledet fulgte med over i 2. halvleg, hvor Luke Shaw og Wan-Bissaka forsat holdt Salah og Mané i snor. Offensivt lurede gæsterne på omstillinger, der med flere gode optræk manglede de sidste koncentrationsprocenter.

Med 30 minutter igen foretog Solskjær første udskiftning, hvor Cavani erstattede Martial. Ændringen betød, at Rashford rykkede ude på venstre wing, der i første halvleg havde svært ved at vurdere offside linjen i sin 9’er-position. Samspillet med Luke Shaw på venstresiden gav gæsterne en gigantisk mulighed, da Bruno Fernandes afsluttede englænderens flade indlæg midt på mål.

Få minutter efter fulgte Thiago i modsatte ende, men uden de store problemer for landsmanden De Gea, der ikke tog nogen chancer i sit indgreb.

Hjemmeholdets defensiv viste revner mod kampens sidste ti minutter, hvor Paul Pogba var ved at blive den helt store helt. Med et projektil fra tæt hold fik Allison afværget en stor United-mulighed.

Derved blev det 0-0 i årets første North West Derby, hvor United bør være mest frustreret over den manglende kynisme.

Køb den nye Manchester United trøje her via Unisport.dk så støtter du OldTrafford.dk.